Mark Chesnutt


Mark Chesnutt
Font: Country Music News


Gairebé tres anys que pràcticament cada dia publiquem un missatge sobre country i encara no havíem parlat mai a fons sobre en Mark Chesnutt! O sigui que avui hi posarem remei.

En Mark Chesnutt, que l'estiu vinent actuarà al Festival de Craponne, va nèixer un 6 de setembre de 1963 a Beaumont, Texas.

L'estima a la música country la va agafar del seu pare, Bob Chesnutt, un venedor de cotxes usats que també era cantant, malgrat que mai va prosperar tant com ha fet el seu fill.

Mark Chesnutt va aprendre a tocar tant la guitarra com la bateria, i va fer el seu debut oficial amb la banda del seu pare quan tenia 15 anys, a un club local.

Fins i tot va deixar l'escola temporalment per intentar iniciar una carrera musical però va tornar-hi i es va treure el graduat. Però el seu pare ja li parlava de Nashville, i de la possibilitat de fer-hi alguna prova.

Durant els anys 80, Mark Chesnutt va publicar singles a segells locals, com ara Axbar, de San Antonio o Cherry, de Houston. Fins i tot va treure un primer treball titulat "Doing My Country Thing".

I va ser el cap de cartell del famós club Cutter's de Beaumont, on va coincidir algun cop amb un encara desconegut Tracy Byrd.

Després d'una dècada de poc reconeixement mediàtic, el boca orella va ajudar a que finalment pogués signar un contracte amb el segell MCA.

El seu àlbum de debut va ser "Too Cold at Home", l'any 1990. I la cançó de mateix nom va ser el seu primer èxit a les llistes, on va arribar a estar situada entre les 5 millors.

Amb un estil que alguns consideren barreja de George Jones, Merle Haggard i Bob Wills, en Mark Chesnutt va aconseguir col·locar 4 temes més entre els 10 primers de la llista: "Brother Jukebox", "Blame It on Texas", "Your Love Is a Miracle", and "Broken Promise Land".

I de seguida va arribar el seu segon àlbum, l'any 1992, titulat "Longnecks & Short Stories". Li va donar 4 temes més entre el top-cinc: "Bubba Shot the Jukebox", "Old Flames Have New Names", "I'll Think of Something", i "Ol' Country".

El següent treball, "Almost Goodbye", del 1993, va produir nous èxits: "It Sure Is Monday" i "I Just Wanted You to Know".

Tot això li va fer rebre el premi Horizon Award el mateix any 1993 per part de la CMA.

I és que gairebé anava a CD per any! El 1994 va publicar l'àlbum "What a Way to Live" i que li va donar dos èxits rotunds: "Gonna Get a Life" i "Goin' Through the Big D."

L'àlbum de 1995, "Wings", publicat per "Decca", no va gaudir de tant èxit, tot i que el alguns crítics el van considerar com un dels treballs més eclèctics i consistents de Chesnutt.

Per recuperar una mica l'èxit perdut es va llençar el primer àlbum recopilatori el 1996, "Greatest Hits", amb una nova cançó "It's a Little Too Late", que va arribar al primer lloc de les llistes

El 1997 va veure la llum l'àlbum "Thank God for Believers", amb la cançó homònima arribatn al número dos de les llistes.

I amb l'àlbum de 1999 "I Don't Want to Miss a Thing" i la cançó del mateix nom, Chesnutt va flirtejar amb altres estils, com ara amb aquesta balada de Diane Warren que Aerosmith va convertir en èxit. Durant un mes va estar al primer lloc de les llistes, i fins i tot va estar entre els 20 primers de les llistes de pop.

Però tot i aquest èxit, els altres singles no van tenir gaire reconeixement, igual que el següent àlbum, del 2000, "Lost in the Feeling".

Això va fer que s'acabés el contracte amb MCA i signés per Columbia el 2002

(Text original de Steve Huey, All Music Guide. Traduït al català per Countrycat)

Per qui el nom no us sigui suficient, deixeu-me dir que al nostre país el podem escoltar sovint a gairebé tots els locals, no en va s'han coreografiat una pila de balls amb les seves cançons: Renegade (Danger at my door), Thank you (Think like a woman), Gringo's (Hello honky tonk), Listen to your heart (Your love is a Miracle), Rumba ride (Live a little), 32 miles (Think Like A Woman), A little too late (It's a little too late) o Ribbons of the night (Jolie).


Els seus treballs publicats fins el moment són aquests:
· Savin' the Honky Tonk (21.09.2004)
Label: Vivaton!

· Mark Chesnutt (21.05.2002)
Label: Columbia Nashville

· 20th Century Masters - The Millennium Collection: The Best of Mark Chesnutt (20.11.2001)
Label: MCA Nashville

· Lost in the Feeling (17.10.2000)
Label: MCA Nashville

· Top Marks: His First 20 Hits (16.05.2000)
Label: Edsel - (UK)

· I Don't Want to Miss a Thing (09.02.1999)
Label: Decca Nashville

· Thank God for Believers (23.09.1997)
Label: Universal Special Products

· Greatest Hits (19.11.1996)
Label: Decca Nashville

· Wings (03.10.1995)
Label: Decca Nashville

· What a Way to Live (01.01.1994)
Label: Decca Nashville

· Almost Goodbye (22.06.1993)
Label: Universal Special Products

· Longnecks & Short Stories (01.01.1992)
Label: Universal Special Products

· Too Cold at Home (01.01.1990)
Label: MCA Records

Web oficial: http://www.markchesnutt.com
Àlbums seus a Amazon: CD's Mark Chesnutt

Comentaris

Entrades populars