Alecia Nugent


Alecia Nugent, (c) Carrie Nuttall & CMT
Font: CMT.com



Avui us faré cinc cèntims d'un descobriment que he fet recentment gràcies a la ràdio que us vaig presentar a aquest missatge del 5 de Juliol, la Launch Cast de Yahoo.

Es tracta d'Alecia Nugent, la nova promesa del bluegrass de Lousiana, la noia que ha passat de cantar amb la banda familiar a fer-ho al Ryman Auditorium de Nashville.

Alecia Nugent va néixer a Hickory Grove, La., un petit poble del nord de Lousiana. Allà mateix va veure's immersa al Bluegrass, amb el grup Southland, el grup del seu pare.

Alecia declara que això de dedicar-se a la música li vé de família. "Quan ells anaven de gira, tots hi anàvem". Fins que va arribar un dia en que de tant en tant sortia a cantar ella també algunes cançons amb la banda. Als 16 anys ja cantava una cançó o altra en cada actuació.

La "oportunitat" li va arribar quan qui cantanva del grup va marxar, amb la qual cosa el seu pare li va proposar a ella de ser la nova veu.

Seria un canvi lògic si no tinguéssim en compte que qui va marxar era una home, no una dona!

Però tot i la dita popular que diu que "Una dona no hauria de cantar bluegrass" i "Necessites un instrument per a estar a una banda de bluegrass", ella, ni còrta ni peretzosa, va assumir el repte i va tirar endavant. Quan ho recorda sempre diu amb una rialla: "Tothom diu que canto com un home".

El seu estil cantant és poderós i fort, com ho demostra en les 11 cançons del seu primer àlbum, publicat enguany per la firma Rounder Records. Ella mateixa ha financiat l'àlbum i l'ha produït ni més ni menys que Carl Jackson, una figura del Bluegrass.

Una cosa a tenir en compte d'ella és que en el seu debut al Ryman Auditorium de Nashville (la Catedral del country, per entendre'ns), va deixar anar: "Hem de preservar el Bluegrass, perquè -- No sé si ho hauria de dir això -- és pràcticament la única 'música country' que ens queda!"

L'àlbum d'Alecia Nugent no és 100% bluegrass, té força trets country. Potser per la manca de referents femenins als inicis del bluegrass, Nugent cita Reba McEntire, Lee Ann Womack, Dolly Parton i Emmylou Harris com a les seves heroines.

Ella es declara fan del Country al mateix temps, tot i que confessa que els veritables fans del bluegrass no ho veuen possible. Però ella està disposada a demostrar que es pot cantar country i bluegrass amb tots els instruments acústics, tal com s'havia fet abans.


A continuació us proposo uns quants enllaços perquè pogueu ampliar informació si voleu, o escoltar part de la seva música:

- Article en anglès utilitzat per escriure el missatge. Anar-hi
- Web oficial d'Alecia Nugent. Anar-hi
- Escoltar fragments de les cançons del seu àlbum. Anar-hi
- Pàgina d'Alecia Nugent a la CMT. Anar-hi
- Comprar el CD a Amazon. Anar-hi

Comentaris

Entrades populars