Crònica de l'Spanish Open 2015


En Xavier Badiella va assistir a l'Spanish Open 2015 que va tenir lloc a Mallorca el cap de setmana del 9-12 d'abril. No només això, sinó que ha tornat a tenir l'amabilitat d'exercir d'enviat especial per aquesta web i n'ha escrit una crònica fantàstica!



SPANISH OPEN 2015
Per: Xavier Badiella

Tornem a ser internacionals! Ja ho érem l’any passat, gràcies als membres de BAC Dance, Gemma Golobardes, Miquel Menendez i Llum Ramos, també els tres membres de la “World Country Dance Federation”, que organitza la competició anual puntuable per al campionat del món d’aquesta Federació, d'ençà que la LDA va renunciar a organitzar competicions adscrites a qualsevol organització de caire internacional. Els nostres ballarins havien quedat una mica orfes; amb tot, gràcies a l’esforç d’aquests companys i amics, tornem ha estar allà on ens pertoca, a Europa i al Món.


Per segon any consecutiu, és Mallorca la que acull la competició internacional del nostre país, amb la bona acollida que tingué l’any passat, enguany es preveia un increment tant de competidors com d’assistents en general. Val a dir que les expectatives es feren realitat, corria el cap de setmana 9-12 d’Abril, malgrat la vaga de controladors aeris de França (cosa ja habitual en aquell país), els participants anaren arribant esglaonadament i sense cap més contratemps que algun retard sense importància. Més de 300 assistents foren allotjats amb comoditat, provinents d’onze països europeus diferents. Superàrem el centenar de competidors en Line Dance Clàssic (112 participants en aquest apartat), cosa que no succeí en l’edició anterior, un increment notable en les categories de Novice i Intermediate, així com, curiosament, a les categories de ball en parella de ProAm (38) i Couples (9), hem de sumar-hi també els participants en coreografies (16), en Showcase (10), Renegade (4) o Modern (23), aquesta bona acollida esperona als organitzadors a superar-se més en properes edicions.


La competició es desenvolupà ordenadament i seguint els horaris previstos. El públic, molt implicat i aplaudint les bones actuacions que poguérem gaudir durant tot el cap de setmana. Temps de descans entremitjos que ajudaren a que molts assistents aprofitessin el bon temps i les instal·lacions de l'hotel, fessin de la piscina i els seus entorns el lloc de trobada, intercanvi de comentaris i dissertacions de tota mena, amb un to familiar i de bona companyia. Les nits foren més apassionades, gresca i més gresca, ball lliure i desenfrenat per a tothom, fora tensions per la competició i disbauxa per qui volgués.


La nit de dissabte es feu un virtuós show digne d’una competició internacional; l’escola de Hip Hop, Urban Dance, ens feu tres representacions dels seus grups juvenils, plens d’energia i entusiasme, espectaculars estarien aquest jovent tan dinàmic, molt aplaudits i engrescadors, els seguiren amb l’espectacle de bon ball i força comicitat, digne dels més grans del mon del Line Dance Country, Daniel Trepat, Pim Van Grootel, Miquel Menendez, Patrick Misgaiski, Barry Arbeider, Robart Müller, Roy Verdonk i Roy Hadisubroto (per ordre d’aparició). Tot un luxe que es feu digne d’una nit per recordar, bon espectacle i molt molt de riure i aplaudir, una nit fantàstica.

Només em resta agrair a l’organització la seva bona feina, als participants per la seva entrega, al públic i acompanyants, la seva amistat i complicitat, a l’hotel la bona acollida i servei, atots plegats esperar-vos a la propera edició amb ganes de retrobar-nos per gaudir de nou amb més ball, gresca i amistat.



Altres cròniques de Xavi Badiella:
· Marató Rostida (22 d'abril)
· Country solidari (23 de gener)
· Més de 4.000 joguines (3 de desembre)


Comentaris

Entrades populars