Crònica de la Marató de Sang 2017, per Xavier Badiella

Ja tenim aquí la primera crònica de l'any del nostre corresponsal pencaire, en Xavier Badiella! En aquesta ocasió va viatjar fins el Cap i Casal per assistir un any més a la ballada solidària per ajudar al Banc de Sang a omplir les reserves, com finalment s'ha aconseguit! Moltes gràcies Xavier!


MARATO DE SANG 2017
Per: Xavier Badiella


Just acabem les festes de Nadal i Cap d’Any quan rebo el missatge de la “Regi”, Data, Hora i Ubicació per la ballada de suport per la Marató de Donants de Sang. Atenció: Plaça de Sant Jaume, dissabte 21 de Gener de les 12:00 fins la 13:30, doncs vinga, posem fil a l’agulla, preparem el pòster per promocionar l’esdeveniment i fem córrer la veu a tothom, confeccionem la llista de balls i endavant la ballada solidària primerenca de l’any.


El fred i el vent atordeixen un mica, però tenim ganes de que la plaça s’ompli i la marató sigui un èxit, unes ràfegues sobtades de vent se'ns envolen les carpes que teníem muntades davant de l’Ajuntament i cal desmuntar-les, amb tot, la gent es comença a congregar davant l’escenari que s’ha muntat per a l’ocasió i malgrat el fred inicial, l’ambient s’escalfa per moments, són tocades les 12 i sona ja la primera de les cançons de la marató.


Ja hi som, mica en mica s’apleguen amics, companys, tots amb ganes de que sigui un èxit la ballada, entre tots ho farem possible. L’objectiu es cridar l’atenció dels vianants, turistes, curiosos, badocs, encantats, sorpresos, entusiastes i tot aquell que circuli per la cèntrica plaça de Sant Jaume, els voluntaris del Banc de Sang ja s’encarregaran d’encoratjar a la gent perquè doni sang als diferents llocs habilitats per fer-ho, l’un a l’Ajuntament i l’altre al Palau de la Generalitat, es tracte de captar donants, nosaltres ballem per animar a la gent a ser mes solidaris, aquest és el nostre gran objectiu. Avui toca ballar, demà els que puguem ja donarem, ahir ja ho varen fer altres companys dels que avui els veiem ballant amb nosaltres.


Es desgrana mica en mica el llistat que hem preparat de diferents coreografies per a la trobada, la plaça es va omplin d’amics vinguts de diferents indrets de la ciutat i força companys d’altres localitats veïnes, algunes prou llunyanes com per agrir-los molt especialment la seva col·laboració, més d’un centenar de persones i fins a dos centenars acabem per donar un aspecte poc habitual a aquest cèntric indret de la ciutat comtal.

L’ambient s’escalfa amb la musica i el públic que anima la trobada, anem informant per megafonia entre cançó i cançó, el motiu real de la trobada, en anglès si cal, per als turistes encuriosits de tant insòlita ballada, volta amunt volta avall ens plantem al migdia sense adonar-nos-en. Finalitzem amb el Happy, Happy, Happy per donar les gracies a tots els assistents, sense ells no hauria estat possible una jornada com aquesta. Ens criden a passar pel palau de la Generalitat a fi d’actualitzar el marcador de les donacions que s’han aconseguit fins al moment i així ho fem, amb la satisfacció gracies a tots els que ens heu acompanyat de saber que aquest any fins a les 2 del migdia del dissabte ja s’havia superat la xifra de l’any anterior amb molt de marge.

GRÀCIES gent del COUNTRY per una vetllada tant brillant i solidària.

Comentaris

Entrades populars