Crònica Voghera Country Festival 2015

Nota: Crònica i fotografies d'Oscar Mendoza Ferrera i Gene Persichetti. Gràcies també a en Quim Fàbregas per haver-nos posat en contacte.

Laura Bell Bundy (concert al Voghera Country Festival)
Per: Oscar Mendoza Ferrera


Vuitena edició d'aquest Voghera Country Festival, l’artista invitada de primera fila per aquest any ha sigut Laura Bell Bundy, la qual va actuar al concert principal la nit del dissabte, única data italiana per la presentació del seu nou treball "Another Piece of me".

Cabells rossos daurats, molt maca i plena de carisma, Laura és una estrella creixent del panorama musical, inspirada a la producció més moderna “Made in Nashville” i a la música folk del país; treballa amb la “Big Machine Recording” la mateixa casa discogràfica de Taylor Swift.

Durant la roda de premsa vam poder conèixer una mica més l’Ashley Laura Bell Bundy, cantant, ballarina i actriu; nascuda a Lexington (Kentucky) el 10 d'abril del 1981; un artista que malgrat la seva curta edat ha pogut interpretar nombrosos papers en obres musicals d’èxit ( forma part estable del cos del teatre de Broadway) també ha format part en diverses pel•lícules i sèries de televisió.


L’any 2010 va fer el seu debut a l'escena musical amb el senzill “Giddy on Up”, aquest “single” anticipava el seu LP “Achin and Shakin”.

Laura és versàtil, té una gran varietat d'habilitats i actituds. Durant la seva carrera aconsegueix trobar l’equilibri entre el teatre i la música, ens ha confessat que ara mateix està treballant a l'elaboració d'un musical, que és el gènere que uneix les seves principals influències.

La passió de la cantant per la Country Music va néixer molt aviat. Quan era petita i vivia a l'estat de Kentucky la seva mare escoltava sempre música country, especialment “Bluegrass”, a més el seu avi treballava com a DJ punxant discos a la ràdio Country local. Amb aquests ingredients, a 14 anys, la Laura ja havia compost música i lletra de la seva primera cançó.

Un artista completa, també ballarina (durant el concert va sorprendre el públic amb un duet de claqué amb la bateria) de fet, Laura diu que la relació entre la música i la dansa és molt estreta, la música mou el cos de forma natural, i això és necessari per poder ballar al so de la música. En aquest sentit, poder veure la gent durant el festival que ballava la “Line dance” li ha agradat molt, ens ha confessat que li hauria agradat saltar a la pista per aprendre alguna coreografia. Ella mateixa admet d’haver fet alguna ballada de “Line” i “Square Dance” als USA.


Segurament l'experiència a Broadway influencia molt el seu espectacle: la cantant cuida amb molta atenció tant l’aspecte musical com el visual, dient que el seu públic paga per gaudir d’un espectacle complet a 360 graus.

Tonant a l'àlbum, la jove artista diu que no li agrada ser etiquetada com a un producte discogràfic, ella ha compost tots els seus temes sense cap influència de la discogràfica.

La seva música està lluny dels clàssics i s'orienta més a Miranda Lambert i Kasey Musgrave, inclinada al pop (a la seva hit Two Step canta el duet amb Colt Ford).

Un gènere difícil de definir, ella mateixa, durant la roda de premsa per respondre a aquesta pregunta ens ha proposat el títol d’una cançó del seu últim disc: "I am what I am"

L’artista va respondre a totes les preguntes amb somriure als llavis i es va disculpar per no disposar de més temps, devia preparar-se per al show, que en realitat era un espectacle de música, il•luminació i coreografia.

Acompanyada per una banda d’excel•lents músics, Laura també va portar amb ella un parell de coristes, amb les quals va realitzar interessants coreografies. A l'escenari va ser generosa, va cantar durant gairebé dues hores, interactuant molt amb el públic, creant una atmosfera familiar i divertida amb un sabor molt POP.

Interpreta un parell de clàssics del Country en clau personalitzada: Blue Moon Of Kentucky i The Devil Went Down To Geòrgia, sens dubte molt difícils de reconèixer, però agradables.

Certament, no podem dir que es tractava d'un clàssic concert Country, però Laura ha sabut guanyar-se el públic amb la seva vitalitat fins de l'inici. La gent ha ballat i s’ha divertit, deixant-se arrossegar per aquesta fascinant “Barbie” plena de talent que ha portat una onada d'energia al Palatexas del Voghera Country Festival.

Comentaris

Entrades populars