Especial Countrycat: John Michael Montgomery


John Michael Montgomery
Font: Country Stars



John Michael Montgomery va néixer el 20 de gener de 1965 a Danville, Kentucky, aprop de Lexington.

Com en altres artistes que hem vist a Countrycat, en John Michael Montgomery va mamar el tema del country i de la música de la seva família. Concretament, el seu pare, cantant local, va ser qui va ensenyar-li a tocar la guitarra. Son pare no era gaire conegut fora de la seva comarca, però va influenciar-lo molt.

El primer cop que en Joan Miquel (pels amics...) va tocar en públic va ser als 5 anyets, amb la banda del seu pare. Cal dir que la seva mare també formava part del grup, ni més ni menys que a la bateria!

Als quinze anys ja actuava regularment als escenaris locals i als 17 ja era la veu cantant (mai millor dit) d'un grup amb son pare i son germà, després del divorci dels seus pares.

Un cop acabat el que els americans anomenen high-school, continuava actuant al circuit de honky tonks locals. Entre altres llocs, tocava al Austin City Saloon de Lexington. Va ser allà precisament on va ser descobert per la firma Atlantic Records, l'any 1991.

L'any olímpic, al 1992, va sortir a la llum el seu àlbum de debut que es diu igual que el seu primer single, Life's a dance. Aquesta cançó va ser tot un fenòmen i va ajudar a l'àlbum a, juntament amb I love the way you love me, escalar ràpidament entre el top-5 de les llistes d'èxits.


A continuació teniu els diferents àlbums publicats fins el moment, amb enllaços a la web d'Amazon per a poder escoltar fragments d'algunes de les cançons:

    · Life's a dance el 1992. Deu primeres cançons publicades, entre les que destaquen, a més de les ja esmentades, Beer and Bones i Dream on Texas Ladies. Aquesta última, una bonica balada que forma part de la banda sonora de la pel·lícula Maverick.

    · Kickin' it up el 1994. Aquest treball conté potser una de les seves cançons més famoses i que, sens dubte, el va fer popular: I swear. També inclou altres peces com Be my baby tonight o Rope the moon.

    · John Michael Montgomery el 1995. Curiosament, el tercer CD publicat duu per nom el del cantant. Normalment sol passar als àlbums de debut, per ajudar a crear la "marca" del cantant. En el seu cas no fou així i l'any 1995 sortia al mercat un treball amb cançons inolvidables com Sold (The Grundy County Auction Incident), Cowboy love, I Can Love You Like That o No man's land. Crec que, fins aquell moment, aquest va ser un dels seus millors àlbums.

    · Leave a mark el 1998. Un any següent, va tornar a publicar, amb nota alta. Inclou grans temes com Ain't got nothin' on us, Few cents short, Friends, What I do best o I miss you a little. En aquesta ocasió va deixar potser més clara que mai la seva condició de baladista.

    · Home to you el 1999. Segons la meva opinió, aquí va començar a decaure la seva música. Tot i així, em van agradar temes com Hello L-O-V-E o Love is our business.

    · Brand new me el 2000. Definitivament, i seguint amb la tendència de l'ultima publicacíó, aquest àlbum és un dels seus treballs menys destacables. Cada cop s'allunyava més dels seus inicis i tendia massa a la balada repetitiva, sense aportar gaire res de nou.

    · Pictures el 2002. I finalment, després de dos anys, va sortir a la llum el seu últim àlbum. Crec que inverteix la tendència, tot i que segons el meu punt de vista, encara dista bastant dels seus treballs més exitosos. Molt destacable la cançó Four wheel drive, molt coneguda ara pel seu ball homònim, segon al IV Concurs del Nashville (i que podreu ballar tots a la Festa Countrycat del proper 30 de gener...). Però tret d'aquesta cançó, no és un àlbum excessivament recomenable. Potser la balada Pictures s'en salva una mica, però no deixa de ser la típica cançó made in John Michael Montgomery.



Us adjunto les webs que he utilitzat per escriure el missatge:

Pàgina no oficial. Molt bona en contingut.

Crítiques. Alguns dels seus àlbums, sota la lupa dels crítics.

Pàgina de Yahoo. Molt completa i que dóna una idea molt global de l'artista.

Pàgina de Allmusic. El mateix es pot dir d'aquesta.

Biografia. De molta utilitat en aquest missatge.

CMT. Aquesta li dedica la Country Music Television.

Lletres, àlbums i biografia. La pàgina Sing365, molt adecuada, com sempre.

Comentaris

Entrades populars