Reflexions sobre el Mr Banjo, per Toni Parera

Mr Banjo Festival 2006

En Toni Parera, una de les ànimes del Nashville Country Club i el Mr. Banjo Festival ens ha fet arribar una nota de premsa sobre el festival d'enguany. Amb molt de gust la publiquem avui a Countrycat.


REFLEXIONS SOBRE EL Mr. BANJO
Per: Toni Parera, organitzador del Festival

Ara fa sis anys vam emprendre l'aventura de posar en marxa el primer Festival de música country del nostre país, trajectòria de la qual ja coneixeu la majoria de tots vosaltres. Amb el pas de les diferents edicions vam anar aconseguint fer créixer i anar consolidant el Mr.Banjo, incorporant noves activitats i més concerts. El fet de traslladar-nos a Els Bellots va ser un punt d'inflexió molt important, ja que les privilegiades infaestructures de l'espai ens van permetre incorporar noves activitats i anar dissenyant un Festival cada cop més a prop del que havíem somiat sempre. Moltes persones i empreses vam mostrar un gran interès per aquest Festival i, de fet, van col·laborar en l'organització d'algunes de les seves edicions, però, malauradament, molts d'ells van decidir abandonar aquesta aventura i quasi sempre sota el mateix denominador comú: la nul·la rentabilitat d'un Festival d'aquestes característiques. Hem quedat uns pocs romàntics, uns quants que ens neguem a renunciar a que en el nostre país no es pugui celebrar una trobada anual de música country, tot i que pel camí deixem moltes hores de treball, molts disgustos i, perquè no dir-ho, diners de la nostra butxaca.

És per això que ens sentim dolguts per moltes de les crítiques que hem pogut llegir; entenem i acceptem aquestes crítiques i les rebem com un element que ens ha d'ajudar a millorar de cara al futur. Però, independentment de la responsabilitat que com a organització tenim en l'èxit del Festival, que no refusem, m'agradaria fer una reflexió profunda amb tots aquells que senten la música country o la cultura western com una part important de les seves vides. Som poquets, la nostra afició, està clar, que es minoritària, però, realment el Mr. Banjo ha rebut el suport per part dels visitants que el Festival es mereix?

Durant aquest anys hem apostat per diferents fórmules, sempre amb la intenció de millorar en la mesura del possible. En les dues anteriors edicions vam apostar per un gran nombre de concerts, això evidentment repercutia en el preu de les entrades, la qual cosa ens va fer rebre moltes crítiques i comentaris que ens deien que el preu era excessiu. En l'edició d?aquest any, vam decidir rebaixar el nombre d'artistes amb l'objectiu de que això permetés poder oferir entrades més econòmiques i que ningú pogués utilitzar el cost econòmic com excusa per no assistir al Festival, però aquesta nova fórmula tampoc sembla que hagi agradat a molts de vosaltres.

El nostre objectiu és que el Mr. Banjo sigui el punt de trobada i una cita ineludible per a tots aquells que hem fet de la música country i de la cultura western pràcticament un modus de vida, un espai on compartir, per trobar-nos i gaudir de la nostra afecció comú més enllà de d?un cartell determinat o de la presència d'un o altre artista.

Volem seguir lluitant per aquest Festival i prenem nota de les crítiques per seguir millorant, però el nostre crèdit no és ilimitat, i per això i per l'èxit del Festival necessitem el recolzament incondicional de molts de vosaltres, a més de criticar s'ha de lluitar per tirar-lo endavant, nosaltres estem disposats a fer-ho, però vosaltres també hi teniu una responsabilitat molt gran, i la millor manera de recolzar-lo és en primer lloc assistint-hi.

Per últim, m'agradaria defensar el paper dels diferents artistes que han participat en el Festival d'aquest any, la seva qualitat i professionalitat, està fora de tot dubte, més enllà de gustos i preferències personals, que per altra banda em semblen absolutament respectables. També vull agrair el paper de moltes persones anònimes que amb el seu esforç i en molts casos de manera absolutament altruista suporten jornades de fins a 15 i 16 hores pràcticament sense dormir per ajudar a que el Mr. Banjo Festival tiri endavant.

Comentaris

Entrades populars