dimecres, de juliol 06, 2005

Avui entrevistem a... Sergi Boada


Sergi Boada
Font: Sergi BoadaAvui toca conèixer una mica més a en Sergi Boada, actual professor del Nashville Country Club de Terrassa i del Buffalo Country de Sant Fruitós del Bages.

Personalment no ens coneixem encara, per tant també m'ha anat molt bé rebre la seva entrevista per saber més coses d'ell. Merci Sergi per contestar-la!

A continuació teniu l'entrevista:

Countrycat. Recordes quan va ser el primer cop que vas veure ballar line dance? On i quan era?
Sergi Boada. Va ser el 5 de juliol de l'any 1998, en el 3er Country Music Festival de Platja d'Aro.

C. Recordes quin va ser el primer ball que vas aprendre? Te'n vas sortir o el primer cop va ser horrorós?
S.B. Com quasibé tothom el primer ball va ser el basic ballat en un camp de futbol de terra. La veritat es que me'n vaig sortir força bé ja que vaig tenir un professor genial... el Màgic Andreu!!!

C. Quant temps va passar des de que vas començar a ballar fins que vas ser professor?
S.B. Doncs uns tres anys, concretament va ser un 20 d'octubre de 2001 a Rellinars.

C.. Per què vas voler ser professor?
S.B. Et seré sincer. El motiu principal va ser el fet de veure persones fent classes sense instruir als seus alumnes, només limitant-se a explicar les passes; per exemple, sense anomenar el nom del cantant, com es deia la cançó, l'estil al qual pertenyia... en resum, sense promoure la CULTURA del country (em recordaven a les classes d'aerobic).

C. A quin local vas començar a donar classe?
S.B. Al Casal de Rellinars a un grup de mamis marxoses!

C. Recordes el primer ball que vas ensenyar? Com va anar?
S.B. Apart del "bàsic", també vaig explicar el Confusion. La veritat es que va anar molt bé, vam riure molt, doncs pel meu caràcter "introvertit" pensava que no me'n sortiria.

C. Actualment fas classe a...
S.B. Els dimarts al Nashville Country Club (Terrassa) per principiants i els divendres per avançats al Buffalo (Sant Fruitós del Bages), actualment en obres.

C. Quin és el ball que més t'agrada?
S.B. El country i la "patxanga", la setmana té dies per tot! Jejeje!

C. Quin és el darrer ball que has après?
S.B. El ball d'aniversari del Rodeo; si no recordo malament es deia Rodeo Country.

C. Què en penses dels darrers balls que van sortint? Trobes que són massa complicats o creus que ho exigeix l'alt nivell de la gent?
S.B. Crec que n'hi ha d'haver per a tots els gustos. De balls n'hi ha a milers i tothom pot trobar el que més li encaixi. El més important es que la gent disfruti. Enllaçant amb la segona pregunta, considero que el country no té nivells, simplement hi ha gent que té més facilitat que altres o simplement porten més temps ballant i, per tant, han pogut apendres més coreografies.

C. Digue'm alguns balls que hagis creat. Quin va ser el primer? I l'últim?
S.B. De creacions propies només he fet el Help Me, i he col?laborat en altres balls com pot ser el Little girl.

C. La teva cançó preferida?
S.B. Qualsevol que em faci esborronar, el llistat seria molt llarg! Jejeje! Però per dir-ne alguna, "Forever and ever, amen" cantada per Randy Travis.

C. El teu cantant o grup preferit?
S.B. El cantant que més em va impactar des d'un principi va ser en Randy Travis, però a l'anar ampliant coneixements, el llistat s'ha fet tant o més llarg que el de les cançons.

C. Bàsic o shuffle?
S.B. Bàsic.

C. Balls de 32 temps o de 64?
S.B. En funció de com estiguin enllaçats.

C. Concurs o Marató?
S.B. Marató.

C. Barret o botes?
S.B. Van lligats l'un amb l'altre.

C. Budweiser o Coronita?
S.B. Ni l'una ni l'altre, potser alguna clareta...

C. George Strait o Alan Jackson?
S.B. Pasa palabra! Jejeje!

C. Heather Myles o Dolly Parton?
S.B. Fisicament? Jejeje! Com a cantant la Dolly Parton.

C. Què li diries a algú que tot just acaba de començar a ballar?
S.B. Que tingui paciència, tothom al principi ens ha costat en major o menor mesura. Encara que hi hagi gent que estiguem sobre un escenari ensenyant, altres dies som a peu pla aprenent com tothom. És com començar a anar en bicicleta o a aprendre a nadar, necessitem que ens n'ensenyin el millor possible i practicar.I fins aquí l'entrevista. Gràcies Sergi per la teva col·laboració!

Finalment, pels que encara no sàpiguen de què va, deixeu-me dir-vos que s'ha iniciat des de Countrycat una ronda d'entrevistes per mail a professors i professores de line dance de Catalunya.

La intenció és que tots aquells que vulguin puguin donar-se a conèixer una mica més al col·lectiu de dansaires catalans, explicant entre altres coses com van iniciar-se al line dance o quins balls els agraden més.

Si sou professors de line dance i no ens hem posat en contacte amb vosaltres, serà per descuit o perquè no tenim el vostre e-mail. Si voleu col·laborar contestant a les preguntes de l'entrevista, només cal que envieu un e-mail a l'adreça countrycat@terra.es i ens posarem en contacte amb vosaltres.


Entrevistes publicades fins el moment:
· 01/06/2005 - Anna Balaguer. [Llegir-la]
· 08/06/2005 - Àngels Pintó. [Llegir-la]
· 15/06/2005 - Francesc Benet. [Llegir-la]
· 22/06/2005 - Neus Lloveras. [Llegir-la]
· 29/06/2005 - Anna Mansilla. [Llegir-la]

Publica un comentari a l'entrada
Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com o convidant-nos a l'acte que obriu a Facebook, amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,...
Related Posts Plugin for Blogger