dimecres, de juny 29, 2005

Avui entrevistem a... l'Anna Mansilla


Anna Mansilla
Font: Countrycat FotografiesAquesta setmana he seguit rebent entrevistes de professors al mail countrycat@terra.es. Moltes gràcies a tots/es (les aniré publicant setmanalment) i els qui encara no ho hagueu fet i us vingui de cara estar una estoneta escrivint per presentar-vos als lectors/es de Countrycat només heu de demanar-me les preguntes enviant-me un e-mail a countrycat@terra.es (de fet, sempre són les mateixes, o sigui que si voleu les podeu agafar de qualsevol de les entrevistes).

Dit això, avui toca el torn d'una de les professores més rialleres de Catalunya! Una de les professores que té la bona costum d'anar més enllà del ball i intentar fer pedagogia de la música que cada coreografia té al darrera.

Estem parlant de l'Anna Mansilla, que actualment fa classe al Club de Tennis de Sabadell, però que n'ha fet a llocs com ara La Filarmònica.

I sense més dilacions, a continuació teniu l'entrevista:


Countrycat. Recordes quan va ser el primer cop que vas veure ballar line dance? On i quan era?
Anna Mansilla. La primera vegada que vaig veure ballar line-dance va ser a Nova York, a un local que es deia Denim's and Diamonds. Era pels anys 90 (no recordo ben bé quin any). Vam anar de viatge amb els meus pares i no sabíem ni que existís. Allà vam descobrir que la música country es podia ballar en línia.


C. Recordes quin va ser el primer ball que vas aprendre? Te'n vas sortir o el primer cop va ser horrorós?
A.M. El primer ball va ser el Lucky. Ara poca gent el balla. A aquella època (a principis del 99) era un dels balls més complicadillos. No em va costar massa ja que des de petita sempre he fet algun tipus de dansa i lo del ritme ho tenia més o menys clar.


C. Quant temps va passar des de que vas començar a ballar fins que vas ser professora?
A.M. Vaig començar al febrer-març del 99 a aprendre a ballar i a finals de setembre vaig fer la meva primera classe en un petit ginmàs de Sabadell.


C.. Per què vas voler ser professora?
A.M. No és que volgués ser professora però em va sortir la oportunitat i ho vaig voler provar. En aquest petit gimnàs on vaig començar aquell mateix estiu la Sílvia Mimó ja havia fet un petit curs però a partir de setembre ella tenia altres classes i em va proposar a mi per fer-les.


C. A quin local vas començar a donar classe?
A.M. A local propiament dit a cap. He estat a diversos gimnassos, centres... i l'únic local on he estat va estar la Filharmònica, a partir del 2003.


C. Recordes el primer ball que vas ensenyar? Com va anar?
A.M. El primer ball va ser el Gringo's. Me'l sabia perfectament però vaig passar uns nervis de por. Em pensava que m'oblidaria dels passos, que la gent no em
seguiria... però per ser la primera vegada va anar força bé.


C. Actualment fas classe a...
A.M. Per canvi de residència només he mantingut una de les classes que feia abans. Les faig al Club de Tennis de Sabadell, on hi porto donant classe des de fa 4 anys.

C. Quin és el ball que més t'agrada?
A.M. Pregunta difícil. N'hi ha molts però actualment m'ho passo molt bé ballant el Joker, l'American Dream, Lovin' You...


C. Quin és el darrer ball que has après?
A.M. És el California boy.


C. Què en penses dels darrers balls que van sortint? Trobes que són massa complicats o creus que ho exigeix l'alt nivell de la gent?
A.M. Per la gent que portem temps ballant estan molt bé, un repte cada ball però trobo que estem tocant el límit de les virgueries. A part, crec que la gent que comença ara o són cracks o és pràcticament impossible que els aprenguin.


C. Digue'm alguns balls que hagis creat. Quin va ser el primer? I l'últim?
A.M. Jo sola, cap. Sempre en grup. Un d'ells és el Little girl, que el vam crear el Pere Asensi, la Sílvia Mimó, el Sergi Boada i jo.

Un altre és el Legends, presentat al concurs del 2003 al Nashville, junt amb la Rosa Royo, la Bego i la Isabel.

N'hem creat altres pels concursos del Nashville (el Highway, el She's more, el Come on Baby i el Dark Whisky) però no es ballen a cap local, que jo sàpiga.

El primer va ser el Highway al 2000, complicadet per l'època i moooooooolt llarg (128 passos). I l'últim el Dark whisky, pel darrer concurs del Nashville.


C. La teva cançó preferida?
A.M. Moltes. Potser em quedo amb l'Amarillo by morning d'en Sr. Strait.


C. El teu cantant o grup preferit?
A.M. Entre molts, Alan Jackson.


C. Bàsic o shuffle?
A.M. Mmmm... Tot convinat.


C. Balls de 32 temps o de 64?
A.M. 64, si no es fan molt curts i repetitius pel meu gust.


C. Concurs o Marató?
A.M. Les dues coses. Tot sigui per fer créixer el line dance. Els concursos, a part dels mals rotllos que en deriven, són una oportunitat per crear balls. No s'ha d'anar a guanyar, t'has de divertir preparant-lo, ballant-lo dalt l'escenari i passant nervis al final (que tot i que no s'ha d'anar a guanyar, si guanyes millor, clar.). Pel què fa la marató, m'ho agafo com un repte personal. De moment a les que he anat me n'he sortit prou bé, cansada però bé.


C. Barret o botes?
A.M. Botes. El barret només me'l poso en ocasions especials.


C. Budweiser o Coronita?
A.M. No m'agrada la cervesa.


C. George Strait o Alan Jackson?
A.M. A duo. Però si em fas triar, Alan Jackson.


C. Heather Myles o Dolly Parton?
A.M. Crec que no tenen res a veure, estils molt diferents. No sé quina em triaria, les dues tenen cançons molt bones. Potser Heather Myles.

C. Què li diries a algú que tot just acaba de començar a ballar?
A.M. Que tingui paciència per aprendre, que intenti anar primer a classes de principiants. La gent si no ho agafa ràpid, de seguida se'n cansa i pensa que no ho podrà fer mai. I sobretot els diria que disfrutin de la música.
I fins aquí l'entrevista. Gràcies Anna per la teva col·laboració!

Finalment, pels que encara no sàpiguen de què va, deixeu-me dir-vos que s'ha iniciat des de Countrycat una ronda d'entrevistes per mail a professors i professores de line dance de Catalunya.

La intenció és que tots aquells que vulguin puguin donar-se a conèixer una mica més al col·lectiu de dansaires catalans, explicant entre altres coses com van iniciar-se al line dance o quins balls els agraden més.


Entrevistes publicades fins el moment:
· 01/06/2005 - Anna Balaguer. [Llegir-la]
· 08/06/2005 - Àngels Pintó. [Llegir-la]
· 15/06/2005 - Francesc Benet. [Llegir-la]
· 22/06/2005 - Neus Lloveras. [Llegir-la]

dimarts, de juny 28, 2005

George Strait: Somewhere Down in Texas


George Strait - Somewhere down in Texas
Font: AmazonAvui surt a la venda un nou àlbum d'un dels grans de Country contemporani, amb 60 milions de discos venuts i 51 números uns; no és altre que George Strait.

L'àlbum durà un títol molt suggerent i esperançador: Somewhere down in Texas. L'han produït el mateix George Strait i Tony Brown.

El primer single ja ha batut un rècord: ser el single que ha debutat més alt a la Billboard Hot Country Singles, concretament al número 30.

Duu per nom "You'll be there" i en podeu escoltar un fragment a Amazon.

La lletra d'aquest tema sí que està ja disponible a Internet. Entre altres pàgines, la podeu trobar a Cowboylyrics.com.

El CD conté 11 temes, que són els següents:
1. If The Whole World Was A Honky Tonk
2. Somewhere Down In Texas
3. The Seashores Of Old Mexico
4. You'll Be There
5. High Tone Woman
6. Good News, Bad News
7. Oh, What A Perfect Day
8. Texas
9. Ready For The End Of The World
10. She Let Herself Go
11. By The Light Of A Burning Brige

He pogut sentir-lo pràcticament tot i en termes generals coincideixo amb l'opinió de la Mercè: és un àlbum lentet.

"If the Whole World Was A Honky Tonk" és una balada, "The Seashores Of Old Mexico" un vals rapidet però no deixa de ser un vals, "You'll be there" una altra balada,... "High Tone Woman" és la més ràpida del CD, però la única realment mogudeta.

Ei, res a dir contra de les balades, però pel meu gust n'hi ha massa en un mateix CD.

Els qui em coneixeu ja sabeu que és un dels meus cantants preferits. El nou CD no és que m'hagi decebut, però em va agradar més l'anterior, Honkytonkville. I també he de reconèixer que m'agradaven més els seus primers treballs, però què voleu que us digui: "He is the king!". :-)

En fi, qui vulgui parlar-ne, ens trobem al Fòrum Countrycat!

Podeu escoltar fragments de les noves cançons i fins i tot comprar-lo a Amazon, si no voleu esperar a que algun dia arribi a l'FNAC a un preu molt més alt (penseu que el canvi euro-dolar encara ens és favorable). Jo he aprofitat per comprar-lo juntament amb "Blame the vain" de Dwight Yoakam que va sortir el 14 de juny.

dilluns, de juny 27, 2005

Crònica concert Musselwhite Family's Bluegrass Band


Musselwhite Family's Bluegrass Band
Font: Web oficialLa Diana em va fer arribar fa molts dies al mail countrycat@terra.es la crònica d'un dels concerts que la Musselwhite Family's Bluegrass Band va fer a Catalunya. Per mil i un motius la publicació de la crònica s'ha anat posposant fins avui. Bé, doncs finalment, aquí la teniu! Moltes gràcies Diana un cop més per la teva col·laboració!

Concert de la Musselwhite Family's Bluegrass Band a Taradell
El diumenge, en Jordi i jo vàrem anar al concert que hi havia a Taradell, a veure la familia Musselwhite.

QUINA PASSADA!!! Vem sortir "super" contents. Quina família! Com ja saps la formen els 4 fills i la mare.

Doncs bé, van començar sortint 3 fills i la mare. El petit de la família de 8 anys (John) que portava el contrabaix va sortir després. Però quin petit!! No m'extranya que sortís després, l'instrument feia 3 com ell!!!

La mare va dir que només sortia a tocar a canvi de gelats, sinó, no tocava. I quina manera de tocar!!! Només dir que no tocaven sinó que acariciaven les cordes. Quina suavitat!

La Molly de 12 anys (banjo), no feia més que entrar i sortir de la cortina. No sabíem perquè. Fins que ens van deixar fer preguntes. Resulta que la pobre noieta entrava i sortia cada 2 o 3 cançons perquè el banjo li pesava moltíssim, i havia de descansar els braços. Hauríeu d'haver vist com tocava el banjo!

En Luke de 10 anys (mandolina), quin noi més serio! No reia per res! Fins que la mare va demanar al públic que féssim "BIG SMILE" i al final se li va escapar el riure. En Luke també, deu ni do! De la velocitat no se li veia la mà!

Els 3 grans ja fa anys que toquen els instruments, gairebé des dels 5 anys. Menys en John que no fa gaire.

Els assistents van anar preguntant coses:

- Com es que tocaven Bluegrass i no una altra cosa? Doncs bé, la Cindy (és la mare, QUINA VEU!!!) ja li venia de família. Quan era petita, a casa seva tothom tocava i cantava bluegrass, ha crescut amb el Bluegrass.

- I per què el Bluegrass i no un altre tipus? Doncs perquè per ells és una música molt maca que els surt de dins, molt HAPPY! Així ho va dir la mare!

- Com s'ho feien els nens amb l'escola si estaven de gira? Doncs perdent els dies d'escola.

- I com ho fan per assajar? Doncs quan tornen de l'escola queden tots hi ho fan.

- Han tret algun disc? No, l'únic que els van fer arribar als professors de Taradell, van ser 3 cançons grabades al menjador de casa seva.

Totes aquestes preguntes i respostes van ser possible gràcies a l'Anahïs (la fiddle dels Kansas Rebels), que va fer de traductora.

A més a més, després de que la família Musselwhite ens deleités amb les seves músiques, les seves veus, i que ens fes ballar Square i tot!!!, van pujar a l'escenari els professors de l'escola de música que havien organitzat el concert. I van sortir amb un BANJO, una MANDOLINA, un FIDDLE, una GUITARRA, i fins i tot una HARMÒNICA, i van tocar amb ells!

Cançons com, per exemple, el Cripple Creck, o la cançó amb la que ballem un ball d'Square Dance (el Virginia Reel).

Sens dubte, una CURIOSA FAMÍLIA, una GRAN FAMÍLIA. Ja ho van mencionar al forum, com la família Trap? DONCS MOLT IDÈNTICS!!! En una paraula, IMPRESSIONANT!


M'agradaria agraïr a la Diana la seva informació, i recordar-vos a tots que sempre que volgueu donar a conèixer als lectors de Countrycat una crònica d'algun acte o qualsevol esdeveniment relacionat amb la música country o el linedance, només cal que envieu un e-mail a countrycat@terra.es.

dijous, de juny 23, 2005

Revetlla de Sant Joan


Revetlla de Sant Joan
Font: http://www.massamagrell.es/A continuació teniu una recopilació de les diferents activitats country programades per la revetlla de Sant Joan.

Locals:
· Wildbunch. Obert a partir de la 01:00h
· Texas Country Bar. Obert a partir de les 0:00h fins les 05:00h
· Kansas de Mollet. Obert a partir de les 23:00h.
· Rodeo Country. Obert a partir de les 22:30h.
· El Barn. Obert a partir de les 21:00h. Hi haurà sopar i concert country.

Activitats populars:
· Country Revival Farmers. Actuació a Hostalric a partir de les 00:00h.
· Cardedeu. A la Hípica Can Tramp hi haurà festa des de la tarda, amb activitats per a totes les edats. A la nit, música amb DJ Vander. Hi haurà també una barbacoa per sopar. Per informació i reserves, truqueu al telèfon 93 871 16 08.
· Berga. Hi haurà un sopar a "La Fonda el centre", que està a Cal Rosal, 4 km. abans d'arribar a Berga per la carretera. El ball serà a l'aire lliure amb superfície de fusta. El preu del sopar és de 18 euros (inclou barbacoa, cava i coca de Sant Joan). Per a més informació i reserves truqueu al telèfon 93 822 08 62.I ja sabeu que si voleu anunciar qualsevol esdeveniment country, ho podeu fer sempre que volgueu deixant un missatge al Fòrum Countrycat o enviant un mail a countrycat@terra.es

dimecres, de juny 22, 2005

Avui entrevistem a... la Neus Lloveras


Neus Lloveras
Font: Countrycat FotografiesAquesta setmana he rebut al mail countrycat@terra.es moltes enquestes de professors/es, i molts d'aquests/es me l'han contestada pel seu propi compte perquè no vaig poder contactar amb ells quan les vaig enviar. I m'agradaria aprofitar el moment per agraïr-vos especialment les ganes que hi heu posat i dir-vos que les aniré publicant mica en mica.

Bé, dit això, avui toca el torn d'una de les professores que la gran majoria coneix, ja sigui per amistat o perquè algun dia ha passat per alguna de les seves classes als molts locals on n'han fet.

Estem parlant de la Neus Lloveras, la "Neus", que actualment fa classe al Shotwell 59, a El Barn i a un parell de Casals.

I sense més dilacions, a continuació teniu l'entrevista:

Countrycat. Recordes quan va ser el primer cop que vas veure ballar line dance? On i quan era?
Neus Lloveras. Va ser ara fará 4 anys,a Parc Vallés,a Terrassa.Sempre m'ha agradat la música country,peró vaig descobrir que es podia ballar!!


C. Recordes quin va ser el primer ball que vas aprendre? Te'n vas sortir o el primer cop va ser horrorós?
N.Ll. Va ser horrorós,jejejeje... El primer ball que vaig apendre va ser el Beethoven's Boogie.


C. Quant temps va passar des de que vas començar a ballar fins que vas ser professora?
N.Ll. Aproximadament dos anys.


C.. Per què vas voler ser professora?
N.Ll. Doncs la veritat es que no volia fer classes.A mi lo que m'agradaba era ballar i ballar i ballar,i la veritat es que em donaba bastant "tall".Peró de mica en mica em vaig anar acostumant i ara m´ho paso pipa!!!


C. A quin local vas començar a donar classe?
N.Ll. Vaig fer una classe al Mannix substituïnt al Josep i un parell al Tejano. Però el primer local on vaig fer classes va ser el Country Saloon.


C. Recordes el primer ball que vas ensenyar? Com va anar?
N.Ll. Em penso que va ser l'Scrap it. Molts nervis, jejeje.


C. Actualment fas classe a...
N.Ll. Els dilluns i els dijous al Shotwell 59. Els dimecres i els diumenges a El Barn. Els dimarts al Casal de la gent gran al carrer Bascònia de Sant Andreu i al Casal de cultura de Barberà del Vallès.


C. Quin és el ball que més t'agrada?
N.Ll. El South Direction.


C. Quin és el darrer ball que has après?
N.Ll. L'últim ball que he aprés és el del David, el Wake Up


C. Què en penses dels darrers balls que van sortint? Trobes que són massa complicats o creus que ho exigeix l'alt nivell de la gent?
N.Ll. La veritat es que ultimament han sortit balls massa complicats i massa llargs. De tant en tant es te que explicar un, perquè la gent que té un nivell alt disfruti, però sóc partidària de balls menys complicats i més curts.


C. Digue'm alguns balls que hagis creat. Quin va ser el primer? I l'últim?
N.Ll. Ostres, sóc dolentíssima fent balls!!! La veritat és que no serveixo per això. L'únic ball que he fet jo (i no ho vaig fer jo sola, sinó amb el meu grup, els Catalonian Cowboys).


C. La teva cançó preferida?
N.Ll. La majoria de les de la Joni Harms i del Brad Paisley.


C. El teu cantant o grup preferit?
N.Ll. Joni Harms i Brad Paisley.


C. Bàsic o shuffle?
N.Ll. Bàsic.


C. Balls de 32 temps o de 64?
N.Ll. 64.


C. Concurs o Marató?
N.Ll. Marató, sempre.


C. Barret o botes?
N.Ll. Botes, no porto barret mai, només per exhibicions o concurs.


C. Budweiser o Coronita?
N.Ll. Ni una ni altra. Només prenc Coca cola i aigua, jejejeje....No m'agrada ni el cava!!!!!


C. George Strait o Alan Jackson?
N.Ll. George Strait.


C. Heather Myles o Dolly Parton?
N.Ll. Heather Myles.


C. Què li diries a algú que tot just acaba de començar a ballar?
N.Ll. Que disfruti molt ballant,peró que sobretot escolti la música.I fins aquí l'entrevista. Gràcies Neus per la teva col·laboració!

Finalment, deixeu-me recordar a tots/es aquells professors als qui no he enviat l'entrevista per e-mail, que si volen participar i donar-se a conèixer als centenars de lectors diaris de Countrycat només han d'enviar un e-mail a countrycat@terra.es. Amb molt de gust els enviaré les preguntes (de fet, són sempre les mateixes, o sigui que si algú vol ja les pot contestar i enviar directament).

Si no els he fet arribar l'entrevista fins ara és perquè (1) No tenia el seu mail o (2) Perqué sóc un despistat... :-) Però la voluntat és que tots els professors o ex-professors que vulguin puguin ser entrevistats.


I pels que encara no sàpiguen de què va, deixeu-me dir-vos que s'ha iniciat des de Countrycat una ronda d'entrevistes per mail a professors i professores de line dance de Catalunya.

La intenció és que tots aquells que vulguin puguin donar-se a conèixer una mica més al col·lectiu de dansaires catalans, explicant entre altres coses com van iniciar-se al line dance o quins balls els agraden més.


Entrevistes publicades fins el moment:
· 01/06/2005 - Anna Balaguer. [Llegir-la]
· 08/06/2005 - Àngels Pintó. [Llegir-la]
· 15/06/2005 - Francesc Benet. [Llegir-la]

dimarts, de juny 21, 2005

3r Concurs de ball del Casino de Granollers

La gent del Casino de Granollers em va fer arribar al mail countrycat@terra.es l'anunci i les bases del 3r Concurs de ball del Casino, que tindrà lloc el proper 16 de juliol a partir de les 22:00h.

Una hora abans, a les 21:00h hi haurà "butifarrada" per tots aquells que vulguin venir.

Les bases del concurs són les següents:

TERCER CONCURS DE BALLS DE COUNTRY DEL CASINO DE GRANOLLERS

El proper juliol, arriba el nostre tercer concurs de balls, cosa que ens fa molta il.lusió, esperem que us hi apunteu perquè sense la vosta col·laboració no farem res!! Aquí teniu les bases per concursar:

1.- S'han de fer grups, com a mínim de dues persones, encara que l'ideal seria de quatre. Si hi ha algun grup de sis, no passa res excepte que l'escenari es pot quedar una mica petit i que el premi està preparat per quatre i se l'hauran de repartir com a bons cowboys...!!!

2.- Hi ha un màxim de 64 passos, no calen balls eterns, sinó ben pensats i divertits de ballar.

3.- La música ha de ser country (evidentment), però una cançó que no estigui associada a cap altre ball.

4.- Tots els grups s'han d'apuntar al Casino, i el dia del concurs es sortejarà l'ordre d'actuació. No hi ha preu d'inscripció, però caldrà apuntar-se abans de l'1 de juliol. El mateix dia de l'inscripció s'ha de portar un cd amb la cançó del seu ball i entregar-la als responsables. Si al CD hi ha mes d?una cançó, hauran de dir quina han escollit ja que els responsables controlaran que no hi hagin dos grups amb la mateixa cançó. Si es donés el cas, el primer que ho comuniqui gaudirà de preferència.

5.- Hi haurà dos nivells: "principiant" i "avançat". Cadascú escullirà on creu que s'ha d'apuntar, i el Casino es reserva el dret de revisar-ho.

6.- El concurs es cel·lebrarà el dissabte 16 de juliol, a partir de les deu de la nit. Es demana màxima puntualitat als concursants. A partir de les nou del vespre ja hi haurà música i gresca.

7.- El jurat estarà format per diferents professors de honky tonks d'arreu de Catalunya.


Què es valorarà a l?hora de puntuar:

1.- Que sigui un ball original, bonic, ben pensat, treballat i que s'adapti amb la música escollida. (10 punts).

2.- Harmonia i conjunció a l'hora de ballar-lo, que tots el ballarins vagin a una, ho facin amb el mateix estil i s'equivoquin el menys possible. (5 punts).

Cada jurat farà la seva puntuació individualment i finalment es sumaran totes les puntuacions, de la qual cosa en sortirà un tercer, un segon i un primer premi. Pensem que la feina de jurat no és fácil i s'ha de valorar el seu esforç de concentració i neutralitat.

SOBRETOT TENIM EN COMPTE QUE ÉS UN CONCURS PER FOMENTAR LA CREATIVITAT, LES GANES DE FER COSES I EL BON ROTLLO, MAI PER FOMENTAR LA COMPETITIVITAT. AQUESTA ÉS UNA DE LES BASES DE LA NOSTRA COUNTRY LIFE. GRÀCIES A TOTS PER COL·LABORAR I AJUDAR A QUE DIA A DIA TOTS ENS DIVERTIM I ENS UNIM UNA MICA MES.

KEEP IT COUNTRY!!!

Dades de contacte
CASINO DE GRANOLLERS CLUB DE RITME
Agusti Vinyamata 21
08400 Granollers
Tel. 93.870.50.40
casinog@hotmail.com
Horari d?oficina de dilluns a divendres de 17 a 20 hores


I fins aquí el missatge en nom dels responsables del Casino de Granollers.


Com sempre, m'agradaria agraïr a en Pere la seva informació, i recordar-vos a tots que sempre que volgueu donar a conèixer als lectors de Countrycat un esdeveniment relacionat amb la música country o el linedance, només cal que envieu un e-mail a countrycat@terra.es.

dilluns, de juny 20, 2005

Dwight Yoakam - Blame the vain


Dwight Yoakam - Blame the vain
Font: CMT.comEl passat 14 de juny va veure la llum el darrer treball de Dwight Yoakam, que duu per títol "Blame the vain".

Aquest cop l'ha produït ell mateix, sense la col·laboració habitual de Pete Anderson, i amb Keith Gattis com a guitarrista principal.

He pogut escoltar les cançons i la veritat és que aquells als qui us agrada Dwight Yoakam, us seguirà agradant amb aquest nou CD. I, evidentment, als qui no us acaba de fer el pes, doncs tampoc us en farà ara.

En altres paraules, que segueix amb el seu estil, amb alguns canvis que alguns notaran més que altres per l'autoproducció i el canvi de guitarrista.

A mi personalment m'agrada. I em sap greu no poder veure'l en directe a Noruega (07/07), Holanda (10/07), Irlanda (12/07) o Londres (13/07), on serà aquest mes de Juliol en quatre concerts.

Destacable serà el cas del Butterfly Country Festival d'Emmen (Holanda), on a més d'ell actuaran els Asleep at the Wheel i Heather Myles. Qui sap si algun any es deixarà caure per Catalunya...

Tornant al nou àlbum, en total té 12 cançons, que són:
01. Blame the Vain
02. Lucky That Way
03. Intentional Heartache
04. Does It Show
05. Three Good Reasons
06. Just Passin' Time
07. I'll Pretend
08. She'll Remember
09. I Wanna Love Again
10. When I First Came Here
11. Watch Out
12. Last Heart in Line

En podeu escoltar un fragment entrant a aquesta pàgina.


Enllaços relacionats:
· Web oficial
· Comprar CD a Amazon

divendres, de juny 17, 2005

Agenda pel cap de setmana

Divendres 17
· Concert dels Kansas Rebels a El Barn de Rubí

A partir de les 23:00h. Per a més informació, entreu a la web d'El BarnDissabte 18
· Ball solidari a Igualada

La Pili i en Joan han organitzat una ballada country solidaria a Igualada, dins de la campanya de donació de sang.

Serà al Passeig Verdeguer a l'altura de l'Hospital i La Mútua, de 20:00h a 22:00h.

· Concert de Rock Sureño amb els Finales a Terrassa
Serà just davant de la botiga Rodeo Western Shop, a la plaça 1r de Maig. Començarà a les 21:00h.

· Festa Basic Revivals al Rodeo Country de Cerdanyola
Serà una marató de 50 balls clàssics del linedance. Començarà a les 21:30h. Teniu tota la informació a aquest missatge de dimarts de Countrycat i a la web del Rodeo Country.

· Concert dels Crazy Dreams a Palafrugell
Serà al Centre Fraternal de Palafrugell (Plaça Nova, 1), a partir de les 23:30h. L'entrada valdrà 7 euros.

· Festa Country al Tagamanent
Segons va anunciar ahir la Mercè al Fòrum Countrycat, aquests dissabte dia 18, al Tagamanent, entre la Garriga i Aiguafreda, hi haurà festa Country.

Serà a El Folló, una casa de turisme rural. Al vespre hi haura exhibició de country i després de sopar classes (iniciació).

Si voleu sopar, ballar i dormir a una magnifica masia, ja ho sabeu! Per a més informació i reserves, entreu a la pàgina web: http://www.elfollo.com/
Diumenge 19
· 2ª Marató dels Amics del Country

Començarà a partir de les 18:30h, i també tindrà fins a 50 balls. Teniu tota la informació a aquest missatge d'ahir de Countrycat.

· Concert dels Country Revival Farmers a Sant Climent de Peralta
Serà al "Cau dels Pins", a la carretera La Bisbal-Palamós. Hi haurà una festa campestre i una barbacoa. El concert dels Country Revival Farmers començarà a les 20:00h. Entrada gratuïta.
A més a més de tot això, podeu consultar la pàgina amb els horaris actualitzats de les classes de tots els locals i entitats catalanes.

I ja sabeu que si voleu anunciar qualsevol esdeveniment country, ho podeu fer sempre que volgueu deixant un missatge al Fòrum Countrycat o enviant un mail a countrycat@terra.es

dijous, de juny 16, 2005

Marató Amics del Country

El proper diumenge 19 a partir de les 18:30h tindrà lloc a l'escola IPSE una marató organitzada pels Amics del Country.

Es fara al patí de l'escola, amb la qual cosa l'espai estarà assegurat. L'escola es troba al xamfrà dels carrers Londres i Casanova. La línia de metro que queda més a la vora és la 5 amb l'estació d'Hospital Clínic.

El preu de l'entrada (amb consumició inclosa) serà de 4 euros.

La marató serà de 50 balls. A continuació en teniu el programa (amb enllaços a Countrycat Linedance per repassar-los si convé):

1. Tumble weed
2. Northside Cha Cha
3. Vertical Expression
4. Rose garden
5. Buffalo road
6. Sugar talk
7. What about now
8. Whiskey river
9. TN rock
10. Mountain of love
11. Shania
12. Down on the corner
13. Rumba ride
14. Cotton eyed joe
15. Hey girl
16. On the rocks
17. Hoochie coochie
18. Texas Valley
19. Just a memory
20. Cool blue cha cha
21. Scrap it
22. Four buckles
23. Slappin' leather
24. Margarita Cha
25. After midnight
26. Mr. Mom
27. Cowboy charleston
28. Crazy little thing
29. J. Walk
30. Gruene
31. Red hot salsa
32. Black velvet
33. T-bone shuffle
34. Eatin' right, drinkin' bad
35. Horse's mane
36. Skip
37. Green grass
38. Snake bite
39. Tush push
40. Temps d'estimar
41. I'm givin up
42. Crazy heels
44. Boogie cowboy
44. Stich it up
45. Buttermilk
46. Heartbreak express
47. Sweet
48. C.C.S.
49. Islands in the stream
50. King of the road


Doncs ja ho sabeu, aquest cap de setmana teniu dues maratons diferents: dissabte la Festa Basic Revivals a Rodeo Country i diumenge la 2ª Marató dels Amics del Country!

dimecres, de juny 15, 2005

Avui entrevistem a... Francesc Benet


Francesc Benet
Font: Countrycat FotografiesFinalment, el primer professor (no professora) serà entrevistat a Countrycat. Després de conèixer més sobre l'aNNa i l'Àngels, avui serà el torn d'en Francesc.

Pels que encara no sàpiguen de què va, deixeu-me dir-vos que s'ha iniciat des de Countrycat una ronda d'entrevistes per mail a professors i professores de line dance de Catalunya.

La intenció és que tots aquells que vulguin puguin donar-se a conèixer una mica més al col·lectiu de dansaires catalans, explicant entre altres coses com van iniciar-se al line dance o quins balls els agraden més.

Així doncs, aquesta setmana arriba el torn d'en Francesc Benet, actual professor del Nashville Country Club de Terrassa i del Centre Cívic del barri de Gràcia de Sabadell.

I sense més dilacions, a continuació teniu l'entrevista:

Countrycat. Recordes quan va ser el primer cop que vas veure ballar line dance? On i quan era?
Francesc Benet. El primer dia que vaig anar a una classe. Va ser al Nashville de Terrassa, fa més de sis anys.


C. Recordes quin va ser el primer ball que vas aprendre? Te'n vas sortir o el primer cop va ser horrorós?
F.B. Doncs no; tampoc m'enrecordo de la pel·lícula que vaig veure fa dues setmanes... Però era època del Cheyenne, Adelaida, Wheels, Rodeo, Slappin' Leather, Bubba, ... algún d'aquests deuria ser. Ja portava temps ballant altres coses i ho vaig agafar força ràpid.


C. Quant temps va passar des de que vas començar a ballar fins que vas ser professor?
F.B. Uns dos anys.


C.. Per què vas voler ser professor?
F.B. De fet la meva dona i jo ja érem professors de balls de saló (no de competició, sino social). Varem voler oferir aquesta novetat als nostres alumnes.


C. A quin local vas començar a donar classe?
F.B. Al Centre Cívic de Gràcia, de Sabadell.


C. Recordes el primer ball que vas ensenyar? Com va anar?
F.B. Apart del "bàsic" deurien ser l'Adelaida i el Black Velvet. Va anar força bé. La prova és que després de quatre anys encara tenim alumnes que van venir el primer dia i que ara també freqüenten els locals Country.


C. Actualment fas classe a...
F.B. Al Centre Cívic de Gràcia (Sabadell) i al Nashville Country Club(Terrassa).


C. Quin és el ball que més t'agrada?
F.B. La salsa (la de Cuba, res a veure amb el country).


C. Quin és el darrer ball que has après?
F.B. El que estic ensenyant ara: Smoking Grass.


C. Què en penses dels darrers balls que van sortint? Trobes que són massa complicats o creus que ho exigeix l'alt nivell de la gent?
F.B. Alguns són originals i altres simplement una còpia de passes d'altres balls enllaçades de diferent forma. Hi ha de tot, perquè també s'estan explicant força balls senzills de 32 temps. Però de complicats n'hi ha d?haver perquè hi ha el sector de balladors amb més bagatge i ganes de marxa que ho esperen. N'hi ha d'haver per a tothom, però haurien de quedar clars els nivells que es donen a les classes per a poder decidir en quina aprendrem el que ens convé o agrada.


C. Digue'm alguns balls que hagis creat. Quin va ser el primer? I l'últim?
F.B. Juntament amb la meva dona el Drivin' Texas i el Redneck Moon. Jo sol el Dreamtime.


C. La teva cançó preferida?
F.B. "Amarillo by morning" de George Strait i "Luckenbach Texas" de Waylon Jennings (encara no m'he decidit)


C. El teu cantant o grup preferit?
F.B. Clàssic: Waylon Jennings. Actual: Brad Paisley. Grup: Dixie Chicks.


C. Bàsic o shuffle?
F.B. Bàsic.


C. Balls de 32 temps o de 64?
F.B. 64 (perquè no és tant repetitiu durant tota la cançó).


C. Concurs o Marató?
F.B. Marató.


C. Barret o botes?
F.B. Gorra.


C. Budweiser o Coronita?
F.B. Bud.


C. George Strait o Alan Jackson?
F.B. No em preguntis si estimo més al Papa o a la Mama!


C. Heather Myles o Dolly Parton?
F.B. Són estils diferents i totes dues m'agraden.


C. Què li diries a algú que tot just acaba de començar a ballar?
F.B. Que no vulgui ballar-ho tot de cop. Que el que veu fer a molta gent els hi ha costat anys d'aprendre-ho. Però sobretot que disfruti escoltant la música, tant si és ballant com prenent una cervesa.I fins aquí l'entrevista. Gràcies Francesc per la teva col·laboració!

Finalment, deixeu-me recordar a tots/es aquells professors als qui no he enviat l'entrevista per e-mail, que si volen participar i donar-se a conèixer als centenars de lectors diaris de Countrycat només han d'enviar un e-mail a countrycat@terra.es. Amb molt de gust els enviaré les preguntes (de fet, són sempre les mateixes, o sigui que si algú vol ja les pot contestar i enviar directament).

Si no els he fet arribar l'entrevista fins ara és perquè (1) No tenia el seu mail o (2) Perqué sóc un despistat... :-) Però la voluntat és que tots els professors o ex-professors que vulguin puguin ser entrevistats.


Entrevistes publicades fins el moment:
· 01/06/2005 - Anna Balaguer. [Llegir-la]
· 08/06/2005 - Àngels Pintó. [Llegir-la]

dimarts, de juny 14, 2005

Festa Basics Revivals a Rodeo Country


Rodeo Country
Font: Countrycat FotografiesEl proper dissabte 18 a partir de les 21:30h tindrà lloc al Rodeo Country de Cerdanyola la primera festa Basic Revivals que té com a objectiu rememorar els balls de sempre i que sovint queden relegats a un segon terme.

I és que fa temps que han sorgit comentaris en relació a l'elevat número de balls nous que van apareixent, sense temps ni per assimilar-los ni per recordar-los.

És per això que s'ha preparat una marató de 50 balls, però dels clàssics. A continuació en teniu el programa (amb enllaços a Countrycat Linedance per repassar-los si convé):

1. Adelaida
2. Back track
3. Black velvet
4. Boogie cowboy
5. Buffalo road
6. Buttermilk
7. C.C.S.
8. Cheyenne
9. Chu chu train
10. Cool blue cha cha
11. Cotton eyed joe mix
12. Country strut
13. Cowboy boogie
14. Cowboy by night
15. Cowgirl hustle
16. Cowgirl twist
17. Down on the corner
18. Easy come, easy go
19. Foot boogie
20. Go go stomp
21. God blessed Texas
22. Gran casino
23. Green gras
24. Help me
25. Hold on
26. Honky tonk stomp
27. Hoochie coochie
28. I'm givin up
29. Line dance crazy
30. Moonlight swing
31. Never ever waltz
32. On the rocks
33. Pice of cake
34. Pizzirico
35. Rodeo
36. Rose garden
37. Shania
38. Skip
39. Sugar talk
40. Take it easy
41. Ten rounds
42. Tennesse twister
43. TN rock
44. Tumble weed
45. Tush push
46. Unbelievable
47. Watermelon crawl
48. What about now
49. What?s the matter
50. Whiskey river

Doncs ja ho sabeu, aquest dissabte la Festa Basic Revivals a Rodeo Country! Si us esteu iniciant al món del linedance, aquesta és la vostra marató! I si sou dels nostàlgics, doncs també!

dilluns, de juny 13, 2005

I els coloms van tornar a ballar country!


Country a la Plaça Catalunya 2005
Font: Countrycat FotografiesCom veieu, la imatge es va repetir: gent vinguda d'arreu del país (Igualada, els Vallesos, Baix Llobregat, Barcelona i rodalies,...) es va trobar al centre neuràlgic de la capital per ballar una estona entre coloms, besses, guiris, saharauis i bicicletes!

Més de 200 persones segons la organització, i 3 penjats amb amplificadors i camperes segons la Guàrdia Urbana, van trobar-se per segon any consecutiu al bell mig de la Plaça Catalunya de Barcelona per disfrutar d'una afició en comú: ballar i escoltar bona música Country.

El temps va ser benèvol i gairebé tota l'estona uns nuvolets van impedir que la insolació fos com la de l'any passat. Però vaja, caloreta en va fer.

Però anem a pams!

Abans de començar, arriben les autoritats
Eren gairebé les 12:00h del migdia, hora d'inici del ball, en Joan encara no havia començat a repartir canya amb els seus amplificadors, quan van venir una parella de la Guàrdia Urbana i ens van demanar si teníem permís per estar allà. La cosa no pintava gaire bé, perquè de permís oficial no en teníem...

Però parlant la gent s'entèn, i els vam explicar la veritat, que l'únic que volíem era passar una estona divertida ballant, que la Plaça era molt gran i no interrumpíem el pas, que no demanàvem diners, etc, etc, etc.

Ens vam fer una mica els despistats i vam tenir sort: ens van dir que per aquesta vegada passi.

El motiu de tot plegat és que enguany ha canviat la legislació a Barcelona i cal tenir permís per endollar amplificadors de so a la via pública.

Això no ho sabíem i de cara a l'any vinent ja ens encarregarem de tramitar els permisos pertinents per si de cas... I ja parlo de l'any vinent perquè amb la resposta d'ahir de la gent aquesta trobada no es pot pas deixar de fer.


Manifestació en contra de l'autonomia del Sahara
Ves per on, coses del destí, a la mateixa hora que la nostra trobada hi havia convocada una manifestació a la mateixa plaça ni més ni menys que en contra de donar autonomia al poble Saharaui.

Imagineu-vos la situació per un moment: uns centenars de persones (la majoria àrabs)a una banda de la plaça amb unes quantes pancartes i cartells escrites en àrab, i a l'altre otras tantas vestides amb texans, botes i barrets americans... La imatge era si més no curiosa.

Val a dir que en un primer moment jo personalment no les tenia totes. Tampoc era qüestió de semblar que estàvem provocant al personal! Però per sort tot va quedar en una anècdota més, i al cap d'una estona la manifestació es va dissoldre i no hi va haver cap mena de problema o incident. Inclus un d'ells se'm va acostar i em va preguntar si erem d'aquí i que li agradava molt els balls que fèiem.


El Hoochie-coochie més llarg de la història!
Entre els 40 balls que van sonar durant la trobada van destacar els clàssics en quant a número de balladors: el bàsic per a començar, el Rose Garden, el Tush Push, el Linedance Crazy, l'Ain't giving up, el Crazy Little thing, el Cowgirl Hussle, el Renegade, el Pagadanjo...

També van tenir molt bona acollida balls com el Buffalo Road, l'American Dream, el Down on the corner, el South Direction, el Mr Mom, el Keep it Teki, el Burning Boots, el Nothing to loose i molts i molts més fins arribar a 40. En total, més de dues hores de ball sense parar.

Menció apart va ser el Hoochie-coochie, que es va fer d'una sola filera que ocupava més de mitja circumferència de la Plaça. Fins a 162 persones van ballar-lo en una sola filera de ball!

Sens dubte la filera més llarga que mai s'ha fet per ballar aquest ball. De tant llarga, els extrems amb prou feines sentien la música. De cara a l'any vinent, el farem en rotllana al voltant de la Plaça, intentant que no se'ns tornin a queixar els amos de les parades de besses per tapar-los el gènere... :-)


Molts més espectadors que l'any passat
Si el nombre de balladors i balladores es va duplicar d'un any per l'altre, la de curiosos que miraven o feien fotografies es va multiplicar per tres!

Va haver-hi moment on es va formar un semi-cercle al voltant de les fileres de ball que potser tenia unes 50 persones als moments de més públic.

Jo personalment vaig sentir comentaris de sorpresa i al mateix temps positius. Diverses vegades grups de turistes em van preguntar sobre la trobada. També alguns (guiris tots) es van atrevir a fer alguns passos amb balls com el bàsic o el Tush Push.


Agraïments
Com no podia ser d'una altra manera, ens hem de treure el barret per en Joan & Cia que van dur-nos altre cop tot l'equipament elèctric des de Calaf perquè la trobada fos possible.

I també a la Neus i en Taxikey, que van preparar les 40 cançons perquè en Joan pogués grabar el CD i el van ajudar amb el transport de l'equip.

I finalment, a tots els que vau venir a la Plaça Catalunya un any més, pel gran ambient que es va viure (amb gent vinguda d'arreu i de diferents locals) i per demostrar a tothom que això del Country i el line dance no va ser només una moda passatjera, i que mica en mica, amb trobades populars com aquesta, va creixent "sense pressa però sense pausa".

I si sense gastar ni un duro i només amb el boca orella es van reunir 200 persones un diumenge al migdia, què no es podria aconseguir amb una mica de finançament i ganes de treballar plegats per un objectiu comú?

Moltes gràcies a tothom per ajudar a fer crèixer el Country i el linedance a Catalunya!

I fins l'any vinent!!!


Les fotografies de la trobada
Podeu veure les gairebé 60 fotografies que vaig fer jo entrant a Countrycat Fotografies.

I tots/es aquells que volgueu passar-me les vostres, només cal que les envieu al mail countrycat@gmail.com i així que trobi una estoneta les penjaré amb molt de gust!

divendres, de juny 10, 2005

Agenda pel cap de setmana

Divendres 10
· Festa Country a Sant Andreu

Serà al pati de la parròquia de Sant Pacià del barri de Sant Andreu de Barcelona. Començarà a les 20:00h i s'allargarà fins les 23:00h.

Concretament es troba al C/Monges cantonada amb Sòcrates. És aprop dels Cines Lauren Sant Andreu. Les estacions de metro més properes són Fabra i Puig o Sant Andreu. Teniu un mapa del lloc a aquesta pàgina.

L'entrada val 4 euros amb refresc inclòs. És una festa "pensada" sobretot de cara a principiants.


· Festa Country a Manresa
Serà a partir de les 22:00h al barri de les Escodines de Manresa, al carrer Sant Bartomeu nº50 (Sota l'Hospital General).

Hi haurà classes de ball, exhibicions per part d'alumnes del barri i ball lliure per tothom. Serà a l'aire lliure i també hi haurà servei de bar.


· Concert del grup 1972 a El Barn de Rubí
Serà a partir de les 23:30h. Country/Rock Sureño en català. Per a més informaió, visiteu la web de El Barn.Dissabte 11
· Line dance party a Vilassar

A partir de les 16:00h i fins la matinada. Teniu tota la informació a aquest missatge de Countrycat.

· Concentració de Harley Davidson a Calafell-Bellvell
Tal com anunciava en Dan McFlyer al Fòrum Countrycat, aquest cap de setmana (des de 8 al 12) hi haurà una concentració de Harley Davidson a Calafell-Bellvell, concretament al local La Cantera que hi ha a la carretera entre tots dos pobles. Per a més informació, entreu a la web de La Cantera Biker Bar.


· Concert del grup d'en Greg Ryan a El Barn de Rubí
Serà a partir de les 23:00h. Per a més informaió, visiteu la web de El Barn.


· Concert dels Country Revival Farmers a Camallera
Serà al Pavelló Municipal, a la carretera de l'Escala. Teniu un mapa a aquesta pàgina.

El preu del sopar popular i l'entrada al concert és de 19 euros. I el preu només pel concert és de 7 euros. El sopar començarà a les 20:00h i el concert a les 23:30h.

Per a més informació, visiteu la web dels Country Revival Farmers.


Diumenge 12
· 2ª Trobada popular de line dance a la Plaça Catalunya de Barcelona.

Entre les 11:30h i les 12:00h de diumenge no us podeu perdre la segona trobada de line dance a la Plaça Catalunya.

L'any passat va ser una passada. En teniu la crònica a aquesta pàgina i les fotografies a aquesta altra. Aquest any ho hem de superar!

Recordeu els qui volgueu accedir al centre de Barcelona en cotxe que hi haurà carrers tallats en motiu de la bicicletada de Barcelona. Jo us recomenaria que anéssiu amb temps per endavant o hi arribéssiu en metro o tren.

No us descuideu les botes i el barret! I els que no vau venir l'any passat, dir-vos que el terra de la Plaça Catalunya va molt bé per ballar. Va ser tot un descobriment l'any passat. Ah, i a ningú se li va "defecar" un colom a sobre, no patiu per això... :-)A més a més de tot això, podeu consultar la pàgina amb els horaris actualitzats de les classes de tots els locals i entitats catalanes.

I ja sabeu que si voleu anunciar qualsevol esdeveniment country, ho podeu fer sempre que volgueu deixant un missatge al Fòrum Countrycat o enviant un mail a countrycat@terra.es

dijous, de juny 09, 2005

Festa Country a Manresa

Segons m'ha informat l'Àngels al mail countrycat@terra.es demà divendres dia 10 a la nit tindrà lloc a Manresa una festa Country.

Hi haurà classes de ball, exhibicions per part d'alumnes del barri i ball lliure per tothom. Serà a l'aire lliure i també hi haurà servei de bar.

Tot plegat començarà pels voltants de les 22:00h. Serà al barri de les Escodines, al carrer Sant Bartomeu nº50 (Sota l'Hospital General).

Però no aneu a dormir gaire tard que l'endemà toca anar a la Plaça Catalunya a ballar amb els coloms! :-)

M'agradaria recordar-vos a tots que sempre que volgueu donar a conèixer als lectors de Countrycat un esdeveniment relacionat amb la música country o el linedance, només cal que envieu un e-mail a countrycat@terra.es.

dimecres, de juny 08, 2005

Avui entrevistem a... l'Àngels Pintó


Àngels Pintó
Font: Àngels i Countrycat FotografiesJa tenim aquí la segona entrevista a professors, dins la secció setmanal que vam encetar la setmana passada.

Pels que encara no sàpiguen de què va, deixeu-me dir-vos que s'ha iniciat des de Countrycat una ronda d'entrevistes per mail a professors i professores de line dance de Catalunya.

La intenció és que tots aquells que vulguin puguin donar-se a conèixer una mica més al col·lectiu de dansaires catalans, explicant entre altres coses com van iniciar-se al line dance o quins balls els agraden més.

I aquesta setmana arriba el torn de l'Àngels Pintó, professora de diversos grups que actualment fa classes a l'Espai Country de Corbera de Llobregat.

A continuació teniu l'entrevista:

Countrycat. Recordes quan va ser el primer cop que vas veure ballar line dance? On i quan era?
Àngels Pintó. Va ser a un hotel de Platja d'Aro l'estiu del 2001.


C. Recordes quin va ser el primer ball que vas aprendre? Te'n vas sortir o el primer cop va ser horrorós?
A.P. Va ser l'Electric slide. Me'n vaig sortir prou bé, d'horrorós res de res....


C. Quant temps va passar des de que vas començar a ballar fins que vas ser professora?
A.P. Uns dos anys.


C.. Per què vas voler ser professora?
A.P. M'agrada formar-me en algo que m'agrada tant com el line dance, i vull transmetre als meus alumnes el meu entusiasme i els meus coneixements. Hi ha poca gent que es forma per donar classe, gairebé tothom diu que no cal. Bé, jo he après molt dels moltíssims cursos que he fet amb la Cati Torrella, la meva primera profe, l'Enric Nonell i l'Àngels Guix, en Marti Prades, etc. Actualment sóc monitora de la LDA i de la NTA, i segueixo fent tota mena de cursos, stages etc. Amb gent d'aqui i estrangers que porten la LDA o la NTA.


C. A quin local vas començar a donar classe?
A.P. A un local d'estiu anomenat Can Via de la Palma de Cervelló. Després ja va ser a l'acadèmia de ball de Corbera de Llobregat.


C. Recordes el primer ball que vas ensenyar? Com va anar?
A.P. Va ser l'Adelida, i va anar molt bé.


C. Actualment fas classe a...
A.P. A l'Espai Country, de Corbera de Llobregat.


C. Quin és el ball que més t'agrada?
A.P. Buff! Difícil pregunta. Potser el Rumba Ride, per exemple.


C. Quin és el darrer ball que has après?
A.P. Past Eleven i Montana.


C. Què en penses dels darrers balls que van sortint? Trobes que són massa complicats o creus que ho exigeix l'alt nivell de la gent?
A.P. Penso que hi ha balls massa llargs i complicats, però es ballen a alguns locals. La gent que ens movem molt ja ho sabem i llavors hi vas o no... Trobo que hi ha massa balls nous cada setmana. N'hi ha que s'assemblen molt. Comença a ser un embolic de músiques que es ballen amb diferent balls, balls que amb el mateix nom són diferents a diferents webs,... Trobo que ens hauríem d'unir tots una mica més. Tinc la impressió que cada local vol ser exclusiu per captar la seva gent i que no puguin ni gairebé moure's d'allà (opinió personal).


C. Digue'm alguns balls que hagis creat. Quin va ser el primer? I l'últim?
A.P. Vaig fer una coreografia que es diu Corbera Preacher's, dedicada a uns grans amics meus del grup La Country Klan Band. Un dels seus components va ser un dels meus primers profes, en Ramon, al bar Klan del carrer Aribau. Ara ja ha desaparegut. Vaig presentar-ne un altre que es diu Thanks linedance a un concurs de la LDA.


C. La teva cançó preferida?
A.P. Difícil també! Jo sempre sé els noms dels balls i a vegades no sé el de la cançó. Algunes preferides són A long way home (Dwight Yoakam), Wanna be a Cowboy's Sweetheart, It's complicated, Un momento allà (Rick Treviño),...


C. El teu cantant o grup preferit?
A.P. George Strait, Rick Treviño o Alan Jackson.


C. Bàsic o shuffle?
A.P. Quin pas prefereixo vols dir??? Jo en dic Grapevine o Vine quan ensenyo, i Shuffle o Triple step. Si em preguntes quin m'agrada més, un Shuffle ben fet amb la posició de peus correcte és molt més bonic.


C. Balls de 32 temps o de 64?
A.P. Tant m'és, 64 counts no vol dir sempre més dificultat que 32.


C. Concurs o Marató?
A.P. Jo vaig concursar una vegada a Tona amb la LDA. Decididament no em va agradar el món de la competició. Hi vaig, però a partir d'aquell cop vaig veure que m'agradava molt més ensenyar que concursar. Però va ser una experiència positiva, s'ha de provar tot.


C. Barret o botes?
A.P. Botes.


C. Budweiser o Coronita?
A.P. Coronita.


C. George Strait o Alan Jackson?
A.P. George Strait.


C. Heather Myles o Dolly Parton?
A.P. Buff! Noi, quines preguntes: Heather Myles!


C. Què li diries a algú que tot just acaba de començar a ballar?
A.P. Sobretot que s'inicïi en classes per a principiants i balli, balli i balli, sense asseure's mai!!I fins aquí l'entrevista a l'Àngels. Gràcies Àngels per la teva col·laboració!

Finalment, deixeu-me recordar a tots/es aquells professors als qui no he enviat l'entrevista per e-mail, que si volen participar i donar-se a conèixer als centenars de lectors diaris de Countrycat només han d'enviar un e-mail a countrycat@terra.es. Amb molt de gust els enviaré les preguntes (de fet, són sempre les mateixes, o sigui que si algú vol ja les pot contestar i enviar directament).

Si no els he fet arribar l'entrevista fins ara és perquè (1) No tenia el seu mail o (2) Perqué sóc un despistat... :-) Però la voluntat és que tots els professors o ex-professors que vulguin puguin ser entrevistats.


Entrevistes publicades fins el moment:
· 01/06/2005 - Anna Balaguer. [Llegir-la]

dimarts, de juny 07, 2005

Line dance party a Vilassar


Line dance party a Vilassar
Font: Web de la FestaEn Pere em va fer arribar a countrycat@terra.es la convocatòria per una festa de line dance que hi haurà aquest proper dissabte a Vilassar de Dalt.

Concretament, serà al Poliesportiu Can Banús (c/ dels Sants Màrtirs, s/n), a partir de les 16:00h i fins la matinada.

Hi haurà workshops de ball amb el coreògraf Raymond Sarlemijn i una sessió de ball a càrrec d'en DJ-Harley. Bona música, segur!

Teniu tota la informació (preus, reserves i més) a la pàgina http://www.linedancepro.com/info_ray.html


Com sempre, m'agradaria agraïr a en Pere la seva informació, i recordar-vos a tots que sempre que volgueu donar a conèixer als lectors de Countrycat un esdeveniment relacionat amb la música country o el linedance, només cal que envieu un e-mail a countrycat@terra.es.

dilluns, de juny 06, 2005

Toby Keith: Honkytonk University


Toby Keith: Honkytonk University
Font: CMT.comEl passat 17 de maig Toby Keith va publicar el seu darrer treball fins el moment, titulat Honkytonk University.

El cantant de cançons com Who's Your Daddy? o Beer for My Horses torna a la càrrega amb 12 temes que segueixen força el seu estil:
01 Honkytonk U
02 As Good as I Once Was
03 She Ain't Hooked on Me No More
04 Big Blue Note
05 Just the Guy to Do It
06 She Left Me
07 Knock Yourself Out
08 You Ain't Leavin' (Thank God Are Ya)
09 I Got It Bad
10 Your Smile
11 Where You Gonna Go
12 You Caught Me at a Bad Time

A mi personalment no m'acaba de convèncer, però ja se sap que sobre gustos no hi res escrit.

Per escoltar fragments de totes les cançons, podeu visitar la web d'Amazon o la seva pàgina oficial.

divendres, de juny 03, 2005

Agenda pel cap de setmana

Divendres 3
· Especial 1r de mes al Kansas de Mollet

Com ens anunciava ahir la Paqui aquest divendres hi haurà una classe especial al Kansas de Mollet.

Es tracta de que la classe constarà de tots els balls nous que s'hagin ensenyat els divendres del mes anterior, així els balls els podrem repassar i recordar més facilment.

Aquest divendres, com que és el primer cop, enlloc de fer els balls del mes anterior, es repassaran set balls, que s'han ensenyat els divendres des de que va començar en Gabi. No són tots, és una selecció que s'ha fet. Els balls seràn els següents:
- Wanna Be
- Jailhouse floor
- Trinity
- Cercle Coast
- Lost in Texas
- Past Eleven
- Dirty Whishes


· Noves classes de line&square dance a El Barn de Rubí.
Tots els divendres del mes de juny els divendres a la nit també hi haurà classe de line dance i square dance per a principiants a El Barn.

Començaran a les 21:00h i acabaran pels volts de les 24:00h.


· Concert dels Country Covers al Shotwell 59.
En Frank i en Toni oferiran el seu concert mensual al Shotwell 59 de Barcelona. Serà, com sempre, a partir de les 00:30h. L'entrada és gratuïta.Dissabte 4
· Sopar Outlaw al Nashville Country Club

Començarà a les 22:00h. Valdrà 18 euros i inclou un pica-pica, xai a la brasa, postre, cafè, sangria o cervesa i una gerra de cervesa al honkytonk.

Es recomana reservar lloc. A aquesta pàgina teniu tota la informació.

· Concert dels Redneck House Band i The Hilltops a Platja d'Aro.
Serà dins de la concentració més gran de cotxes nord americans que es fa al país. La trobada serà durant tot el dia i els concerts a partir de les 19:00h.Diumenge 5
· Concert de la Musselwhite Family's Bluegrass Band a Taradell.

Teniu tota la informació al missatge d'ahir a Countrycat.


· Concert dels Jam Daniels a Santa Maria de Montcada.
Serà a les 19:00h, a Santa Maria de Montcada (Barcelona). Concretament, a 5 minuts de l´estació de la Renfe. L'entrada serà gratuïta i a més hi haurà classes de line dance a càrrec d'en Miquel.

Teniu un mapa de Santa Maria de Montcada a aquesta pàgina.

Visiteu la web oficial dels Jam DanielsA més a més de tot això, podeu consultar la pàgina amb els horaris actualitzats de les classes de tots els locals i entitats catalanes.

I ja sabeu que si voleu anunciar qualsevol esdeveniment country, ho podeu fer sempre que volgueu deixant un missatge al Fòrum Countrycat o enviant un mail a countrycat@terra.es

dijous, de juny 02, 2005

Musselwhite Family's Bluegrass Band


Musselwhite Family's Bluegrass Band
Font: Web oficialLa Maria Ricart em va fer arribar l'altre dia a countrycat@terra.es un concert que tindrà lloc aquest diumenge dia 5 a partir de les 18:30h al Centre Cultural Costa i Font de Taradell (Osona).

Es tracta de la Musselwhite Family's Bluegrass Band, un conjunt familiar de Bluegrass ben peculiar.

Us enganxo a continuació el text que m'ha fet arribar la Maria:

The Musselwhite Family's Bluegrass Band són:
· Morgan, 14 anys, al violí
· Molly, 12 anys, al banjo
· Luke, 10 anys, a la mandolina
· John, 8 anys, al contrabaix

i els seus pares:
· Cindy y Mark, a la guitarra, mandolina i washtub


Aquesta família originària de Georgia (USA) porta un parell d'anys a Alemanya i ha actuat als festivals de bluegrass europeus de la República Txeca, Suècia, Anglaterra, Escòcia, Holanda i Alemanya.

Morgan ha estat alumna de Mark O'Connor i també juntament amb la seva germana Mollie al banjo ha gaudit durant dos anys seguits de les beques de l'"Augusta Hereitage Bluegrass Week" a Virgina de l'Oest.

S'acomiaden d'Europa amb una petita visita al nostre país.

Un primer concert molt especial és el què tindrà lloc diumenge, organitzat per l'Escola de Música de Taradell amb l'objectiu d?ensenyar als seus alumnes i al públic en general que hi ha altres camins cap a l'aprenentatge musical i el gaudiment de la música, a més de donar a conèixer l'estil bluegrass.

També tenen programada una visita al festival acústic "Al Ras" de Gallecs, a més de dos concerts privats a València i Madrid respectivament.


El bluegrass és un estil de música tradicional americana originària de l'estat de Kentucky i també molt estès als estats de North Carolina, Virginia i Tennessee entre d'altres.

En els seus orígens el bluegrass va rebre moltes influències d'altres estils de música tradicionals com el blues més rural i també de la música old-time de les muntanyes dels Apalaches, que a la seva vegada provenien de les músiques tradicionals que havien portat els immigrants de la vella Europa.

La formació d'un grup de bluegrass és estrictament acústica; consta bàsicament de contrabaix, guitarra, mandolina, banjo i violí. Es caracteritza per l'alternança de solos ràpids i elaborats de cada instrument i per harmonies vocals molt treballades.


M'agradaria agraïr a la Maria la seva informació, i recordar-vos a tots que sempre que volgueu donar a conèixer als lectors de Countrycat un esdeveniment relacionat amb la música country o el linedance, només cal que envieu un e-mail a countrycat@terra.es.

dimecres, de juny 01, 2005

Avui entrevistem a... l'Anna Balaguer


Anna Balaguer
Font: Countrycat FotografiesAvui estrenem la secció setmanal d'entrevistes a membres del col·lectiu de professors de line dance de Catalunya.

I ho fem amb una de les primeres a dur el line dance al país i a una de les primeres professores que van haver-hi. Imagino que molts ja sabreu que es tracta de l'Anna Balaguer, l'aNNa al Fòrum Countrycat.

Sense més dilacions, a continuació teniu l'entrevista.


Countrycat. Recordes quan va ser el primer cop que vas veure ballar line dance? On i quan era?
Anna Balaguer. Una nit d'agost del 1994 al Big Country de Londres.


C. Recordes quin va ser el primer ball que vas aprendre? Te'n vas sortir o el primer cop va ser horrorós?
A.B. El primer ball va ser l'Electric Slide; d'aquí ve que li posés el sobrenom de Bàsic. El segon ball va ser el Tush Push. Va ser molt emocionant! Imagina't trobar el complement perfecte a la música amb la que més t'identifiques! Aquell local va marcar el rumb de la meva vida.


C. Quant temps va passar des de que vas començar a ballar fins que vas ser professora?
A.B. Doncs més o menys un any.


C.. Per què vas voler ser professora?
A.B. Doncs va ser completament accidental, ja que no m'ho havia plantejat mai. Va sorgir perquè un grup m'ho va demanar.


C. A quin local vas començar a donar classe?
A.B. Les primeres classes en grup van ser al "Club 24 hores de Harley Davidson" de Barcelona. Al cap d'un temps es va obrir el Jambalaya, allà és on va començar el verdader repte!


C. Recordes el primer ball que vas ensenyar? Com va anar?
A.B. Recordo perfectament que érem cinc o sis persones. Vaig començar amb l'Electric Slide. Va ser molt divertit, ja que ens coneixíem tots.


C. Actualment fas classe a...
A.B. Ara ja no m'hi dedico, puntualment vaig fent alguna coseta.


C. Quin és el ball que més t'agrada?
A.B. Aquest pregunta és molt dificil de contestar perquè cada ball té alguna història que t'atrapa. Però dels últims que he après i m'atrau per la conjunció amb la música és Take a Breather de la Maggie Gallagher amb "I Need a Breather" d'en Darryl Worley.


C. Quin és el darrer ball que has après?
A.B. 32 Miles d'en RayCountry, un dels balls més lògics i divertits que conec.


C. Què en penses dels darrers balls que van sortint? Trobes que són massa complicats o creus que ho exigeix l'alt nivell de la gent?
A.B. Doncs els darrers anys crec que s'han fet balls de gran dificultat, principalment per la combinació de les figures escollides i la durada del ball. Però també s'ha de dir que hi ha un nivell molt alt. Això si, afegiria que s'hauria de frenar ua mica perquè tots hem tingut el nostre moment per aprendre i és fonamental que els que comencen també el tinguin.


C. Digue'm alguns balls que hagis creat. Quin va ser el primer? I l'últim?
A.B. La veritat és que els primers balls que "vaig fer" i ho poso entre cometes perquè ni tant sols van ser constituïts com a tals, eren una combinació de passos del què recordava de l'estada a Londres; en poc temps havia après massa balls, i no recordava exactament les coreografies complertes. Així que quan vaig arribar aqui, per no oblidar-los, els vaig batejar.

Posteriorment, investigant, vaig relacionar-los amb els balls originals, per exemple el Bottom era el God Bless Texas, el Surenyo era l'Slappin' Leather, ...

Però el primer ball com a tal va ser el Hoochie Coochie popularment dit "Chatahoochie", amb la cançó del mateix títol de l'Alan Jackson. L'últim ball es diu, Pick Up Truck.


C. La teva cançó preferida?
A.B. Moltes, pero la que em va marcar des de ben petita "Green Rolling Hills" d'Emmylou Harris.


C. El teu cantant o grup preferit?
A.B. Molts, cada època té el/s seu/s.


C. Bàsic o shuffle?
A.B. Bàsic.


C. Balls de 32 temps o de 64?
A.B. Preferiblement de 32, però m'és indiferent mentre siguin pràctics de ballar.


C. Concurs o Marató?
A.B. Simplement, passar-ho bé.


C. Barret o botes?
A.B. Tots dos són complementaris.


C. Budweiser o Coronita?
A.B. No m'agrada la cervesa.


C. George Strait o Alan Jackson?
A.B. Tots dos.


C. Heather Myles o Dolly Parton?
A.B. Heather Myles.


C. Què li diries a algú que tot just acaba de començar a ballar?
A.B. Li diria el mateix que una persona que escolta per primera vegada un tema country, moltes coses!!I fins aquí l'entrevista a l'aNNa. Els qui acabeu de començar a ballar i potser no la coneixíeu gaire, ja us en podreu fer una idea més clara de qui és. Gràcies aNNa per la teva col·laboració!

Finalment, deixeu-me recordar a tots/es aquells professors als qui no he enviat l'entrevista per e-mail, que si volen participar i donar-se a conèixer als centenars de lectors diaris de Countrycat només han d'enviar un e-mail a countrycat@terra.es. Amb molt de gust els enviaré les preguntes (de fet, són les mateixes que s'han fet a l'aNNa, o sigui que si algú vol ja les pot contestar i enviar directament).

Si no els he fet arribar l'entrevista fins ara és perquè (1) No tenia el seu mail o (2) Perqué sóc un despistat... :-) Però la voluntat és que tots els professors o ex-professors que vulguin puguin ser entrevistats.

Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com o convidant-nos a l'acte que obriu a Facebook, amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,...
Related Posts Plugin for Blogger