dimarts, de gener 04, 2005

Touch My Heart: A Tribute to Johnny Paycheck


Touch My Heart: A Tribute to Johnny Paycheck
Font: Amazon.comPrimer àlbum de l'any que comentem des de Countrycat. No és altre que Touch My Heart: A Tribute to Johnny Paycheck, que com el seu nom indica és un àlbum de reconeixement a la figura de Johnny Paycheck, que va morir el 19 de febrer de 2003.

Johnny Paycheck havia nascut l'any 1938, i sempre se l'ha comparat i associat a George Jones, no en va havia tocat el baix a la seva banda a principis de la dècada dels 60.

Però la vida de Paycheck no va ser un camí de roses, va tenir problemes d'alcohol i a vegades amb la justícia. Fins i tot va viure una temporada als carrers de Los Angeles, a finals dels 60.

El punt àlgid de la seva trajectòria es podria situar l'any 1977, quan un dels seus temes més coneguts, "Take This Job and Shove It", va arribar al #1 de les llistes. Va ser el primer i el darrer cop que una cançó seva hi arribava. La cançó l'havia escrit David Allan Coe.

L'any 1997 va entrar a formar part del Country Music Hall of Fame.

Si voleu saber més sobre la figura de Johnny Paycheck (us en he fet un resum molt, molt resumit, segur que m'he deixat coses molt interessants) podeu visitar aquesta pàgina on n'han fet una biografia (en anglès).

Tornant a l'àlbum de tribut, cal comentar que hi participen cantants de molt talent, alguns dels quals han visitat i tot el nostre país. És el cas de Dallas Wayne o Billy Yates.

També hi apareixen les veus de George Jones, Gail Davies, Bobby Bare, Hank Williams III o Buck Owens entre altres.

Personalment no coneixia cap tema de Johnny Paycheck, però per les versions que he pogut sentir en aquest CD crec que m'agradarà.

Les cançons són les següents:
01 Neko Case - If I'm Gonna Sink (I Might As Well Go to the Bottom)
02 Al Anderson - Someone to Give My Love To
03 Marshall Crenshaw - I'm Barely Hangin' On to Me
04 Gail Davies & Robbie Fulks - Shakin' the Blues
05 Dallas Wayne - I Did the Right Thing
06 George Jones - She's All I Got
07 Mavis Staples - Touch My Heart
08 Hank Williams III - I'm the Only Hell My Momma Ever Raised
09 Jim Lauderdale - I Want You to Know
10 Dave Alvin - 11 Months and 29 Days
11 Johnny Bush - Apartment No. 9
12 Billy Yates - The Lovin' Mahine
13 Bobby Bare, Jr. - Motel Time Again
14 Mike Ireland - A Man That's Satisfied
15 Bobby Bare, Radney Foster, Buck Owens & Jeff Tweedy - Take This Job and Shove It


Podeu escoltar-les totes senceres a aquesta pàgina de la CMT.


La cançó que canta George Jones (She's all I got) també l'ha versionat George Strait en un dels seus àlbums. No sabia que era de Johnny Paycheck, sempre s'aprèn una cosa nova! Per cert, la cançó molt bona!!! :-)


Enllaços relacionats:
- Biografia
- Listening Party a CMT.com
- Comprar CD a Amazon
- Resultats de cercar "Johnny Paycheck" a Google

Publica un comentari a l'entrada
Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com o convidant-nos a l'acte que obriu a Facebook, amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,...
Related Posts Plugin for Blogger