I es va fer la veu


Kris Kristofferson a Sant Feliu de Guíxols
Dissabte 24 de juliol de 2010 quedarà per sempre en mi. El dia en què vaig tenir la sort de poder viure en directe el concert d'una llegenda viva de la música country. I no em va caler viatjar lluny per fer-ho realitat. N'hi havia prou pagant el peatge de l'AP-7 (no oblidem que som catalans i ens toca pagar peatge per ser qui som, però això ja són figues d'un altre paner) i anar fins a Sant Feliu de Guíxols, al festival de la Porta Ferrada.

Kris Kristofferson va venir. Ell, harmònica i guitarra. Sense res més. Així de simple. Simplicitat còmplice amb el públic. Ens tenia guanyats des de la cua, que alguns espavilats es van saltar, potser s'estaven entrenant pels mundials d'atletisme de Barcelona. O no.

Kris Kristofferson a Sant Feliu de Guíxols

El mestre Kristofferson no va decebre als seguidors catalans. Almenys jo és el què esperava. He de reconèixer que coneixia poques cançons d'ell, únicament els clàssics. Però van sonar tots: "Me and Bobby McGee" (amb un petit record per la Janis Joplin a mitja cançó), "Help me make it through the night", "Sunday morning coming down", "Nobody wins" (amb dedicatòria a George Bush jr i Dick Chenney a la dutxa, al final), "The Silver Tongued Devil And I" o "For the good times".

Kris Kristofferson a Sant Feliu de Guíxols

També va haver-hi lloc per la cançó protesta, si se'n pot dir així. Com el millor Raimon, va interpretar cançons contra la barbàrie de la guerra o de les dictadures d'Amèrica del Sud (Argentina, Nicaragua), que ell mateix es va encarregar de dir que en part eren provocades pel seu propi govern. Vam tenir un Kris Kristofferson reivindicatiu amb cançons com "Sandinista" o "The circle".

Un parell de bisos al final i molts aplaudiments.

Ens vam trobar moltes cares conegudes a Sant Feliu. A molts, a tots, feia segles que no us veia. Si llegiu això, sapigueu que em va fer molta il·lusió retrobar-vos ni que fos per dir hola. Espero que d'aquí un temps poguem anar tornant de mica en mica al circuit del country. A concerts com aquest (i els que tenim la sort de gaudir al Nashville o al malauradament desaparegut Texas), sempre m'hi podreu trobar. No es poden passar per alt.

Kris Kristofferson a Sant Feliu de Guíxols

Comentaris

Entrades populars