Back to Classics?


Justament ahir vam poder assistir a la classe dels dimarts que l'Anna fa regularment a El Barn d'en Greg. I la sorpresa va ser poder reaprendre un ball que havia quedat una mica en l'oblit. L'Anna va explicar el Rumba ride!

Segur que no és un cas insòlit de l'Anna, probablement moltes altres professores fan els possibles també per anar "colant" balls clàssics entre els seus alumnes. La iniciativa de la Isa al Legends (Legends vs Nashville) va en el mateix sentit. I n'hi deu haver-hi més que se'ns escapen. Però la veritat és que després costa de trobar-los a les llistes de balls de trobades o maratons.

I és que no només és un tema de nostàlgia d'altres temps. També hi entra la facilitat d'aquells balls per la gent que començava. Balls que no feia falta memoritzar seqüències, ponts i demés. N'hi havia prou memoritzant 16, 32, 48 o màxim 64 passos seguits. I ja era molt per algú que començava!

Eren balls amb unes cançons d'un estil diferent al què sovinteja actualment. Podríem dir que tenien un country més tradicionalista que l'actual.

Eren balls que tenien cançons lentes i ràpides, i que no lligaven sempre amb les estrofes, però tothom era capaç de fer-los.

Es tracta de no fer balls nous? I ara! Ni molt menys! Seria molt avorrit! Però com tantes altres coses, un equilibri potser és la situació més satisfactòria.

Només és una reflexió amb l'ànim de generar una mica de debat. :-) Com ho veieu? Sou dels que devoreu balls de concurs tant aviat com surten i si no esteu a la última us poseu les piles? O sou dels qui trobeu a faltar poder ballar de tant en tant un Whiskey River fent l'animal? Quins balls us agradaria recuperar?

Balls que han proposat a través de Facebook:
- Whiskey River (full)
- Unbelievable (full)
- Austin Motel (full)
- Headache (full)
- Sugar talk (full)
- Danbiel (full)
- Four Thousand (full)
- Drivin' Texas (full)
- Rock arond The Clock (full)
- Watermelon Crawl (full)
- Renegade (full)
- Heartbreak Express (full)
- Islands In The Stream (full)
- Sunday (full)
- Lightning Polka (full)
- Mr. Policeman (full)
- Another tequila sunrise (full)
- TN Rock (full)
- 88 (full)
- Really love (full)
- Don't you like it (full)
- Heaven (full)
- Tinet (full)
- Never ever waltz (full)
- Four corners (full)
- Wrangler wrap "El Ventilador" (full)
- Web on (full)
- God Blessed Texas (full)
- Armadillo (full)
- Bit by bit

Comentaris

Entrades populars