I els coloms van ballar country!


Foto de família
Font: Countrycat Fotografies



Realment, i els coloms van acabar ballant country! Fins i tot en vaig sentir un que, al preguntar-li que li semblava la trobada, contestava, emocionat: "- Yeeeeeee Haw, parrup-parrup!". :-))

Qui sap si el dia d'ahir passarà mai a la història, però no enganyarem a ningú si diem que ahir va ser el primer dia en què tanta gent va posar-se a ballar country a la Plaça Catalunya de Barcelona. En podríem dir un record d'això?

Records o no, pràcticament un centenar de persones segons l'organització (i només 1 boig amb un carro d'altaveus segons la guàrdia urbana... jejeje :-)) ens vam congregar ahir a les 12:00 del migdia a la mismísima Plaça Catalunya de Barcelona.

Ni la calor espetarrant que queia al pic del migdia ens va fer defallir d'estar-nos pràcticament dues hores ballant sense parar, mentre els guiris no sabien si llençar "pessas" als coloms o a nosaltres!

La convocatòria ilegal era entre dos quarts i les dotze, i la gent va ser força puntual, de manera que a les 12:00 en punt es va començar a ballar, amb el bàsic.

Una estona abans, havia arribat la penya de Calaf, carro en mà, duent estoicament la part tècnica de la trobada, és a dir, un carro amb un bon parell d'altaveus conectats a una bateria de camió. Això sí que ho té la gent de Calaf: un bon parell de... altaveus! ;-)

En Joan i companyia es mereixen no només un monument al costat de "L'escala invertida" del Macià, sinó també un homenatge de tots per ser tant manetes i ben parits. Si no fos per ells, haguéssim hagut de ballar mentre quatre cantaven com podien...

També mereix un agraïment general en Harley, en Jordi, la Diana i companyia, que van anar a comprar aigues fresques per a tothom. A la propera, compartirem la despesa! Amb l'experiència, ja ens organitzarem millor! :-)


Les forces de l'ordre, expectants
Només d'arribar, ja vam veure que estàvem rodejats. Guàrdia urbana, policia nacional i mossos feien un trident que els més pessimistes ens ho feia veure magre. - "No durarem ni dos bàsics..." - dèiem alguns.

Però ens hi vam posar. I al segon ball se'ns acosta una parella de grisos i se'ns queden mirant. De cop vam picar una mica més suau a terra i tot... Però res, van marxar. Qui sap, potser van veure que no sabien el ball i van preferir marxar...

Més tard va arribar una parella de mossos, i també: es van quedar una estona mirant però van acabar escampant la boira.

Entre tots, vam acabar deduïnt que mentre no demanis diners i no molestis a ningú, trobades com la nostra es poden fer, sempre i quan no sol·licitis permís a l'ajuntament, que llavors te'l deneguen... Es tracta de plantar-te pel morro i llestos.


Els balls, de tot una mica
Vam ballar de tot, balls fàcils i balls de nivellet. Vam repetir tant el bàsic com l'Ain't givin' up cap al final, per veure si algun vianant se'ns afegia. I crec que amb el bàsic ho vam aconseguir.

Entre tots els balls, van destacar-ne tres: el Hoochie Coochie, perquè vam fer una sola fila de contradansa que arribava més o menys 1/4 de la plaça, el Renegade, perquè el cercle era considerable, i l'últim, l'Ain't givin' up, que el vam fer també en una única fila, tots agafats, que s'allargava pràcticament 1/2 plaça.

Durant les quasi dues hores de ball van sonar: el bàsic, l'American Dream, el Pagadanjo (tant el ball com els seus integrants van ser a la trobada), el No ring, el Hoochie Coochie, el Rock Around the Clock (ja he corregit els temps, que els tenia malament), el Level 2, el Ligthning Polka, el Baby likes to rock it, el Really Love, l'Ain't givin' up, el Billy Bob, el Renegade, el Honky tonk twist, el Crazy Little Thing, el Tush Push, el Home Improvement...


El públic, entre la sorpresa i la calor...
De públic, en vam tenir, tot i que crec que n'haguéssim tingut més si no fos per la calor, que feia que estar-se quiet al sol fos insoportable.

La gent se'ns quedava mirant com pensant: Què foten aquests penjats aquí, amb texans, botes i barret, amb aquesta calor? Doncs mira, disfrutant del matí...

N'hi va haver força que ens van fer fotos, altres ens van filmar en vídeo i tot. Els que hi vau ser recordareu que hi havia un home amb una càmera de vídeo amb trípode, del pal professional. Doncs vaig anar a parlar amb ell i em va comentar que sortirem en un reportatge d'una televisió de l'Equador. Es veu que estava gravant a uns equatorians i li vam fer gràcia.

Fins i tot hi va haver alguns guiris que es van afegir a les files, amb poca gràcia, tot s'ha de dir. Una parella es van posar a ballar una espècie de rock davant nostre. Una oriental intentava ballar el Hoochie Coochie (desconeixia que el full del ball hagués donat la volta al món!) i una guiri intentava sense gaire èxit seguir el Rock Around the Clock.

Es veu que hi havia uns americans que al veure'ns ballar linedance els va faltar temps per fer-nos fotos. Van comentar que al seu país no es creurien que algú balli linedance com ho fem nosaltres, que allà no és gens habitual. Així doncs, és ben veritat que a Catalunya és dels pocs llocs al món on es balla country linedance.

Propera trobada, la tardor?
Crec que l'experiència la podríem qualificar de molt bona. Almenys la sensació que em va donar és que vam disfrutar com camells. Com camells suats, però com camells.

I com que es veu que el tema és del tot legal, ho hem de repetir un altre dia!!! Clar que millor deixar passar un temps prudencial, que encara estic suant!

Cap a la tardor crec que seria una bona època, no? Ja no fa tanta calor i encara no fa fred, o sigui que farà un temps ideal perquè la Plaça Catalunya torni a ser un honkytonk!


Les fotografies, a Countrycat Fotos
Entre la Glòria i un servidor vam anar fent fotografies de la trobada, en total n'han sortit 35. Les he penjat, com sempre, a Countrycat Fotografies. Cliqueu aquí per veure-les.

En Santi ja em va dir que em passaria les seves (sort, perquè és força millor fotògraf que no pas jo), així que pugui.

I la Lorena m'acaba d'enviar un mail amb les seves fotos. Espero poder penjar-les totes ben aviat. Ja us avisaré al Fòrum quan ho faci.

I si algú de vosaltres em vol enviar les seves, que m'envïi un mail a countrycat@terra.es. I si voleu comentar la jugada, no espereu més i deixeu el vostre missatge al Fòrum Countrycat!

Comentaris

Entrades populars