Musselwhite Family's Bluegrass Band


Musselwhite Family's Bluegrass Band
Font: Web oficial



La Maria Ricart em va fer arribar l'altre dia a countrycat@terra.es un concert que tindrà lloc aquest diumenge dia 5 a partir de les 18:30h al Centre Cultural Costa i Font de Taradell (Osona).

Es tracta de la Musselwhite Family's Bluegrass Band, un conjunt familiar de Bluegrass ben peculiar.

Us enganxo a continuació el text que m'ha fet arribar la Maria:

The Musselwhite Family's Bluegrass Band són:
· Morgan, 14 anys, al violí
· Molly, 12 anys, al banjo
· Luke, 10 anys, a la mandolina
· John, 8 anys, al contrabaix

i els seus pares:
· Cindy y Mark, a la guitarra, mandolina i washtub


Aquesta família originària de Georgia (USA) porta un parell d'anys a Alemanya i ha actuat als festivals de bluegrass europeus de la República Txeca, Suècia, Anglaterra, Escòcia, Holanda i Alemanya.

Morgan ha estat alumna de Mark O'Connor i també juntament amb la seva germana Mollie al banjo ha gaudit durant dos anys seguits de les beques de l'"Augusta Hereitage Bluegrass Week" a Virgina de l'Oest.

S'acomiaden d'Europa amb una petita visita al nostre país.

Un primer concert molt especial és el què tindrà lloc diumenge, organitzat per l'Escola de Música de Taradell amb l'objectiu d?ensenyar als seus alumnes i al públic en general que hi ha altres camins cap a l'aprenentatge musical i el gaudiment de la música, a més de donar a conèixer l'estil bluegrass.

També tenen programada una visita al festival acústic "Al Ras" de Gallecs, a més de dos concerts privats a València i Madrid respectivament.


El bluegrass és un estil de música tradicional americana originària de l'estat de Kentucky i també molt estès als estats de North Carolina, Virginia i Tennessee entre d'altres.

En els seus orígens el bluegrass va rebre moltes influències d'altres estils de música tradicionals com el blues més rural i també de la música old-time de les muntanyes dels Apalaches, que a la seva vegada provenien de les músiques tradicionals que havien portat els immigrants de la vella Europa.

La formació d'un grup de bluegrass és estrictament acústica; consta bàsicament de contrabaix, guitarra, mandolina, banjo i violí. Es caracteritza per l'alternança de solos ràpids i elaborats de cada instrument i per harmonies vocals molt treballades.


M'agradaria agraïr a la Maria la seva informació, i recordar-vos a tots que sempre que volgueu donar a conèixer als lectors de Countrycat un esdeveniment relacionat amb la música country o el linedance, només cal que envieu un e-mail a countrycat@terra.es.

Comentaris

Entrades populars