Country Music Hall of Fame


Edifici Country Music Hall of Fame
Font: Web del Country Music Hall of Fame



Ni que sigui per deixar de parlar de tancaments i adéus per un dia, deixeu-me que avui parli sobre el museu de música country més gran del món: el Country Music Hall of Fame Museum.

L'equipament en qüestió no es troba a Sant Hilari Sacalm sinó a Nashville, TN. Només per l'edifici ja val la pena anar-hi: de fora estant té una forma de piano que impressiona.

Cau molt a la vora del Gailord Enterntaiment Center, seu de l'equip dels Nashville Predators de la NHL (Hoquei gel) i de la Fan Fair 2004. Un Palau Sant Jordi a l'americana, vaja, on també s'hi celebren actes de tota mena. Sense anar més lluny, a la portada de la seva web anuncien un proper concert de l'Alan Jackson i la Martina McBride (22 de maig).

Però tornem al tema del dia.

L'edifici del Country Music Hall of Fame Museum acull una exposició constant sobre música country, des dels seus orígens fins a l'actualitat. És, sense cap mena de dubte, una visita obligada a tots els viatjers que llegiu aquesta pàgina!

Pobres de vosaltres que m'assabenti que aneu a Nashville i no entreu al museu! No és perquè hi tingui comissió, sinó perque de debó que és una pena perdre's l'únic museu del món d'aquestes característiques. Jo vaig tenir la oportunitat d'anar-hi fa un parell d'anys i la veritat és que en vaig sortir força content.

Els que tingueu por a volar o no pogueu anar de moment fins tant lluny, podeu donar un cop d'ull a la web del Museu.

Passem a comentar breument els principals apartats de la pàgina:

- Informació al visitant: [Anar-hi] Aquí hi trobareu tota la informació que necessiteu si mai us hi voleu arribar. Preus, descomptes, allotjament, mapes d'accés i del recinte, compra d'entrades on-line, dades de contacte, instal·lacions...

- Exposicions: [Anar-hi] En aquest apartat coneixereu el què s'exposa al museu, ha sigui permanent o temporal. Sense anar més lluny, des del més de març fins el desembre de 2005 tindrà lloc l'exposició Night Train to Nashville, Music City Rhythm & Blues 1945-1970, que parlarà sobre aquest període crucial per la música country.

Com a exposicions permanents hi trobareu Sing Me Back Home - A Journey Through Country Music (aprofundeix sobre els sons i les veus del country al llarg dels anys), Country Music Hall of Fame (informació detallada sobre tots els membres) i, finalment, Thomas Hart Benton - The Sources of Country Music (una exposició d'art que té com a tema referent el món de la música country)

- Membres del Hall of Fame: [Anar-hi] Des d'aquesta secció coneixereu el procés d'ingrés al Country Music Hall of Fame, així com moltes dades dels membres actuals, des de Jimmie Rodgers (el primer) fins a Carl Smith (l'últim).

- Explore the music: [Anar-hi] Navegant per aquesta secció podreu esbrinar pràcticament qualsevol cosa de la història de la música country, el legendari Grand Ole Opry, els instruments de la música country i els diferents estils que la composen. També hi ha un apartat curiós de fragments d'àudio i vídeo que exemplifiquen l'explicació.

- Botiga del museu: [Anar-hi] Com no podia ser d'altra manera, han incorporat una botiga on-line, on es pot comprar tot tipus de productes relacionats amb el museu, des de música fins a merchandising.


També anuncien un Tour Virtual pel museu, però cal descarregar-se un parell d'arxius des d'aquesta pàgina, cosa que no he fet perquè no tinc temps. Però pot ser que valgui la pena.

Si teniu una estoneta, passejeu-vos per la web amb tranquilitat i segur que aprendre una mica més sobre música country.

Comentaris

Entrades populars