Europa parla Català, per Xavier Badiella


Nota enviada per: Xavier Badiella

EUROPA PARLA CATALÀ
Per: Xavier Badiella

Doncs sí, a Europa es parla català quan es tracta de ball country. Això és el que es desprèn del darrer cap de setmana en l’àmbit internacional, tant en el vessant social com en el mon de la competició. M’explico.

Per una part tenim la trobada de Voghera (Itàlia), ball social amb concurs de coreografies. Per l’altre trobem el campionat d’Europa de la “World Country Dance Federation” (WCDF) que es realitza a Holanda. Per desgracia jo no he estat a cap dels dos esdeveniments, però si que us puc anotar unes quantes coses de tots dos.

En primer lloc començarem per la que és menys coneguda. Es tracta del campionat d’Europa puntuable per al campionat del Món. 9 representants d’Andorra i 9 del nostre país (Catalunya) han participat en les diferents categories tant per nivell de ball com per edats. Els resultats han estat fantàstics!



Per part Andorrana tenim 4 primers llocs, 3 segons llocs i 2 sisens llocs: Meritxell Romera campiona en Crystal Intermidiate, Veronica Alonso campiona en Crystal Newcomer, Mª Paz Fajares campiona en Silver Newcomer i Anna Casal campiona en Teen Social. Anotaré el segon lloc de Patricia Silvestre en Adult Novice, d’entre 22 participants, l’Emma Suarez segona en Teen Newcomer, o Mª Jose Martinez en Silver Newcomer.



Els catalans no tinguérem tanta sort però dels 9 participants tenim tres campions d’Europa, Rosa Mª Uño campiona en Showcase Diamond, Montse Seral campiona en Silver Advanced i Antoni Ruiz campió en Gold Intermidiate. També tenim un segon lloc per a Gemma Golobardes en Regal o un tercer lloc del Pedro Gallardo en Silver Newcomer. Altres no tingueren tanta sort però destacaré el primer lloc en coreografia que aconseguí l’Àngels Riba i la Gema Golobardes. Ja veieu que els/les de parla catalana estem ben representats en moltes categories tan en diferents nivell d’edat com de ball. Europa coneix molt bé què és competir contra els catalans.



De Voghera què us puc dir que no coneixeu a través del Facebook? Doncs que val la pena anar-hi és segur! I que fou una gran trobada i molt festiva, també! I que la representació catalana fou nombrosa, també ho sabem! Que altre cop els Italians ens sorprengueren amb una “mega exhibició” del seu ball “Blazon Stone” amb més de 300 persones ballant alhora ben uniformats i alineats, ja ens tenen habituats! Però tot i això, sempre sorprèn tanta gent ballant plegats. És reconfortant per als que no podem fer certs desplaçaments el veure com la gent del nostre petit país esta per tot arreu i donant sempre una bona impressió.




Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com o convidant-nos a l'acte que obriu a Facebook, amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,... )

Comentaris

Entrades populars