Campionat del món de la WCDF 2015


Una vegada més, en Xavier Badiella col·labora amb la comunitat de Countrycat escrivint-nos una crònica per fer-nos cinc cèntims de la prova del campionat del món de la WCDF que es va disputar a Kalkar (Alemanya). Moltes gràcies Xavier!

CAMPIONAT DEL MON de la WCDF 2015 (Kalkar – Alemanya)
Per: Xavier Badiella

Sempre m’ha semblat interessant fer una nota informativa dels resultats dels nostres ballarins a les competicions internacionals, no pas perquè jo hi participi, puig que us he de confessar que mai he participat en un
esdeveniment d’aquesta mena (més que res perquè requereix una disponibilitat de temps que jo no tinc i un cost que si bé no és molt gran, jo no hem puc pas permetre). Dit això, sempre pregunto, m’informo, xerro amb gent
que sí que ha estat partícip de l’esdeveniment que us comento. Crec és bo fer conèixer el que els nostre amics i companys fan a nivell internacional puig que mercès a l’intercanvi de coneixements i experiències, fem créixer el nivell de ball del nostre país, a més d’exportar la nostra manera de fer i ser (sempre és bo donar a conèixer allò que som i fem a casa nostra).

Ja es gairebé una tradició que a la ciutat Alemanya de Kalkar es desenvolupi el campionat del món de la World Country Dance Federation (WCDF). En aquesta ocasió s’ha dut a terme els darrers dies de l’any que li correspon i no els primers de l’any següent. Així les coses, des de el 27 de Desembre fins el 31 els nostres ulls han estat posats en la sort que els depararia als nostres amics desplaçats al centre d’Europa.

Heus aquí el que ha donat de si la participació dels nostres a Alemanya. Enguany s’hi han desplaçat un total de 17 persones, entre Catalans, Mallorquins i Andorrans. Els resultats aconseguits han estat força variats, potser no tant espectaculars com en altres edicions, però no per això menys meritoris.

Anotem doncs els tres campions del món coneguts: en Xavier Silvestre d’Andorra en la categoria de “Adult Novice”, l’Antoni Ruiz en “Gold Advanced”, i la Gemma Golobardes en “Silver Inetermig ProAm”.

Com a subcampions, tenim a la Mª Jose Martinez d’Andorra en categoria de “Diamond Novice”, en Pere Gallardo en “Silver Novice”, en tercera posició a la Patricia Silvestre també d'Andorra com el seu germà en “Adult Intermidiate”, la Laura Dominguez en “Adult Newcomer”, la Rosa Llopis en “Gold Novice” i l’Estela Biosca de Mallorca en “Modern Platinium Basic”.

Finalment la també Mallorquina Llum Ramos en “Silver Adlut ProAm”. Altres participants han tingut sort diversa i no em deturaré a anomenar-los a tots, però sí que en destacaré el cas de l’Estela Biosca amb el seu cinquè lloc d’un total de 20 participants.

Aquí queda anotat per a la posteritat i que no sigui dit que el nostre petit país no es tuteja amb la resta del planeta. Apa, fins la proprera.

Comentaris

Entrades populars