Concert de debut dels Alex T. & Judy G. Martin al Renegade de Mataró


Font: Countrycat

L'atzar va voler que el naixement, que la posada de llarg d'una nova banda a Catalunya, els Alex T. & Judy G. Martin, fos el mateix dia de l'adéu de George Jones, un dels artistes més grans que ha donat mai la música Country.

Com no podia ser d'altra forma, la primera cançó de la nit va ser un homenatge al mestre, al Possum. L'Alex T. va sortir sol a interpretar el tema "Choices", una peça escrita per un conegut de l'afició catalana, Billy Yates, que ahir a la seva pàgina de Facebook es mostrava molt afectat també per la pèrdua del mestre i amic.

Però la vida ha de continuar malgrat les adversitats. I a fe de déu que els Alex T. & Judy G. Martin van ajudar a fer-nos passar el mal rotllo de la mort de Jones!

Amb una banda (un 10 per ells!) que ahir estava formada per guitarres (elèctrica i acústica), baix i bateria, el grup va optar per un repertori basat en clàssics de la música country altament recomanable. El format de la banda serà elàstic per adaptar-se al màxim a cada situació. D'aquesta manera, el grup comptarà també amb dos dels instruments més definitoris del country, el fiddle i la pedal steel guitar.

No van faltar a la cita temes de Hank Williams, Merle Haggard, Johnny Cash, Dwight Yoakam,... però també van incorporar temes propis escrits per Alex T., com ara "Trucker man" o "Better man". Així, aquestes peces escrites amb el cor des del nostre país, van compartir micròfons amb cançons eternes com "Mama tried", "Islands in the stream", "Jambalaya", "Folsom prison blues", "Big river", "Blue moon of Kentucky",... o les més recents "Three wooden crosses" de Randy Travis (no em cansaré mai de repetir l'encert en escollir aquesta cançó per un repertori country, és una de les lletres més ben parides que recordo del country contemporani) o "Mary" de la "Zac Brown Band".

La banda vol arribar a tots els públics aportant una bona ració de música country apta tant per les orelles dels melòmans de la música com pels peus del més dansaires de la comarca. Al concert d'ahir es van poder fer les dues coses sense cap mena de problema, demostrant per enèsima vegada que la bona voluntat fa possible compaginar totes les aficions.

A Mataró ahir es va poder sentir country del bo i millor. I si us ho vau perdre, no patiu perquè tindreu noves oportunitats de sentir al a banda catalana les properes setmanes! El proper dissabte 4 de maig actuarà en format duet al Legends Dance Hall de Terrassa, i el proper 11 de maig, dissabte, posarà música en directe a la celebració del primer aniversari del Dakota Country Custom de la Roca del Vallès.

Però si voleu estar al dia de la banda, no us hi penseu més! Entreu a la seva pàgina de Facebook i feu clic a "M'agrada"! http://www.facebook.com/AlexTJudyGMartin

I no seria just acabar aquesta crònica sense reconèixer la feina d'en Toni Polonio, en Josep Pérez Granero i tot l'equip del Renegade Music & Dance. Obrir un local country mai ha estat senzill. I fer-ho en plena crisi ja és el súmmum. I si encara hi poses una aposta clara per la música en viu quan tot són traves legals, ja és el no-va-más!! Però les ganes, la dedicació, l'entrega, el sacrifici,... que hi posen no pot fer altra cosa que fer-nos treure el barret. Un 10 també per ells, per apostar per la música country i per la feina ben feta!


FOTOGRAFIES
Per veure imatges de la vetllada, entreu a la galeria de Countrycat a Flickr.


VÍDEOS

Anirem penjant alguns vídeos de la nit al Canal Countrycat de Youtube. Trigaran unes hores però a pujar tots.












Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com o convidant-nos a l'acte que obriu a Facebook, amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,... )

Comentaris

Entrades populars