AL RAS - XVIII Bluegrass & Old Time Festival


Un any més, el gran Al Ras Festival torna amb força per fer-nos gaudir de la millor música bluegrass i old time!

Del 7 al 10 de novembre, el programa es divideix en diferents seus, segons el dia.

Dijous, 7 de novembre: La Sonora de Gràcia (Barcelona)
Divendres, 8 de novembre: Centre Cívic La Sedeta (Barcelona)
Dissabte, 9 de novembre: Mercat Nou (Mollet del Vallès)
Diumenge, 10 de novembre: La Sonora de Gràcia (Barcelona)

El cartell d'enguany el conformen els artistes següents (text extret de la web oficial del festival):

Jeff Scroggins & The Scroggins
Jeff Scroggins and the Scroggdogs és una banda tradicional de Bluegrass. Fundada pel reconegut banjista de cinc cordes, Jeff Scroggins i dissenyats per ser una peça de gresca, energia bruta i l'emoció de l'escena de Bluegrass de West Coast, els membres són la nova generació de l’escena de Califòrnia que van ser i continuen sent, inspirats en Vern Williams, (Vern & Ray and The Vern Williams Band) que es van traslladar a Califòrnia des de casa seva al comtat de Newton, Arkansas. La seva influència en el panorama Bluegrass a la costa oest i a Califòrnia (i especialment al nord de Califòrnia) seria difícil de sobreestimar.

Mando Duo
Quan es reuneixen dos amants de la mandolina, fa tremolar ... I quan sabem que es coneixen des de fa gairebé quatre dècades, entenem millor l’alquímia que es produeix quan toquen junts. Ens presentaràn el seu nou album Mando Duo. “Cri du coyote“ Alain Kempf - Aquest disc és una joia de la creativitat i la musicalitat i un crit des-de el cor, és evident tan bon punt fem la primera escolta ... .Blues, ragtime, clàssics, folk ... tot és coherent i personal, es restableix l’atenció a cada peça. Tot l'àlbum és sumptuós, en la majoria dels títols, el duo combina una mandolina i una mandola o un mandocell, que enriqueix la paleta de sons i permet escoltar sense cansament ... Així que escolteu i difongueu la paraula.

The Silky Ramblers
The Silky Ramblers nace en 2017 en Barcelona, a la sombra del Festival anual “Al Ras” de música Bluegrass y de la participación de sus miembros en el “Barcelona Bluegrass Camp”, ambos organizados en el Centre Cívic La Sedeta. Tras muchas horas de jam sessions, el grupo evoluciona desde su composición inicial (guitarra, mandolina y banjo) hasta la formación actual. Proceden todos ellos de estilos tan diferentes como el Jazz, la música Clásica, el Rock&Roll, el Blues o la música Folk y sus influencias musicales se hacen notar en los arreglos de temas Bluegrass, que aportan al grupo una personalidad propia. Oriol Aguilar (contrabajo), Jordi Marquillas (violín y voz), Isaac Casas (mandolina y voz), Cristóbal Torres (guitarra) y David Munné (banjo). Su Set List se compone de temas estándar del Bluegrass clásico y contemporáneo, así como de temas propios.

Bum Ditty
Bum Ditty és un grup de música d'old-time i folk. Organitza unes jams a Barcelona des de 2017. El Ned (Carolina del Nord), la Joana (Catalunya) i el Iona (Catalunya) són uns músics multinstrumentistes que barregen el so tradicional del banjo. fiddle, guitarra, harmonica i dansa percusiva per recrear així el ritme i harmonies de la regió de les muntanyes Apalaches del sudest dels Estats Units.

Barcelona Bluegrass Kids

Al Ras House Band & Cloggind Dance
Un dia quedes amb uns amics per a tocar una estona i gaudir dels gustos musicals que teniu en comú. Un altre dia decidiu organitzar una jam session de Bluegrass en un vell bar de Barcelona, que al final acaba convertint-se en un esdeveniment periòdic al qual cada vegada assisteix més gent. D'aquí sorgeix la idea d'organitzar un festival de música tradicional americana... Total, que un dia t'adones que el Festival Al Ras porta en marxa gairebé dues dècades, i que els que tenim la sort d'estar en l'organització de l'esdeveniment no tenim intenció de deixar-lo aquí. Aquesta banda és una picada d'ullet a nosaltres mateixos, un regal de majoria d'edat que ens fem i amb el qual volem oferir-vos una mostra de la música tradicional que porta tant temps sent la nostra passió principal.
Els components de la Barcelona Bluegrass Jam posaran tota la carn a la graella per a fer-vos cantar, ballar i gaudir amb els hits més coneguts i atemporals del Bluegrass i la música Old Time.

AL RAS és la cita obligada dels afeccionats a la música americana d’arrels del nostre país. És el festival més antic i en aquests moments l’únic especialitzat en bluegrass i old time music. Està reconegut per la EBMA (European Bluegrass Music Association) i forma part del European Bluegrass Festival Network.

Des de 1998, músics i aficionats es reuneixen per compartir, tocar i escoltar als millors artistes de Catalunya i de la resta d’Espanya, a importants figures del bluegrass europeu i a artistes americans, en ocasions autèntiques llegendes del gènere, que gaudeixen i entenen Al Ras. Al Ras és únic pel seu nivell artístic, únic pel seu ambient tan especial, la gran festa del bluegrass a Catalunya. Perquè hi ha coses que només passen a Al Ras.

Actualment té un grup a Teaming, per tal d'ajudar al finançament del festival i les diverses activitats que s'organitzen durant l'any. Per només 1 euro al mes, pots contribuir a mantenir viu aquest festival tant especial. Us podeu unir al grup de Teaming des d'aquí: https://www.teaming.net/alras

Més informació: pàgina del festival a Facebook.

Comentaris

Entrades populars