Alan Jackson Highway


Alan Jackson
Font: USA Today



El passat 9 de juliol l'Alan Jackson va rebre un homenatge ben especial. L'estat de Georgia, d'on ell n'és fill, va dedicar-li ni més ni menys que una autopista: "The Alan Jackson Highway"!

I és que als Estats Units tot ho fan a l'engròs. Imagineu-vos la situació a Catalunya.

Aquí, quan tenim algú del país que més o menys destaca per alguna cosa, primer esperem que es mori. Un cop traspassat, ens esperem ben bé uns anys (imagino que per allò de: I si torna?) per dedicar-li un trist carrer o placeta que encara no tingui nom. A més, solen ser vies públiques noves de trinca que encara no coneix ningú i no tenen cap mena de gràcia.

I sempre ens limitem a vies menors, mai a autovies, túnels o autopistes.

Imagineu-vos quin daltabaix si d'un dia per l'altre l'autopista C-58 passés a dir-se Autopista Lluís Llach, o la A-2 es digués Autopista Núria Feliu, per posar algun exemple... Clar que ja podria ser, li han canviat tantes vegades el nom...

Però bé, resulta que a Georgia sí que ho fan, i l'honorat ha estat Alan Jackson.

Li han posat el seu nom a un tros de la Interestatal 85, que va de Palmetto a l'autopista 154. Perqué ens situem, tot plegat cau a una hora més o menys d'Atlanta.

L'Alan Jackson té sort de ser americà. Si fos d'aquí tindria una plaça, com a molt amb alguna font o algun arbre. Hauria d'esperar molt per tenir algun dia una autopista... I quan arribés aquest dia, segur que seria de peatge!

Podeu llegir l'article sencer a la pàgina oficial de l'Alan Jackson.

Comentaris

Entrades populars