Campionat del món de country linedance


1ª olimpiada de Line-Dance a Mallorca
Font: Web oficial


Si abans d'ahir ens fèiem ressó de la propera Olimpiada de Ball a Mallorca, avui no deixem encara el món del ball.

En Xavi Badiella (merci xicot!) m'ha fet arribar una crònica del què va donar de si el campionat del món de country linedance celebrat a Suècia el Desembre passat. Us l'enganxo a continuació.


Suècia, Desembre 2005 (UCWDC). No és el primer cop que catalans participen a un campionat del món de Country Linedance, però sí que és cert que per primer cop l'assistència a aquest important esdeveniment ha estat força important com per poder-ne fer esment en la nostra web de notícies del Country Català.

No tant pels resultats, que certament altres anys també han estat força importants, sinó per la nodrida presència de competidors del nostre país. Aquest any, amb 16 participants, ha estat més elevada que en d'altres ocasions. Naturalment el fet de realitzar-se a Suècia ho feia factible, no com altres anys en els que era necessari creuar la bassa i desplaçar-se fins als Estats Units.

Els resultats també han estat força bons. Us en faig quatre cèntims de tot plegat:
· Fina Comas. A la categoria de Intermidiate, Campiona del Món. Ho tenia difícil, però el seu talent, treball i esforç s'ha vist recompensat amb escreix. S'ho mereixia, o i tant que sí.
· Ramon Porta. A la categoria de Novice, un altre Campió del Món (que fort Oi?).
· Lluís Villa. Categoria Intermidiate, Subcampió del Món.
· Eric Olivera. Categoria Newcomer, un altre Subcampió.
· Enric Nonell. Categoria Intermidiate, una quarta posició, també ho tenia molt difícil, però ha fet un molt bon paper.
· Javier Rodriguez. Categoria Novice, una altra quarta posició.
· Mireia Alonso. Categoria Novice, una cinquena posició.
· Montse Morera. Categoria Newcomer, una altra cinquena posició.

Els altres participants com ara l'Antoni Vicens, la Cinta Larrotcha, l'Alba Villa, la Cristina López, la Neus Tejero, la Mª Lourdes Auge i l'Eva Vilaganes, tingueren sort diversa en cada una de les seves categories, però tots competiren amb ganes de donar el millor de si mateixos.

Per primer cop un Team Català ha participat a un mundial. Es tracta, com no, dels Country Jukebox. Ho tenien molt difícil; tenien rivals de molta entitat entre els que destacaven diferents Superstars, cosa que els ha fet difícil assolir un bon resultat. Amb tot, el fet d'haver participat ja és un èxit molt important.

També en coreografies han participat tres dels nostres, l'Àngels Hernández Guix (Chalky), la Cinta Larrotcha i la Mariona Prat. Aquí també era difícil fer un bon paper, puix que calia enfrontar-se amb gent de reconeguda solvència i altament professionals. Amb tot, les sis coreografies que en diferents apartats s'han presentat, han agradat força.

A tots ells volem donar, des d'aquestes modestes ratlles, la nostra més sincera felicitació als campions, i ànims a tots els altres participants. Enhorabona a tots ells i ànims per l'any vinent.

Cal tenir present que les categories del ball a les competicions internacionals són força més elevades que les que podem veure en competicions del circuit de Catalunya. Per posar-vos un exemple, només dir que un Campió de Catalunya a la categoria d'Advanced, està competint a la categoria de Newcomer.


Enllaços relacionats:
· Web oficial del Campionat de Suècia
· Web oficial de la UCWDC

Comentaris

Entrades populars