Una revista americana sobre country: Country Weekly


Country Weekly
Font: Country Weekly


Avui us presento, per aquells i aquelles que no la conegueu, la que diuen que és la revista sobre Country més venuda del món: Country Weekly.

És la primera publicació country que vaig llegir. Va ser al meu primer viatge als USA, d'intercanvi d'idiomes, l'any 1994. Ja us en he parlat altres cops d'aquest primer cop... Aquell estiu vaig comprar-me un parell de números de la revista, influenciat pel meu germà.

Poc a poc em vaig anar introduint al Country, com aquell qui llegeix la Hola o el Diez Minutos. És molt amena i, com a tal, segurament una mica superficial, però crec que no està malament llegir-la de tant en tant.

Com a tota publicació que es valori, tenen des de fa molts anys una pàgina web força interessant. Qui sap, si algun dia Countrycat farà el pas contrari... ;-) Podeu entrar a la pàgina web des d'aquesta direcció: http://www.countryweekly.com.

A continuació us en presento els principals apartats i continguts:
· Country Charts (Anar-hi): hi pengen setmanalment les llistes de singles i videos de Country. Pel que fa als singles, hi referencien tant la Roughstock Country Countdown) (que sovint es comenta a Countrycat) i la de Radio&Records (que encara no coneixia).

· Fòrums Country (Anar-hi): hi ha una pila de Fòrums que parlen sobre diferents temàtiques de country. Es pot opinar des del New Country fins a Nous talents, passant per un fòrum sobre la guerra. Us podeu imaginar els comentaris d'aquest últim...

· Articles de la setmana (Anar-hi): des d'aquest apartat es poden llegir els mateixos articles de la setmana en curs que publica la revista en format paper. Són articles de temàtica rosa més que altra cosa. Aquesta setmana hi ha articles sobre Deborah Allen, Reba McEntire i sobre un possible desembarcament a Hollywood de la familia McGraw-Hill (oi que això és una editorial???? no hi havia caigut fins avui...)

· Articles musicals (Anar-hi): aquesta secció també transcriu els articles de la setmana que publica la revista en paper, però en aquesta ocasió es tracta de noticies de l'actualitat musical més que no pas de xafarderies de perruqueria. Per exemple, aquesta setmana es pot llegir que Josh Turner ha guanyat un disc d'Or pel seu àlbum de debut Long Black Train (del qual ja es parlava a Countrycat fa uns mesos en aquest article) o que el llegendari "fiddelista" Earl Scruggs ha celebrat el seu 80è aniversari.

· Crítiques d'àlbums (Anar-hi): sense dubte, un dels apartats més interessants pels qui busquin opinions abans de comprar o no un CD. Avui en dia, la figura del crític és menys decisiva a l'hora de comprar un CD, gràcies a la possibilitat de sentir abans de comprar els fragments de les cançons. Però sempre pot ser d'utilitat per fer-se una idea més àmplia d'un àlbum. Aquest més, hi ha la crítica del nou treball d'en Mark Willis, And the Crowd goes wild. Des de la mateixa pàgina podeu consultar les crítiques de mesos anteriors.

· Informació d'artistes (Anar-hi): dins d'aquesta pàgina podeu trobar-hi les dades bàsiques d'una llista molt llarga de cantants country. Des d'Alan Jackson fins a Patty Loveless passant pel debutant Dierks Bentley. Molt útil per saber més dels teus cantants preferits.

Per acabar, també hi trobem uns Mots Encreuats cada setmana, una pàgina amb les principals gires dels artistes i una secció molt interessant sobre la Història de la Música Country.

Per cert, si us voleu subscriure a la revista en format paper, ho podeu fer a través d'internet des d'aquesta pàgina.

Comentaris

Entrades populars