Polèmica amb l'agermanament Girona - Nashville

Els lectors/es més veterans de Countrycat, recordareu potser que fa uns mesos (18 de desembre de 2003) publicàvem una notícia sobre el possible agermanament entre les ciutats de Girona i Nashville.

No cal dir que va ser una notícia molt ben rebuda, ja que a més dels evidents intercanvis comercials que sorgirien de l'acord, també hi hauria intercanvis culturals que de ben segur durien algun cantant o alguna activitat cultural de Nashville a la capital gironina.

La notícia ens la feia arribar molt amablement en Lluís Sala (conductor del programa La Diligència).

Doncs hi ha novetats.

Segons comenta el mateix Lluís Sala a les sempres recomenables llistes de distribució d'Americana i de La Diligència, una sèrie d'articles apareguts darrerament al diari de Girona podrien frustrar la iniciativa.

Es tracta d'uns articles que es dediquen a "repassar" la ciutat de Nashville, recalcant que s'hi practica la pena de mort, que l'avortament no està permès o que es poden acomiadar als homosexuals, entre altres coses. D'aquesta manera, es pressiona al consistori municipal perquè aturi el procés d'agermanement iniciat fa uns anys.

I malauradament sembla que ho estan aconseguint, ja que els grups municipals de l'oposició ja estan reclamant a l'alcaldessa que no tiri endavant la iniciativa.

A grans trets aquesta és la situació actual.

Per llegir alguns dels articles apareguts al Diari de Girona entreu a aquesta pàgina o aquesta altra.

A aquesta altra pàgina trobareu cartes al director, una d'elles d'en Lluís Sala.


Puc entendre que a l'hora de realitzar un agermanament s'hagin de tenir en compte molts factors, com ara el respecte dels drets humans més elementals.

I qui sap, potser és veritat que a Nashville (com a moltes ciutats dels Estats Units) aquest respecte deixa molt que desitjar.

I puc arribar a entendre que per a ciutadans que no coneixen Nashville ,i que tot el coneixement que tenen dels Estats Units es limita a l'Associació Nacional del Rifle i a la família Bush, puguin veure amb mals ulls un agermanament amb qualsevol ciutat nord-americana.

El què no entenc és que aquests punts en contra de l'agermanament surtin ara, després de gairebé dos anys de procés obert. Fa dos anys la legislació a Nashville segur que era la mateixa que ara.

Així doncs, quins motius van dur a iniciar el procés amb l'agermanament? Aquests motius, ara ja no existeixen???

La ciutat de Nashville segur que en té molts de defectes, però estic segur que també té moltíssimes virtuts que enriquirien culturalment a la ciutat de Girona (ei, i viceversa, evidentment!).

A més a més, posats a filar prim i com diu en Lluís Sala a la seva carta al director del Diari de Girona, com és que l'agermanament amb una ciutat cubana (Nueva Gerona) tira endavant? Que potser a Cuba s'hi respecten els drets humans?

En fi, tant de bo que les aigües es calmin i el procés d'agermanament segueixi endavant.

O és que potser nosaltres recolzàvem la guerra a l'Irak tot i tenir un govern que ho feia? Doncs segur que no tots els ciutadans de Nashville aproven els seus governants.

Trobo que reduir el debat sobre un agermanament només a aquests fets és molt injust, encara que mediàticament segur que molt rendible per alguns...


No em vull extendre més, perquè tampoc he seguit la polèmica fil per randa. Però si voleu dir-hi la vostra de tot plegat, podeu fer-ho al Fòrum Countrycat.

Comentaris

Entrades populars