dilluns, de març 31, 2003

Crazy dreams en concert

Us faig saber, ja que em consta que a alguns de vosaltres us agraden força, que el proper divendres 11 d'abril, els Crazy Dreams actuen a les 00:30h al Shotwell 59.

Els Crazy Dreams (http://www.crazy-dreams.net) són un grup que combina la música New Country i Honky-tonk amb un grup de 6 ballarins, de manera que els seus concerts estimulen tant les orelles com les cames. Els qui hagin tingut la oportunitat de sentir-los, ja sabran que són un conjunt que es caracteritza per versionar els temes de manera gairebé idèntica a l'original. Podeu consultar el seu repertori clicant a aquest enllaç.

Quan faltin pocs dies pel concert ja tornarem a recordar-ho pels despistats.

Per cert, algú va ser al concert d'un altre bon grup, els Ringo's Electric Cowboys? Lamentablement a mi no em va ser possible ser-hi o sigui que si algú ens vol explicar com va anar ho pot fer deixant un missatge al Fòrum Countrycat.

divendres, de març 28, 2003

Avui va d'imatges

Ja us vaig insinuar fa uns missatges que tenia un material gràfic que estava disposat a penjar públicament... I com que ningú m'ha donat diners a canvi que no ho fes, ara l'he penjat a "l'internet" perquè tot el món ho pugui veure. Clar que sent realistes, només ho veuran els de sempre... però què seria d'aquesta vida sense il·lusions?

Bé, entre les fotografies que he penjat hi ha les dels cursos de 1er i de 4rt del Bailongu (en les que hi sóc jo clar, no em posaré a comprar les fotos de tots els nivells només perquè ho pogueu veure!), així com fotos de l'exhibició de 1er. Les de la GRAN exhibició de 4rt de dissabte passat estaran penjades tant bon punt ens les passin els del Bailongu.

També hi he penjat les fotos que va fer l'Anna el dia del concert de la Heather Myles, que em consta que cada dia mira aquesta pàgina amb molta atenció des dels USA... o era el Heather Mylos???

Doncs això. Si cliqueu a aquesta pàgina hi podreu veure aquestes quatre fotos. Prometo ampliar continguts amb fotos que em feu arribar o que ens vagin fent pels puestos.

Ah! Mireu el missatge de sota i no us perdeu avui el concert dels Ringo's Electric Cowboys!

dijous, de març 27, 2003

Actuació dels Ringo's Electric Cowboys

Tal com ens anunciava ahir en Francesc al Fòrum Countrycat, avui divendres els Ringo's Electric Cowboys actuen al Tejano Bar de Terrassa.

Els Ringo's Electric Cowboys són un grup de casa nostra format per en Daniel Navarro, en Jaume Avellaneda, en Xavi Balaguer (de què em sonarà a mi aquest cognom...), en Xavier Martínez i en Carles Adalid. Podeu entrar a la seva pàgina oficial clicant el següent enllaç.

El seu repertori està format per cançons boníssimes, entre les quals destaco (a títol personal) Dallas (Alan Jackson), Amarillo by morning (George Strait) o Desperado (Eagles). Jutgeu vosaltres mateixos entrant a la seva pàgina de repertori.

Els Ringo's Electric Cowboys actuen avui divendres 28 a partir de les 23:00h al Tejano Bar del Parc Vallès de Terrassa. Els qui no sigueu d'allà, podeu consultar aquesta pàgina per saber-hi arribar.

No us els podeu perdre!

dimecres, de març 26, 2003

Alguns canvis a Countrycat

Res, només comentar-vos que he fet alguns petits canvis a la pàgina. El més destacat és que ara els enllaços de l'esquerra s'obren en finestres apart per no perdre de vista Countrycat tant fàcilment... De totes maneres, si us molesta i veieu que la idea de val res, m'ho dieu al Fòrum Countrycat i ho torno a posar com estava.

Parlant del Fòrum, veureu que ara s'hi poden inserir emoticons. Per no repetir-me, entreu al Fòrum i veureu un missatge meu que ho explica.

Com sabreu, els balls que hem anat publicant en aquesta pàgina (Teats, Drivin' Texas, Past Eleven i Young Enough) estan tots als enllaços de l'esquerra. El canvi que he introduït és que ara, enlloc de anar a parar al comentari del dia, si cliqueu anireu a una nova pàgina on hi ha només el ball en qüestió, i és més senzill d'imprimir o consultar.

I res més per ara. Ja sabeu que s'admeten comentaris, crítiques i suggerències! Però tampoc ens passem, eh?
Les Dixie Chicks al #1!

Si fa uns dies donàvem veu del boicot que algunes emisores i cantants feien a les Dixie Chicks, avui ens alegrem molt de poder dir que la seva cançó Traveling Soldier s'ha col·locat al primer lloc de la Roughstock Country Countdown del Don Steel.

El Top 5 queda aquesta setmana de la següent manera:
1 Dixie Chicks - Travelin' Soldier
2 Joe Nichols - Brokenheartsville
3 Gary Allan - Man To Man
4 Alan Jackson - That'd Be Alright (Que podeu ballar amb el Drivin' Texas de la Carme i el Francesc)
5 Kenny Chesney - Big Star

Però hi ha alguna cosa que no em quadra: si els estaven fent boicot (fins i tot destruïnt físicament els seus CD a les sortides de les botigues de música), com pot ser que ara estiguin al #1 d'aquesta llista? O els periodistes ho han exagerat, o els americans no són rencorosos i ja ho han oblidat (juajuajuajuajuajuajua!) o en Don Steel també és contrari a la guerra... En fi, misteris de la vida...

Per cert, m'oblidava de dir-vos que si voleu podeu consultar la llista sencera i fins i tot escoltar-ne les cançons si aneu a la pàgina de la Roughstock Country Countdown.

Finalment, dir als bailongueros/es (i també a la resta, clar), que en breu penjaré fotografies que us són familiars... Qui avisa no és traidor... O sí.

dimarts, de març 25, 2003

Primera lliçó de passos de ball

Avui començem una secció en la que farem una descripció dels principals passos de country line dance. Sabrem com es diuen oficialment en anglès, com es tradueixen al català i com els coneix popularment la gent (la idea d’aquest últim punt m’ha vingut de la pàgina web de l’Anna Fornells, espero que no li molesti haver-li copiat la idea :-) ).

He d’agrair un cop més a l’AnnaCountry que m’hagi enviat aquesta informació que ella mateixa ha elaborat.

Bé, doncs sense més dilacions, començo amb els quatre primers passos.

Nom en anglès: Brush o Scuff (1p/1t). (res a veure amb l’innombrable George Brush...)
Descripció: Fregar el taló amb la fusta.
El poble en diu...: Ves que xuto!. I és que fer aquest moviment es força semblant al de xutar una pilota. Com n'hi dius tu? Entra al Fòrum Countrycat

Nom en anglès: Bumps.
Descripció: Donar cops de cadera.
El poble en diu...: Cony si que triga!. En efecte, es marca la cadera cap al cantó corresponent com si fes mitja hora que estiguessis esperant algú. Com n'hi dius tu? Entra al Fòrum Countrycat

Nom en anglès: Shuffle o polka (3p/2t).
Descripció: cha-cha-cha. 1- Avancem dreta al mateix temps que ajuntem esquerra amb la dreta. 2- Avancem dreta un altre cop. Aquest pas es pot fer cap a totes les direccions possibles, amb volta, sense volta,...
El poble en diu...: Ves que caus!. Exagerant el moviment, serien els típics passos que els mortals fem quan ensopeguem amb una pedra. Com n'hi dius tu? Entra al Fòrum Countrycat

Nom en anglès: Charleston (2p/4t).
Descripció: 1- Dibuixant ½ cercle marquem la dreta al davant. 2- Pausa. 3- Dibuixant ½ cercle marquem la dreta derrere. 4- Aquest últim temps dependrà de la següent figura.
Es pot fer tant amb la dreta com amb l’esquerra. Queda molt més autèntic si amb el peu contrari al que fa el ½ cercle fem swivels.
El poble en diu...: A veure si ens decidim!. I es que quan algú fa aquest pas, no se sap ben bé si vol caminar endavant o endarrera. Com n'hi dius tu? Entra al Fòrum Countrycat

Bé, pròximament anirem explicant i donant el nom de més passos perquè tots sapiguem què ballem.

dilluns, de març 24, 2003

Nou àlbum dels Derailers a la venda

Demà surt a la venda el nou àlbum dels Derailers, Genuine. Les dotze cançons d'aquest treball tenen un preu de sortida a Amazon de $13,99. Si sou clients més o menys habituals de productes relacionats, haureu rebut un mail amb un petit descompte si compreu aquest CD. A mi m'ha arribat per comprar CD's del Dwight Yoakam.

Podeu fer l'encàrrec clicant aquest enllaç.

Pels qui no ho sàpiguen, els Derailers són un conjunt creat a Austin l'any 1993 per Tony Villanueva i Brian Hofeldt. En poc temps han esdevingut un referent, i les seves cançons són d'aquelles que només sentint-ne algunes notes ja saps de qui són. Podeu consultar aquesta i més informació entrant a la seva pàgina web.

Tant els qui ja els conegueu com els que encara no i ho volgueu fer, teniu la vostra oportunitat de veure en directe als Derailers no gaire lluny de casa. Aquest proper mes de Juliol, al Festival de Craponne, tal com vam comentar anteriorment en aquesta pàgina.

diumenge, de març 23, 2003

Exhibició ahir a la nit a Barcelona

Ahir dissabte a la nit alguns privilegiats (o no) van poder assistir a una exhibició de country line dance "por todo lo alto". En efecte, una colla de bojos pel country liderats per l'Anna (que tot i no ser-hi físicament sí que hi era espiritualment) i supervistats pel futur mestre countriero David, vam participar a la festa de fi de trimestre del Bailongu.

Tots amb l'enganxina del "No a la guerra", vam ballar el famós i galardonat 88 (els passos del qual podeu saber seguint aquest enllaç a la pàgina del Pere i la Mº Teresa), fet en doble contradansa, és a dir, en quatre rengles encarades 2 a 2. Bé, podem dir que el resultat va ser prou bo. Fins i tot ens van aplaudir! La dificultat del ball es va veure ampliada gràcies a la inestimable col·laboració d'un parell de columnes que hi havia a la sala, però al cap i a la fi "zemos uno' pofesionale' del cáuntri lai deng" i no hi ha columna que se'ns resisteixi (ni tant sols la vertebral, que ja comença a estar tocada de tant ballar...).

Així que disposem de fotografies ja trobarem la manera de penjar-les a internet i així podreu riure tots una estona.

La resta de la festa del Bailongu va ser curta aquesta vegada ja que només tres grups més van fer exhibició. En acabar, com sempre, música de tota mena per tothom, entre elles un Chattahoochee i un Streets of Nashville, força seguits per tothom.

I va ser llavors quan l'espectable pròpiament dit va començar... Els que van ser-hi presents van poder gaudir d'un servidor i altres cowboys i cowgirls intentant-ho amb la salsa, el merengue, el rock, el bals, el cha-cha-cha... amb botes i barret, clar.

Definitivament, el country se'm dóna millor, tot i que no es pot dir mai "d'aquest ball no ballaré"... La resta s'ha de dir que ho feien molt millor que no pas jo. Allà es notaven els cursos de balls de saló de més d'un... :-)

En fi, doncs els bailongueros ja estem esperant que arribi dimecres 2 d'abril per començar 5è amb el David. Si voleu apuntar-vos no ho dubteu ni un moment, i sereu benvinguts. A veure quines sorpreses ens depara aquest nou curs...

dijous, de març 20, 2003

En peu de guerra contra les Dixie Chicks

Tant l'Anna com el Jordi (no el countriero, un altre), m'han donat referències sobre el boicot que als USA d'està fent a les Dixie Chicks, al voltant de les declaracions d'una d'elles (Natalie Maines) confessant que s'avergonyia que Bush fos de Texas, com ella.

La notícia la podeu llegir en català clicant aquest enllaç.

Des d'aquí tot el suport i la simpatia cap a les Dixie Chicks, i tant de bo que aquest boicot no afecti als 38th Annual Academy of Country Music Awards.

Crec que és un tema prou polèmic com per qui vulgui hi digui la seva deixant un missatge al Fòrum Countrycat

dimecres, de març 19, 2003

CountryCat també diu NO A LA GUERRA

Serveix de poc, ho sé, però no per això hem de deixar de dir el què pensem, ja que això encara ens ho deixen fer...

Només dues opinions que vaig sentir ahir:
(1) Joan Saura ahir a la nit al Congrés: quan durant la seva intervenció va recordar que avui precisament farà 65 anys que s'estava bombardejant Barcelona, els diputats del PP van començar a fer soroll (la seva manera de fer política, suposo). Llavors ell va deixar una frase que em va quedar: "Mis palabras no deberían asustarles ni preocuparles; mis palabras no matan, sus decisiones sí".
(2) Carta al director al diari 20 minutos: més o menys venia a preguntar-se si els mateixos governants espanyols que ara decideixen anar a la guerra per evitar que un tirà governi un país haurien vist bé que països estrangers haguessin intervingut militarment durant la dictadura franquista per instaurar la democràcia. I continuava dient, que en cas de que algú hagués intervingut contra els franquistes, segurament molts dels actuals governants no haurien nascut ja que els seus pares serien morts.

En fi, ja sé que això no és Country, però he cregut convenient fer-ho.

dimarts, de març 18, 2003

Roden una pel·lícula sobre la vida de Johnny Cash

L'Anna (qui si no) m'ha fet arribar aquesta notícia que crec que pot ser interessant per tots. Resulta que s'està fent una pel·lícula sobre la vida de Johnny Cash, concretament sobre la seva joventut, en els seus inicis a la música Country, i que es titularà Walk the line.

El paper de Johhny Cash l'interpreterà Joaquin Phoenix, que l'hem vist fent d'emperador a Gladiator i més recentment combatent contra alienígenes al costat de Mel Gibson a Signs.

Per altra banda, el paper de dona de Cash, June Carter, l'interpretarà Reese Witherspoon, que hem vist actuant a Una rubia muy legal i a Sweet home Alabama.

La pel·lícula podríem dir que no és una biografia convencional del cantant; parla d'un Johnny Cash que va creixent i en cap moment amaga els detalls foscos com ara la seva addicció a les drogues. De moment encara no hi ha pàgina oficial de la pel·lícula, i la única cosa que he trobat són notes de premsa.

Per més informació podeu consultar les primeres pàgines que surten fent aquesta cerca al Google.

dilluns, de març 17, 2003

Nou ball a Countrycat: Young enough

En efecte, tal i com us comentava en algun missatge del Fòrum Countrycat o en missatges anteriors d'aquí a Countrycat, aquests dies he estat pensant un nou ball.

Ja sé que fa poc us vaig inflar el cap amb un ball molt estrany que es deia Tears de 49 passos, però la meva vena artística no para i necessitava fer-ne un altre! :-) Però no us espanteu! Aquest nou ball és normal!!! I parell, eh Anna? :-) No té passos estranys i és de dues parets. Primer l'havia pensat de 64 temps, després vaig pensar que millor reduir-lo fins a 32. I així és com ha quedat. Crec que quedaria bé fet en contradansa, però com que de moment només l'he ballat jo, clar, fer-lo en contradansa m'hauria costat una miiiiica...

Les cançons que he triat crec que van molt clavades amb el ball. Sobretot la lenta, de l'Alan Jackson (I slipped and fell in love) i la ràpida d'en George Jones (Around here), tot i que la ràpida és molt ràpida.

Bé, i sense més dilacions, us deixo amb el ball. Com sempre, espero que el proveu, que disfruteu, i que tots els comentaris els feu o al Fòrum Countrycat o enviant-me un mail a cowboy_cat@hotmail.com.

Young enough
Temps: 32
Parets: 2
Line-dance i contradansa

Cançons:
Alan Jackson – Slipped and fell in love (lenta)
Chad Brock – Young enough to know it all (mitja)
George Jones – Around here (ràpida)

1-2 Marquem dues caderes cap a la dreta
3-4 Marquem dues caderes cap a l’esquerra

5-6 Shuffle dreta endavant
7-8 Shuffle esquerra endavant
9- Pas endavant amb la dreta
10- ½ volta cap a l’esquerra

11- Stomp dreta
12- Stomp esquerra

13-16- Bàsic a l’esquerra acabat amb un brush amb la dreta
17-20 Bàsic a la dreta acabat amb stomp amb l’esquerra

21-24 Jazz box amb la cama dreta
25- Pas endavant amb l’esquerra fent stomp
26- Pausa
27- Pas endavant amb la dreta fent stomp
38- Pausa

29-30- Shuffle enrera amb l’esquerra
31-32- Coast to step amb la dreta

divendres, de març 14, 2003

38th Annual Academy of Country Music Awards

El passat 4 de març es va fer pública la llista dels nominats a la 38ena edició dels Annual Academy of Country Music Awards. La podeu consultar íntegrament si seguiu el següent enllaç .

Destaquen Toby keith (8 nominacions), Alan Jackson (6 nominacions) i Kenny Chesney i Trick Pony (5 nominacions). També George Strait, Tim McGraw, Diamond Rio, Faith Hill, Shania Twain o Terri Clark estan nominats.

L’any passat l’Alan Jackson (Male vocalist of the year) i els Brooks & Dunn (Entertainer of the year) es van endur 3 premis. Un altre dels destacats va ser la banda sonora de la pel•lícula O’brother, amb dos reconeixements, un d’ells el de Album of the Year.

Van completar els guardonats la Martina McBride com a Female vocalist of the year, Lonestar com a Vocal group of the year i Carolyn Dawn Johnson i Phil Vassar com a New Female/Male Vocalist.

La llista dels premiats el 2002 la podeu consultar a aquesta pàgina .

Ja veurem enguany qui s’endú els màxims honors. Durant els propers dies anirem comentant els diferents nominats perquè entre tots ens fem una idea de qui són.

Si voleu dir la vostra, ja sabeu que ho podeu fer al Fòrum Countrycat, com per exemple l’Anna que ja ens ha explicat la seva experiència al Festival de Craponne.

dijous, de març 13, 2003

Festival de Craponne: 25-27 Juliol

Tal i com ens comenta recentment l'Anna al Fòrum Countrycat, els propers 25,26 i 27 de Juliol es celebra a la ciutat francesa de Craponne, el 16è Festival de Música Country. La pàgina oficial del festival és aquesta.

Programa: hi actuaran figures com Michael Peterson, Dallas Wayne, The Derailers,... i molts més que podeu consultar clicant aquest enllaç. El programa definitiu sortirà publicat durant el mes d'abril, i el podeu demanar si ompliu el formulari d'aquesta pàgina.

Preus: segons indica aquesta pàgina, el forfait pels tres dies costa 49 euros, més barat fins i tot que la majoria de concerts que fan últimament per Barcelona. Si s'opta per comprar l'entrada d'un sol dia el preu està entre 22 i 28 euros, depenent del cartell.

Allotjament: clicant a aquest enllaç hi trobareu els hotels de la zona.

Reserves: ja podeu fer la reserva a través d'aquesta pàgina. S'ha d'imprimir la pàgina i enviar-la per correu postal.

Algú de vosaltres hi ha estat en alguna edició anterior? Val la pena anar-hi? Com s'hi arriba? Hi ha bon ambient? S'hi pot ballar també? Hi ha alguna cosa per visitar pels voltants que valgui la pena? Qui vulgui pot deixar el seu comentari personal al Fòrum Countrycat.

Per cert, algú sap segur que hi anirà?

dimecres, de març 12, 2003

Autors del Young enough to know it all

Gràcies a en Raycountry (Aquí podeu entrar a la seva pàgina), que va deixar ahir un missatge al Fòrum Countrycat, hem sabut que els autors de la cançó que comentava ahir són Gilles Godard, Rick Giles i Tim Nichols.

Segons he pogut saber visitant aquesta pàgina, aquests tres senyors van ser premiats el 19 de novembre passat per la lletra de la cançó That's the kind of mood I'm in, de la Patty Loveless. El premi els el va donar la Society of Composers, Authors and Music Publishers of Canada (SOCAN)

Continuarem investigant altres cançons d'aquests senyors, que pel que sembla la unió els dóna la força.

dimarts, de març 11, 2003

Ja són 500 visites en tant sols un mes d'existència!

M'agradaria dir-vos a tots que entre ahir i avui Countrycat ha arribat a les 500 visites durant el seu primer mes d'història!!!

Merci a tots per visitar la pàgina, participar al Fòrum Countrycat i enviar-me els vostres comentaris a cowboy_cat@hotmail.com. Espero poder continuar explicant coses sobre country i country line dance que siguin interessants per tots vosaltres.
Cançó del dia: Chad Brock - Young enough to know it all

Porto des de dissabte intentant crear un nou ball, que espero poder-lo penjar aviat. I buscant entre les cançons que tinc per trobar al ball una música rapideta (no massa tampoc), em vaig topar amb aquesta d'en Chad Brock, l'autor del famós i mal-versionat Yes, que es diu Young enough to know it all; traduït seria més o menys "Prou jove per entendre-ho tot".

Tot i no ser una cançó Honky tonk i tenir aires de New Country el motiu pel que la comento com a Cançó del dia és purament perquè crec que té un ganxo d'aquells difícils de definir. D'aquelles cançons que només per la melodia ja t'agraden, abans de saber què diu la lletra. I per això la vaig triar també pel meu ball.

La pàgina oficial d'en Chad Brock és aquesta.

Podeu sentir fragments de 30 segons d'aquesta i la resta de cançons del sr. Brock si entreu a aquesta pàgina.

Per saber-ne la lletra, la pàgina que podeu consultar és aquesta. No he trobat a enlloc els compositors de la lletra, ni buscant-ho a la seva pàgina personal. Una opció és que siguin d'ell mateix, però m'estranyaria. En fi, si algú sap qui va escriure Young enough to know it all ja ens ho farà saber a tots deixant un missatge al Fòrum Countrycat, ok?

Doncs això, de moment escolteu si voleu/podeu aquesta cançó i d'aquí una setmaneta ja la podreu ballar... :-)

dilluns, de març 10, 2003

Torna Heather Myles!

Segons ens comenten l'Anna i en Francesc al Fòrum Countrycat!, la sra. Heather Myles tornarà a Catalunya en breu. I ho farà amb la seva banda americana.

Concretament actuarà al Nashville de Terrassa, els propers dies 18 i 19 de juliol, dins del Festival Mr Banjo 2003.

Així que sapiguem més dades us mantindrem puntualment informats. De moment, podeu anar a la web del Nashville per fer el xafarder, tot i que de moment no hi diuen res més del què cito aquí.

Nou ball des del mateix cor de Texas!

Aquells de vosaltres que visiteu sovint Countrycat, ja haureu vist que la producció de coreografies no para ni un moment. Si fa uns dies presentàvem el Tears (el meu primer ball), avui presentem el Drivin' Texas, que segons paraules d'un dels autors: "és un ball de Sant Quirze creat a Texas".

Els autors són la Carme Lorente i en Francesc Benet, una parella de Sant Quirze Boja pel country, que van crear el ball en un dels seus viatges per terres texanes. El Drivin' Texas té 48 passos i és de 4 parets. He de confessar que encara no l'he provat de fer, però espero trobar ràpidament una estona per fer-ho.

Quan el proveu, ja direu què us ha semblat entrant al Fòrum Countrycat!

No us faig esperar més, us deixo amb el Drivin' Texas!

DRIVIN' TEXAS
Passos: 48
Parets: 4
Cançons:
That’d be alright (Alan Jackson) [lenta]
Sweet little dangerous (Heather Myles) [mitja]
Roadtrip (Gary P. Nunn) [ràpida]

1-4 Hook combination amb el peu esquerra
5-8 Peu esq. davant, stomp peu dret costat de l’esq., peu dret davant, ½ v. esq.
9-12 Shouffle peu dret endavant, peu esq. davant, ½ v. dreta
13-16 Grape vine esquerra creuant peu dret per davant de l’esq. en el 4rt temps
17-20 Rock lateral peu esq., tornar pes al peu dret, ¼ v. esquerra i shouffle endarrera amb peu esq.
21-22 Volta sencera a la dreta en dos temps: peu dret, peu esquerra
23-24 Coaster step peu dret
25-28 Rock peu esq. davant, tornar pes dret, rock peu esq. darrera, tornar pes dret
29-32 Shouffle peu esq. endavant, peu dret davant, ½ v. esquerra
33-36 Quick ball change peu dret, rock lateral peu dret, tornar pes peu esq.
37-40 Jazz box
41-44 Grape vine esquerra
45-48 Peu esq. davant, ½ v. dreta, peu esq. davant, ½ v. dreta

dissabte, de març 08, 2003

CountryCat va creixent mica en mica

En efecte, aquesta pàgina ha passat a formar part del recopilatori que Moviment Coral Català fa a la seva pàgina Recursos Musicals a la Xarxa. Els vull agraïr des d'aquí tant la seva iniciativa com el fet d'incorporar Countrycat entre la resta de publicacions.

Per veure-ho, podeu anar a la pàgina http://www.xtec.es/entitats/rmcc/portal3.htm

divendres, de març 07, 2003

Passos del Past Eleven

El ball que us penjo avui ja fa temps que corre pels honky-tonks. I com que a més de ser molt bonic de ballar (de fet, quin ball no és bonic de ballar...?) he rebut alguna petició per penjar-lo, aquí el teniu.

Els autors són la Marga, la Glòria i en Ferran, molt bona gent i que segur que si algun dia els trobeu per algun honky tonk us el podran acabar d'ensenyar.

I si avui teniu ganes de posar en pràctica el Past Eleven, el Tears o qualsevol altre ball, no us ho penseu gaire i aneu al Shotwell, on precisament una de les autores del ball, la Glòria, hi farà classe a partir de les 22:30h.(Entrar a la web del Shotwell)

I si voleu que pengi algun ball en especial, només ho m'ho heu de dir a cowboy_cat@hotmail.com o deixant un missatge al Fòrum de Countrycat.

Past Eleven
Temps: 64
Parets: 4

1-6
1 - Taló dret davant
2 - El pugem a la canya de la bota esquerra
3 - Taló dret davant
4 - Punta darrera
5 - Taló dret davant
6 - Taló a lloc

7-12
7 - Taló esquerra davant
8 - El pugem a la canya de la bota dreta
9 - Taló esquerra davant
10 - Punta darrera
11 - Taló esquerra davant
12 - Taló a lloc

13-16
13 - Taló dret davant
14 - Taló a lloc
15 - Taló esquerra davant
16 - Taló a lloc

17-22
17-18 - Cha cha cha cap endavant amb la dreta
19-20 - Cha cha cha cap endavant amb l’esquerra
21 - Marquem la dreta davant
22 - Pausa

23-28
23-24 - Cha cha cha cap endarrera amb la dreta
25-26 - Cha cha cha cap endarrera amb l’esquerra
27 - Marquem la dreta davant
28 - Pausa

29-32
29 - Posem la dreta davant
30 - ½ volta
31 - Posem la dreta davant
32 - ½ volta

33-40
33-40 - Bàsic de 8 cap a la dreta

41-44
41 - Aixequem la cama esquerra fent ¼ de volta cap a l’esquerra i fem un salt cap endavant amb la dreta
42 - Salt cap endavant amb la dreta
43 - Baixem l’esquerra a terra
44 - Fem un stomp amb la cama dreta al costa de l’esquerra

45-48
45 - Salt cap endavant amb l’esquerra
46 - Salt cap endavant amb l’esquerra
47 - Baixem la dreta a terra
48 - Fem un stomp amb la cama esquerra al costat de la dreta

49-52
49 - Posem la dreta davant
50 - ½ volta
51 - Posem la dreta davant
52 - ½ volta

53-56
53 - Pas endavant amb la cama dreta
54 - Esquerra al costat
55 - Pas endarrera amb la cama dreta
56 - Esquerra al costat

57-60
57 - Marquem punta dreta a la dreta
58 - Dreta a lloc
59 - Marquem punta esquerra a l’esquerra
60 - Esquerra a lloc

61-64
61 - Marquem punta dreta a la dreta
62 - Fem ½ volta cap a la dreta
63 - Punta esquerra a l’esquerra
64 - Esquerra a lloc

dijous, de març 06, 2003

George Strait aconsegueix el 50è #1 de la seva carrera

Un dels més grans del Country en majúscules continua fent història. Segons publica Strait Talk (la revista del seu club de fans) en el número de Febrer-Març de 2003, el veterà cantant ha batut el rècord que tenia Conway Twitty de #1 a les llistes de singles.

Concretament, el desembre passat el sr. Strait va situar She'll leave you with a smile al primer lloc de les llistes (i durant 3 setmanes), de manera que ja suma 50 #1 al llarg de la seva trajectòria professional. Actualment, aquest tema encara ocupa el número 18 del Roughstock Country Countdown.

El primer cop que Strait va aparèixer a les llistes fou al 1981 amb Unwound, concretament al #6. El primer #1 va ser l'any següent, al 1982, amb Fool hearted memory. Des de llavors, 50 #1 l'han convertit en l'artista amb més números ú de qualsevol gènere musical. Strait ha venut més de 57 milions de discos i és el cantant country més premiat de tots els temps, amb 25 albums de platí.

Per a més informació d'aquest cowboy, podeu anar a la seva pàgina oficial.

Per cert, al Fòrum de CountryCat ja hi ha qui opina que les cançons del sr. Strait són de les millors. Hi esteu d'acord? (Entrar al fòrum de CountryCat)

dimarts, de març 04, 2003

Del 7 al 11 de març, South by Southwest a Austin

Em comenta l'Anna (l'única, l'irrepetible i d'aquí poc temps l'enyorada...) que a Austin al mes de març estan de festa. Hi ha el South by Southwest Festival, que ve a ser una espècie de Grec de Barcelona però a lo ianqui. El festival té tres vessants: interactiu (creació per ordinador), cinematogràfic i musical. I aquí és on passa a formar part de l'Agenda Countrycat!

Hi seran representats molts estils musicals, des del rock fins al country, passant per molts altres gèneres. Podeu consultar l'agenda de concerts i actuacions seguint aquest enllaç.

Tot i no ser un festival country al 100%, es celebra a la capital de Texas, o sigui que val la pena anar-hi. Clar, l'únic inconvenient és que queda una miiiiiiiiiiica lluny de casa. Però què són avui en dia 10.000 km., quilòmetre més, quilòmetre menys? ... ... ... Si algú de vosaltres hi va, ja passareu informes, ok?

Doncs fins aquí el missatge d'avui. Demà hi tornaré anunciant un rècord mundial que es va batre el desembre passat.

PD.- Ah! I qui vulgui dir la seva ja pot fer-ho al Fòrum de Countrycat. Entre tots a veure si decidim quina ha estat la Millor Cançó Country de la Història!

diumenge, de març 02, 2003

Avui estrenem el Fòrum CountryCat

Cowgirls & Cowboys de Catalunya: ja el teniu aquí!

En efecte, avui s'estrena el Fòrum de Countrycat, que podreu trobar anant a la següent direcció: http://boards.melodysoft.com/countrycat1

Està pensat perquè tothom qui vulgui pugui deixar el seu missatge, de manera que podreu sentir altres veus que no siguin la meva. O sigui que qui vulgui dir la seva, ja pot.

I per trencar el gel, el primer tema que deixo obert és el següent: quina és la cançó country que més us ha marcat? En altres paraules, quina cançó considereu com la millor cançó country de tots els temps? És una decisió molt complicada, i segur que la resposta no serà única, però a veure si entre tots podem fer un CountryCat Top 10! Ja podeu participar clicant aquí!

No us faci mandra!

dissabte, de març 01, 2003

No us ho podeu perdre: Marató de country al Nashville!

Internetnecks, estem de sort. En Francesc - FF3 de Sant Quirze (al qual aprofito per agraïr-li el seu missatge a cowboy_cat@hotmail.com) em comenta que demà diumenge 2 de març a partir de les 16:00h de la tarda, els del Nashville organitzen la Marató Country. Tota la tarda ballant sense parar! El paradís existeix!

Pel què em comenta en Francesc i pel què podeu veure si aneu a la pàgina de la Marató (clicant aquí), l'acte consistirà en 100 coreografies i està obert a tothom. Es ballaran tot tipus de balls: pagadanjo, pizzirrico, cowboy by night, lightning polka, god blessed Texas,... en fi, fins a 100, començant pel Renegade i acabant pel Cotton-Eyed Joe. El Tears encara no surt a la llista, però qui sap si algun dia... :-)

Tant si sou uns fanàtics com si us esteu iniciant al món del Country Line Dance, estic segur que disfrutareu moltíssim si us hi deixeu caure.

Si voleu ampliar informació o saber on cau el Nashville, podeu consultar directament la web del local.
Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com o convidant-nos a l'acte que obriu a Facebook, amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,...
Related Posts Plugin for Blogger