Tarda màgica amb WC Edgar al Barn d'en Greg

Imatge de les proves de so


Feia molt de temps que no es podia veure un concert de l'alçada del de WC Edgar a El Barn d'en Greg.

Acompanyat pels Back to Texas, que també van oferir-nos part del seu repertori, WC Edgar va convertir Rubí en una ciutat del cor mateix de Texas. Personalment, no recordo cap concert igual des del mític doble concert de Billy Yates i Joni Harms al magnífic i malauradament desaparegut Texas Country Bar.

I és que la vetllada d'ahir diumenge va tenir un cert component màgic. Entre les més de 130 persones que van voler i poder gaudir del concert, van coincidir en un mateix espai molta de la gent que va originar el moviment country a Catalunya, moltes persones que el van fer créixer i moltes persones que de ben segur el faran créixer encara més. Perquè tots/es són igualment necessaris.

Hi havia grans noms del Country a Catalunya. Hi havia professors/es de ball d'arreu. Hi havia DJ's. Hi havia aficionats a la música country. Hi havia linedancers. Tots, gaudint amb la música country. Feia goig i emoció de veure, de veritat.

Va obrir foc un vídeo de presentació de la nova Associació Catalana per la Promoció de la Música Country (Country Music Catalunya). És l'entitat que ha organitzat la gira de WC Edgar per l'Estat Espanyol i que neix amb la voluntat d'aglutinar a tota l'afició del Country, organitzant trobades i concerts com el d'ahir entre altres activitats relacionades amb la música country. Si voleu informar-vos-en, no dubteu en enviar un e-mail a country.music.catalunya@gmail.com i us n'enviaran tota la informació.

Acte seguit van pujar a l'escenari els Back to Texas, que van oferir un tast del seu repertori: Sticks and stones, Three wooden crosses, Second home, Trucker man, East bound and down, Rub-a-dubbing,...

A les quatre va ser el torn de la primera part del concert de WC Edgar. Va interpretar bàsicament cançons pròpies, tot i començar amb un clàssic com Ramblin' fever.





Van ser tres quarts d'hora en què públic i artistes van anar agafant el ritme, que no pararia de créixer fins a la part final del concert.

Després d'una breu pausa, van tornar a pujar a l'escenari els Back to Texas, però amb un convidat de luxe entre les seves files: el mateix WC Edgar es va calçar el mono de feina per tocar la pedal-steel guitar amb la banda catalana, oferint mostres del seu savoir-faire que l'han dut a pujar als escenaris acompanyant cantants com Alan Jackson o Ty England entre molts altres. Un autèntic luxe, no només per la banda sinó també pel públic assistent. A Catalunya no podem gaudir cada dia d'un mestre de la pedal-steel com WC Edgar.





Un altre moment especial de la vetllada va ser quan WC Edgar va convidar l'Alex a cantar a duo el tema "Close up the honkytonks", que la banda catalana va versionar i incorporar al seu repertori fa uns anys.





I el millor encara havia d'arribar. Va tornar a agafar el micro en WC Edgar per oferir-nos tant temes propis com versions de mites com Hank Williams, Johnny Cash, Willie Nelson, David Allan Coe o George Jones. Va ser quan la comunió entre cantant i públic va arribar al seu punt àlgid.





Els concerts d'ahir a El Barn van ser un espectacle per l'esperança. Per anar fent passes, petites, sense córrer, mica en mica, però fermes cap a aconseguir situar la Música Country ben amunt, al lloc que tots nosaltres creiem que es mereix. De nosaltres depèn: hem de donar el nostre suport, sí, però també ens ho hem de treballar. Tenim molta feina a fer. Però la farem. I tant que la farem!





Acabo amb la reflexió final que ens oferia el vídeo de presentació de Country Music Catalunya.

Any 1988 - 1er festival de Craponne. Van ser 4 gats en un poblet perdut del mig de França. Només van tocar bandes franceses. Però van saber mantenir la il·lusió i les ganes de pencar. Van encendre la flama.

Any 2011 - 24è festival de Craponne. Més de 30.000 persones, artistes del més alt nivell, i creixent...

Què, ens hi posem? ;-)

Comentaris

Entrades populars