The National Cowboy Poetry Gathering


The National Cowboy Poetry Gathering
Font: Westfolk.org



Avui us parlaré d'una trobada força original, que he sabut a través de correu electrònic.

Resulta que cap a finals de Gener, cada any es reuneixen a Elko, Nevada, poetes del camp, gent de poble, músics, entusiastes del western i urbanites cansats de la gran ciutat.

El motiu? Ni més ni menys que per ser presents a la The National Cowboy Poetry Gathering, que traduït seria una cosa així com la Trobada Anual dels Poetes Vaquers.

Des del passat 24 de gener fins el proper dissabte 31, es donaran cita a Elko gent vinguda d'arreu. Allí hi trobaran de tot: conversa, cant, ball, magnífics barrets i botes, històries, rialles, plors, enormes bistecs, ritme incessant,...

La meva sorpresa ha augmentat en saber que es tracta ja de la 20ena edició del certàmen.

A banda de ser una trobada de poesia, també hi haurà un munt d'actuacions musicals i fins i tot balls (no pas linedance sino Western Swing).

Un dels punts forts de la trobada serà avui, dimecres 28, amb la Cowboy Simphony. En aquest concert actuarà la The American Buckaroo Orchestra, dirigida per Kory Katseanes. Estarà acompanyada també pels Sons of the San Joaquin i per Michael Martin Murphey. A més a més, també s'afegirà a la festa el baladista Don Edwards i el poeta cowboy Waddie Mitchell.

Des d'aquesta pàgina podreu ampliar-ne informació sobre el programa per aquests dies.

Des d'aquesta altra pàgina de Wrangler, podeu enviar les vostres pròpies composicions.

En fi, he trobat molt curiosa aquesta festa de la poesia cowboy. I és que els cowboys de debó, estic segur que n'eren de poetes o cantautors. Amb el seu estil propi però no crec que diferissin tant. Tantes hores al camp, amb el bestiar,... d'alguna manera havien d'omplir el temps. Doncs per què no fer-ho cantant, escrivint, pensant, reflexionant...

Algú sap d'alguna web on parli de la figura i història del cowboy? Seria interessant escriure'n un missatge per desmitificar la figura del cowboy pistoler i borratxo que Hollywood ens n'ha donat sovint. Podeu deixar un missatge al Fòrum Countrycat.

Comentaris

Entrades populars