Happy Birthday, Sr. Strait


George Strait
Font: Web Oficial



Tal dia com avui, de l'any 1952, neixia a Poteet, Texas, en George Harvey Strait. Criat des de ben petit en un ranxo aprop de Pearsall, ha anat creant-se, per alguns, l'etiqueta del Rei del country actual.

Però no ens enrotllarem avui parlant sobre la seva biografia (ja la vam comentar a aquest missatge).

M'agradaria centrar-me més amb una polèmica (molt positiva i enriquidora, per altra part) que hi ha hagut aquests dies al Fòrum de Countrylandia. S'ha estat debatent sobre la música d'en George Strait, sobre si ha perdut part del country que tenia o no.

M'agradaria donar el meu punt de vista en aquest missatge.

Com ja sabeu alguns, considero en George Strait com el referent dins del country d'avui en dia, juntament amb Alan Jackson.

És dels pocs que compaginen amb encert la bona música amb els bons números, indispensables en un món on el balanç ha de quadrar sempre. Són molt àlbums i molts #1 de llistes, que només un dels més grans pot aconseguir.

En un Nashville on cada cop hi ha més pop que country, gent com l'Strait hi fa falta, malgrat perdi cert encant inicial amb el pas dels àlbums.

Als més joves que llegiu aquest missatge i a mi mateix, ens hagués agradat sentir-lo a principis dels anys 80, quan encara no era conegut. Va ser llavors quan fins i tot va actuar en un programa de televisió espanyola, que ara pagaríem diners per veure. Però també el country de llavors era un altre.

No crec que hagi canviat tant des d'aleshores. Ha evolucionat amb el seu temps, fent àlbums millors i àlbums pitjors. Però opino que el seu darrer àlbum fins el moment, Honkytonkville, no se'l pot acusar precisament de ser poc purista.

Per altra banda, també estaria bé determinar el significat del terme "purista", perquè almenys a mi no em queda clar. Hi ha algú que defineixi l'essència del country? En relació a qui o què s'ha de comparar un cantant per qualificar-lo de purista o no? Un cantant purista pot fer alguna cançó poc country o ja se'l considerarà acabat per això?

El problema que li veig jo a tot plegat és excedir-se en l'afany de cercar aquesta puresa en la música. Ens podem deixar pel camí molt bons cantants i molt bones cançons, i seria una llàstima...

Aquesta tribuna pública que representa Countrycat em dóna el poder de dir el què penso davant vostre. Però no em considero posseïdor de la veritat absoluta, o sigui que si voleu podeu dir la vostra sobre aquest i qualsevol tema, deixant un missatge al Fòrum Countrycat.

Comentaris

Entrades populars