David Ball: Freewheeler


David Ball: Freewheeler
Font: CMT.com



Abans d'ahir va sortir a la llum el nom àlbum de David Ball, un d'aquells cantants que no acaben mai de ser considerats dels grans però que sempre hi són.

L'autor de temes com Thinkin' problem o més recentment Ridin' with Private Malone ens presenta un CD amb 12 temes nous, que duu per nom Freewheeler.

Una mica de biografia.
David Ball és tant cantant com lletrista. Va escriure la seva primera cançó de ben jove, i també de jove ja va formar la seva primera banda, a l'escola; es deien The Strangers.

Més tard va tocar el baix a diferents grups promeses de la zona, i a l'orquestra de l'escola. I amb uns quants amics tocaven també en festivals de bluegrass i de country.

Quan va deixar l'institut era tot un talent del baix, adaptable a estils tant diferents com la música clàssica, el country, el bluegrass o fins i tot el swing.

Formava part de la Uncle Walt's Band, un trio capitenajat per Walter Hyatt.

A finals dels anys 70 va traslladar-se a Nashville, on va signar un contracte per la RCA Records. Va treure 3 singles que no van acabar de rutllar, amb la qual cosa el projecte d'àlbum no va quatllar i va quedar "arxivat".

Però l'experiència li va valer almenys per a conèixer Blake Chancey, fill del llegendari productor de country Ron Chancey.

A la primavera del 1993 Chancey va fer descobrir David Ball a Doug Grau, director de la Warner Brothers Records'.

D'aquí en va sortir un nou contracte. I un àlbum d'un nivell força alt: Thinkin' Problem, amb cançons com The title track, Look What Followed Me Home o When The Thought Of You Catches Up With Me.

Va ser un àlbum ben rebut per la crítica, que el va catalogar dins del corrent tradicionalista.

A Thinkin' problem el va seguir Starlite Lounge,que també va estar ben acollit, tot i que a mi personalment no m'agrada tant.

L'èxit li va tornar anys més tard, l'any 2001, amb l'àlbum Amigo i el tema Riding With Private Malone.


Nou àlbum: Freewheeler.
Com dèiem, el nou àlbum de David Ball va sortir a la venda abans d'ahir. Pel què he pogut sentir, trobo que continua amb el mateix estil, o sigui que a qui us agradi us seguirà agradant.

Les cançons són les següents i en podeu escoltar fragments de totes des d'aquesta pàgina de la CMT (amb un * marco les que més m'han agradat):
01 Louisiana Melody *
02 Happy With the One I've Got
03 Nobody Told Me
04 Tell Me With Your Heart
05 I Can See Arkansas
06 Too Much Blood in My Alcohol Level *
07 Desert Luau
08 Mr. Teardrop *
09 Yours Truly Blue
10 A Girl I Use to Know
11 Violence and Lies
12 Freewheeler

Us agrada David Ball? Creieu que està desaprofitat? Opineu de la seva música al Fòrum Countrycat!


Enllaços relacionats.
· Web oficial. Anar-hi.
· Biografia. Anar-hi.
· Tots els CD a Amazon. Anar-hi.
· Resultats de cercar "David Ball" a Google. Anar-hi.

Comentaris

Entrades populars