dimecres, de febrer 09, 2005

Zona Jones: Harleys and Horses


Festival Zona Jones: Harleys and Horses
Font: Web OficialAvui m'agradaria parlar-vos d'un cantant que he descobert fa poc gràcies a la web Cd-Tex.

És una web que ven CDs de cantants de Texas, la majoria totalment desconeguts pel gran públic. Pel què he pogut escoltar, hi ha grans talents. I un d'aquests és sense cap mena de dubte un senyor anomenat Zona Jones.

El seu àlbum de debut s'anomena Harleys and horses, i me'l vaig comprar una mica a l'aventura, després de sentir-ne fragments de les cançons.

I noi, quina compra que vaig fer!!!

En total 13 cançons del millor country, us ho ben asseguro.

Deixeu-me fer-vos cinc cèntims de la trajectòria de Zona Jones.

Zona Jones va nèixer a Texas, fill d'una parella de granjers. Son pare participava en rodeos i tot.

L'origen del seu extrany nom és ben curiós. Resulta que quan havia de néixer, el seu pare no va voler separar-se de la seva mare fins el dia del naixement, i ja sortia un mes de comptes.

Al final va acabar sortint, però el retard va fer que el pare no pogués anar a un rodeo que tenia a Arizona.

I va decidir posar-li "Arizona" al nen!!! Verídic!! I li ha quedat en "Zona". Zona Jones. Aquests americans... :-)

De molt petit va viure a Kingsville, Texas, però als 6 anys la família va mudar-se cap a l'oest, al mig d'enlloc.

Vivien en un ranxo sense televisió, i la població més propera, Valentine, no tenia més de 219 habitants. Això per Estats Units és com si no hi visqués ningú!

Les seves influències musicals van ser la seva àvia, que havia estat cantant als anys 30 i la discografia dels seus pares, que anava des de Marty Robbins, Charley Pride, Merle Haggard, George Jones, o Lynn Anderson fins a l'Elvis i els Beatles.

Va aprendre a tocar la guitarra, tot i que la seva passió era muntar a cavall i caçar al seu ranxo amb son pare i son avi.

A l'institut en Zona volia fer carrera jugant a futbol americà. Però una lesió al genoll li va trencar les oracions.

Tot va canviar a la seva vida quan l'any 1981 va anar a un concert de George Strait (si és que ja ho dic jo sempre que aquest home és únic...).

Així que va començar a tocar les cançons d'un encara novell Strait a tothom. De George Strait en diu: "Strait is really the one who made me love country music again."

L'any 1995 va mudar-se a Nashville, ja per fer carrera com a cantant country. Va signar amb Warner Bross Records però després de dos anys de cerca de cançons van acabar-lo descartant per ser "too country" (and proud of it, diria jo...).

Però l'experiència li va valer per començar a treballar en un projecte propi, percisament l'àlbum que avui comentem a Countrycat, Harleys and horses. Va estar dos anys i mig per acabar-lo però al final ho va fer.

I aquí el teniu.

Us recomano que així que pogueu escolteu algunes de les seves cançons. Ho podeu fer des de la seva pàgina oficial.

El llistat de les cançons de Harleys and horses és el següent:
01 One Fool on a Stool (Green Snakes)*
02 Whiskey Kind of Way *
03 House of Negotiable Affections *
04 Two Hearts *
05 Back in Your Arms *
06 Harleys & Horses *
07 Honky Tonk Baby *
08 I'll Give It to You
09 I Said All This
10 My Hat's Off to Him *
11 In My Eyes
12 All of Me *
13 Now We're Even

Les que tenen asterisc són les que considero millors. Ja veieu que n'hi ha poques que no en tinguin... 9 de 13! Pocs CD's m'han agradat tant.

Els més observadors/es haureu vist que el tema 5, Back in your arms, és de Keith Gattis, el mateix cantant de la cançó Whoop de doo de l'88.

Poca cosa més, tret de dir-vos que si voleu comprar el CD la web de Cd-Tex és totalment segura. A més a més, vaig comprar 3 compacts i me'n van regalar un amb diferents cançons d'artistes que comencen.


Enllaços relacionats:
· Pàgina oficial de Zona Jones
· Pàgina on escoltar fragments del CD
· Web de la botiga Cd-Tex
· Resultats de cercar "Zona Jones" al Google

Publica un comentari a l'entrada
Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com o convidant-nos a l'acte que obriu a Facebook, amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,...
Related Posts Plugin for Blogger