IV Inter-AND-Line a Andorra


En Xavi Badiella ha tingut l'amabilitat d'escriure i enviar-nos la crònica del què va donar de si la quarta trobada Inter-AND-Line de la bona gent d'Andorra. Us l'enganxem a continuació!


IV Inter-AND-Line a ANDORRA
Per: Xavier Badiella


Canvi de dates que pot ser sempre problemàtic, doncs no saps mai si l’encertes o l’endevines. Després d’anys de viure esdeveniments de tota mena dins el món del ball, m’atreviria a dir que la data no fa la cosa. Anem a la nostra. Aquest cop ha estat a finals de Juny, petit contratemps doncs coincideix amb el Campionat d’Europa de la WCDF i el Festival de Voghera. La disponibilitat de la sala a Encamp condicionava en part aquest canvi de dates, però la sorpresa la tens quan les coses es fan ben fetes i la gent respon a les expectatives que has estat capaç de generar.

Divendres 26 de Juny d’enguany. Nit de benvinguda als participants d’aquesta quarta edició. L’Staff ben uniformat ens rebé amb cara somrient, una copeta de cava ens animava a entrar a una sala molt ben guarnida. Taules parades amb bombons a dojo, servei de Bar per tota la nit, Globus adornant per tot arreu, un “Photo Call” per fer una mica el ximple, tot amb la intenció de fer més agradable l’estada a aquesta festa. Eren las 22:30 i començava a omplir-se de gent, la música sonava i el deliri per ballar es desfermava entre els assistents. De seguit m'adono que superem els 100, doncs quan es balla en línia es fàcil de contar l’assistència. M’alegro de superar l’any anterior. Paraules de benvinguda per part de BELA, gent de totes les províncies de Catalunya i per descomptat d’Andorra (ja superem les 150 persones). La ballaruga va durar fins les 02:00 però em retiro una mica abans, per aprofitar la bona temperatura per dormir a gust, cosa que s’agraeix molt amb aqueta onada de calor que estem patint a casa nostra.


Ostres, cal llevar-se d’hora que a les 10:00 comencen les classes de tècnica! Malgrat que jo no hi participo, sempre m’agrada xafardejar una mica i amb l’excusa d’escriure la crònica em deixen treure el nas, però sense dir ni “piu” per no desconcentrar a la gent. Aquest cop tenim en Dani Trepat i la Laura Bartolomei, l’un ja el coneixia de fa força temps i la segona no havia tingut el plaer de saludar-la personalment. Ara ja puc dir-ho, encantadora. Les classes de tècnica per als no avesats poden semblar pesades, però si realment vols aprendre valen mol la pena. Els feren treballar de valent, amb parella, en cercle, en línia, tres hores intenses de tècnica de Cha Cha, intervals de descans per refer forces i tornem-hi, quina pallissa pobres alumnes.

El ball social corria al matí a la Plaça de Sant Miquel amb una mini marató per engrescar la petita fira de comerç al carrer que s’organitza cada dissabte d’estiu. Molt relaxat, a l’ombra per no suar, balls fàcils per no perdre's, un ambient distès i molt, molt amical. Una bona colla fent xerrameca i moltes dones aprofitant per fer compres, vinga botiga amunt i avall i una mica de ball, vaja una combinació quasi perfecte.


La idea d’un dinar de germanor semblava esbojarrada alhora que arriscada. Una mica més morim d’èxit, més de 240 comensals! Sort que no tothom s'hi va apuntar, que ens faltaven cadires i no sabíem d’on treure-les! Ambient festiu per xerrar i riure amb els amics, fer noves coneixences i programar noves trobades, tot esperant la tarda de ball, tècnica i workshops.

Les quatre i obren les portes de nou a la sala de congressos després de netejar la sala. Tenim tres espais separats per escollir. Tècnica a la sala del teatre, fan West Coast Swing i Funky. Ball lliure amb música exclusivament Country a la sala de la Valireta. Ball lliure amb Workshops a la sala de congressos. De la Valireta només us diré que dura tres hores intenses ballant i suant com a desesperats, com que la sala no és molt gran 50 persones ballant feien el ple. Als altres els calia restar asseguts i col•locar-se quan algú parava a descansar o sortia a prendre un refresc que bona falta feia.

La tècnica com sempre, una bona pallissa ben entomada, molta feina encertada i assolida.

Parlem dels Workshops. En Xavi i la Montse ensenyaren “La Dolce Vita” i el “Copper Dance”, la Sónia el “Want To Want Me”, la Conxita i la Susi “Friday at the Dance”, la Jackeline “Wildfire”, la Gemma el “Littel CheeseCake", la Irene i el Carlos el “Don’t To the Wire", la Marina el “After the Storm”, procuraré que aviat els pugueu tenir tots a la web, ja hi estic treballant, la sala romangué plena durant tota la tarda, amb un centenar de persones a munt i avall que es desplaçaven d’un espai a l’altre per veure que més els agradava o potser per fer-se una dutxada a l’hotel, que s’agraïa molt.

Arriba el plat fort, la nit del Show & Dance. Obren les portes i la sala no triguen gens a omplir-se. Fa goig veure que es torna a omplir com feia temps enrere. No queden seients, gent dreta o asseguts als replans dels passadissos, evidencien que més de 400 persones gaudiran d’aquesta nit fantàstica.


Són previstes segons el programa onze actuacions i comencem amb el duo de “Fit Dansa” guanyador del campionat d’Andorra, la Désirée i la Laia, molt ben treballat, entusiasme al públic i fa preveure una gran nit. La Mary i les seves Poppins fan una versió reduïda del famós musical que agrada tant per la bona execució com per la quantitat de gent que actua i com de ben coordinades van estar. Val a dir que tota la nit era dedicada als musicals i a continuació aparegueren els incondicionals Xavi i Montse amb els seus alumnes i un “Sonrisas y Lagrimas”, que com molt be diu el títol, molts somriures i algunes llàgrimes, però de riure.

Vingut d’Holanda, en Dani Trepat, Megastar de la WCDF, ens fa una fantàstica actuació al fil del “Gat amb Botes”. Mare meva, arriben les noies de Móra d’Ebre, més o menys és el que ve a continuació, una bonica i fantàstica actuació del grup de la Conxita i la Susi, sobre el musica “Mama Mia” d’ABBA.

Ens sorprenen a la pista el grup de Cheerleaders de l’equip de Basquet d’Andorra amb un fantàstic mix de “Footloose”, molt enèrgic i trencador. Laura Bartolomei ens deixa fascinants amb la seva actuació amb el tema del “Moulin Rouge”.

Venen de Girona i malgrat els dies de sol van “Cantant Sota la Pluja”, el Grup Bon Matí Line fan una bonica demostració del que saben fer i els queda bordada. Temps arriba per a Tarragona i malgrat no estar el grup al complert doncs no estaven les “Set novies per a Set germans”, el grup Temps de line dance ens fan divertir i gaudir d’un bon espectacle.


“Brodway” i/o Borratxera de rialles, es el que venia a continuació, altre cop el Xavi amb els seus alumnes fent-nos gaudir d’una estona inoblidable. Finalitza la nit amb la fantàstica actuació de la parella Dani i Laura amb una ballada en parella excel•lent, molt aplaudida per merescuda. No acaba encara la nit sense el torn d’agraïments, per a BELA, per als professors que han col•laborat en l’esdeveniment, per els grups que han actuat durant la nit i per al públic en general que enguany han superat totes les expectatives.

La nit no acaba encara i ens queden unes tres hores llargues de ball lliure a la sala de congressos, on s’apleguen tota la gentada de l’espectacle d’aquesta nit creant un ambient fantàstic, xerinola per aquí, gresca per allà, que si ballo, que si xerro, que si ric, que si faig el burro (cosa normal en mi), total que la nit se'ns escola i anem a dormir fets una vertadera desferra humana. Ep!, però contents, molt contents.

Buf! Diumenge toca llevar-se i seguir ballant, la sala de congressos obre les portes de bon matí i tindrem xerinola fins la una del migdia, temps suficient per entre ball i ball, anar-nos acomiadant dels amics i coneguts, no fos cas que al final se'ns acumuli la feina.

Un cap de setmana per gaudir i recordar, per tornar a pensar en la propera edició que serà la cinquena, això vol dir la majoria d’edat d’un esdeveniment cada cop més consolidat i atractiu cada cop més alt.

Comentaris

Entrades populars