dilluns, de juny 30, 2003

Barcelona a ritme de Harley

Aquest cap de setmana ha sonat una música especial a Barcelona. Ni country, ni rock ni res semblant. Aquest cap de setmana han estat milers els músics d'una improvitzada orquestra els que ens han fet gaudir d'un concert de 3 dies de durada per tota la ciutat.

I és que no hi havia carrer a la ciutat que no hi passés un grup de Harleys. Estaven per tot arreu interpretant una peculiar tonada que feia girar i bavejar a més d'un/a cada 10 segons aproximadament: mira aquella! Oh, goita aquella que guapa! Mira aquelles d'allà! ... ... ... Això per no reproduir les onomatopeies: buaf! guau! uf! ... ... ...

En fi, rius de baves han baixat ciutat avall i el nivell de les aigues del port de Barcelona ha pujat uns quants centímetres. Tot per les Harleys.

Va ser cap allà el 1903 quan un parell de passerells van construir la seva primera moto. Els senyors Harley i Davidson van decidir crear un mite que ha perdurat 100 anys i molts més que vindran.

Un servidor no estava gaire introduït en el món Harleysta i el què he après aquest cap de setmana és poc comparat amb el què ja coneixeu molts de vosaltres. De sempre m'havien cridat l'atenció aquestes "motos tant grans". Ara he vist que no són simples motos. És tota una filosofia de vida la que hi ha al seu voltant.

M'agradaria recomenar des d'aquí la pàgina web oficial de Harley-Davidson, on podeu entrar clicant aquí. Podeu saber-ho tot sobre la seva història, els seus 100 anys, els últims models que han sortit, provar els vostres coneixements en uns passatemps,...

Però de totes les Harleys que he vist aquest cap de setmana, jo em quedo amb aquesta, la VRSC. Potser la més moderna de la firma i la que més trenca amb les anteriors, però va ser veure-la i caure de cul.

En fi, no tinc ni carnet de moto ni els diners suficients per comprar-la. Però somniar no val un duro, de moment... Qui sí que tingui la oportunitat de comprar una Harley, pot consultar clicant aquí les botigues de més aprop de Barcelona.

La resta seguirem somniant...

PD.- Per cert, hi he trobat a faltar moguda country en tot el cap de setmana. Concerts, concentracions paral·leles,... Algú sap per què? És que els harleystes no són gaire countries? [Entrar al Fòrum Countrycat]

PD2.- I ja posats, algú de fotos d'aquest cap de setmana? A veure si me les feu arribar i les penjem a la web, ok?

PD3.- Jordi, t'has afegit a la desfilada amb la mítica vespa model Tortell Poltrona? :-)

dijous, de juny 26, 2003

Català a Blogger

Com podeu observar, hi ha petites novetats de format a la pàgina. La principal, que ara el dia surt en català i no en anglès com fins ara.

Això és una de les millores que ha adoptat Blogger (la web que em permet publicar Countrycat) i per les quals ahir no vaig poder penjar cap missatge. Una altra millora és el canvi d'interfície de la pàgina de publicació dels missatges (que no podeu veure): ha millorat molt i facilita força la feina.

En fi, s'ha d'agraïr que el Català sigui una de les llengües amb les que es pugui escollir fer un blog, i no només les més parlades del món. Des d'aquí el meu agraïment als responsables de Blogger i als encarregats d'haver traduït al català els textos.
Nova enquesta de la setmana

Aquesta setmana la pregunta és senzilla: quin dels passos del Country us agrada més fer?

Les opcions són les següents:
    · Shuffle: 2 temps. Pas dreta endavant - Esquerra al costat de la dreta - Pas dreta endavant
    · Grapevine: 4 temps. Pas dreta cap a la dreta - Creuar esquerra per darrera - Descreuar la dreta - Picar amb l'esquerra
    · Jazz Box: 4 temps. Creuar la dreta per davant l'esquerra - Pas enrera amb l'esquerra - Descreuar la dreta - Picar amb l'esquerra.
    · Coaster step: 2 temps. Pas dreta enrera - Pas esquerra enrera - Pas dreta davant
    · Kick-ball change: 2 temps. Puntada amb la dreta - Picar amb l'esquerra - Picar amb la dreta
    · Monterrey: 4 temps. Punta dreta a la dreta - Punta a lloc - Punta esquerra a l'esquerra - Punta a lloc
    · Creu surenya: 4 temps. Amb un salt separar les cames - Amb un altre, creuar-les per davant - 1/2 volta - Picar de mans
    · Feet: 2 o més temps (tants com es vulgui). Puntes enfora (V) - Talons enfora (/\), mentre et desplaces a la dreta o esquerra.
    · Keep on trucking: 4 temps. Punta dreta a la dreta i taló esquerra a l'esquerra (//) - A lloc (||) - Punta esquerra a l'esquerra i taló dret a la dreta (\\) - A lloc (||).
    · Rock-step: 2 temps. Marcar cama en qualsevol direcció - Tornar a lloc.

Teniu una setmana per decidir-vos, ja podeu començar a votar!
Resultats de l'enquesta

Els privilegiats/es lectors/es de Countrycat heu decidit: la reina del Country és Chely Wright.

He de confessar que els resultats m'han sorprés. Val a dir que les opcions de resposta que hi havia no eren equivalents; potser hagués calgut destriar una mica més dins dels diferents estils del Country: honkytonk, new country, "nashpop"... No és el mateix una Heather Myles que una Shania Twain. No canten el mateix estil, per molt que molta gent les encaselli simplement en Country.

És per això que tot i que la Chely Wright és una molt bona cantant, tampoc cal exagerar i cal reconèixer la gran vàlua d'altres noms.

Concretament, els 38 vots s'han distribuït de la següent manera:
    · Trisha Yearwood: 1 vot (2%)
    · Chely Wright: 10 vots (26%)
    · Heather Myles: 7 vots (18%)
    · Jo Dee Messina: 4 vots (10%)
    · Terri Clark: 2 vots (5%)
    · Danni Leigh: 8 vots (21%)
    · Shania Twain: 2 vots (5%)
    · Reba McEntire: 1 vot (2%)
    · Núria Feliu: 1 vot (2%)
    · Altres: 2 vots (5%)

Felicitats, Chely, però no t'enduràs cap premi que el forn no està per bolls, saps?

dimecres, de juny 18, 2003

Nova enquesta de la setmana

Ara ja sabem qui és el Rei del Country, a quin local ballem més a gust, quin és el millor ball,... Però... i la Reina del Country qui és?

Aquesta pregunta és doncs la que us formulo aquesta setmana. No ha estat senzill enumerar 10 senyores per escollir, i segur que me n'he deixat moltes que els entesos/es com vosaltres trobareu a faltar. En aquest cas, veureu que m'he curat en salut i he donat la opció d'altres.

A continuació trobareu la llista amb les candidates i algunes de les seves cançons més conegudes:
    · Trisha Yearwood: The song remembers when, Harmless heart, Walkaway Joe. [Entrar a la seva web]
    · Chely Wright: Single white female, Jezebel, Shut up and drive. [Entrar a la seva web]
    · Heather Myles: Nashville's gone Hollywood, Little Chapel, Big cars. [Entrar a la seva web]
    · Jo Dee Messina: Heads Carolina, tails California, Do you wanna make something of it, Lesson in leavin'. [Entrar a la seva web]
    · Terri Clark: Hold your horses, Three Mississippi, No fear. [Entrar a la seva web]
    · Danni Leigh: Beatin' my head against the wall, If the jukebox took teardrops, Divide and conquer. [Entrar a la seva web]
    · Shania Twain: Any man of mine, Whose bed have your boots been under, Don't be stupid. [Entrar a la seva web]
    · Reba McEntire:I'm a survivor, Why haven't I heard from you, If you see him/If you see her. [Entrar a la seva web]
    · Núria Feliu: tot i que al principi incloïa aquesta opció com a opció-conya-marinera, buscant per internet he trobat que ha fet un disc country i tot! I si no us ho creieu, entreu a aquesta pàgina. Aquesta bona dona és un sac de sorpreses! Així que la podeu votar si voleu...[Biografia].

Ja podeu començar a votar com a desesperats/es!
Els/les Bojos/es pel Country heu decidit: el millor ball és...

RENEGADE!!!!!!!!!!!!!!!!

Després de setmanes de votacions i d'haver escollit 10 balls finalistes, el guanyador ha resultat ser aquest ball de parelles d'uns tals Dennis & Connie McGuire.

Aquest ball de 48 temps ha desbancat a altres balls mítics i igualment preciosos com ara el Cowboy by night, el Sunset o el Lightning Polka. La votació ha estat molt ajustada i el marge de vots ha estat molt curt (2 vots respecte els segons). Aquesta ha estat una tònica general al llarg de les votacions prèvies que hem anat fent, la qual cosa pot venir a dir que són molts els balls que agraden. Això ens ha de fer estar contents perquè indica que la salut del Country Line Dance a Catalunya és bona.

Concretament, els 93 vots rebuts s'han distribuït de la següent manera:
    · Cowboy by night: 14 vots (15%)
    · Sunset: 14 vots (15%)
    · Don't be wrong: 5 vots (5%)
    · Crazy little thing: 14 vots (15%)
    · Another tequila sunrise: 7 vots (7%)
    · Hold on: 5 vots (5%)
    · Lightning Polka: 9 vots (9%)
    · Renegade: 16 vots (17%)
    · Take it easy: 1 vot (1%)
    · No tomorrow: 8 vots (8%)

Personalment, he de reconèixer que no sé fer el Renegade! (Accepto xiulets, escridassades, mails de protesta, recollida de signatures,...) Però resulta que mai a cap honky tonk l'he vist ensenyar i amb prou feines l'he vist fer un parell de cops en els locals on sovintejo (de cinc mesos ençà). La veritat és que em moro de ganes d'aprendre'l perquè els balls de Big Circle amb canvi de parella són preciosos. Sense anar més lluny, recentment tenim el Billy Bob que és n'és un bon exemple.

Un dels puntals del Renegade, des del meu punt de vista, és la cançó: Danger at my door, d'en Mark Chesnutt. És de les grans cançons que corren per aquests mons de déu.

El primer cop que la vaig sentir va ser en una pel·lícula d'aquelles de diumenge a la tarda que no recordo el títol. L'argument era que uns granjers que no havien sortit mai de Texas es feien millonaris i anaven a viure a California, sabeu quina peli vull dir? Bé, no ve al cas. Quan vaig sentir la cançó em vaig quedar amb la tornada i d'aquí en vaig poder treure el títol. Després la vaig buscar per internet i encara em va agradar més.

I ara que ja us he explicat la meva vida, us dono uns enllaços relacionats:
    · Fulla de ball del Renegade: [Anar-hi]
    · Lletra de la cançó del ball: [Anar-hi]
    · Fragment de la cançó del ball: [Escoltar]
    · Web d'en Mark Chesnutt: [Anar-hi]

dimarts, de juny 17, 2003

Nous CD's apunt de sortir

Si fa uns dies anunciàvem la sortida del nou treball d'en George Strait, Honkytonkville, avui ens farem ressó de les novetats que s'acosten aquestes setmanes, gràcies al mail que m'ha enviat en Francesc que ha demostrat un cop més ser un molt bon corresponsal de Countrycat. :-)

Bé, doncs aquests són alguns dels treballs que estan apunt de sortir:
    · Ray Benson (cantant d'Asleep at the wheel). Jo no tenia la sort de conèixer la seva música però em comenta en Francesc que és del millor Western Swing que hi ha actualment. S'haurà d'escoltar! Surt a la venda el proper 24 de Juny, St. Joan, però podeu pre-encarregar-lo i sentir-ne algunes de les cançons a Amazon, clicant aquest enllaç.
    · Dwight Yoakam. No calen presentacions pel qui els lectors/es de Countrycat van anomenar com a Rei del Country. L'àlbum duu per títol Population me, i també surt a la venda el proper 24 de Juny. De la mateixa manera, també podeu pre-encarregar-lo i escoltar fragments d'algunes de les cançons a Amazon, clicant aquí.
    · Allison Moorer. Concretament surt un CD-DVD que porta per títol Show. Endevineu quin dia surt? Efectivament, el 24 de Juny. Cliqueu aquí per pre-encarregar-lo a Amazon.
    · Willie Nelson. Es tracta d'un recopilatori anomenat Willie Nelson & Friends: Live & Kickin, on el llegendari cantant interpreta algunes de les seves cançons amb artistes més joves, que quan ell va començar els altres encara tenien un xumet enlloc d'un micròfon. Entre tots els duets, destaquen els que fa amb Eric Clapton, Toby Keith, Kenny Chesney o Shania Twain. Surt a la venda el proper 24 de Juny (quina sorpresa) i podeu encarregar-lo clicant aquí.

Bé, per si aquestes novetats us semblen poques també us diré que ja ha sortit el nou CD de la Suzy Bogguss, que duu per títol Swing.Podeu donar-li un cop d'ull o comprar-lo clicant aquí.

dilluns, de juny 16, 2003

Mr Banjo Festival 2003

Tal com vam comentar al seu dia, els propers 18, 19 i 20 de Juliol tindrà lloc a Terrassa el Mr Banjo Festival 2003 (Entrar a la web oficial).

El Festival:
La trobada començarà divendres 18, a les 20:00h, amb el concert de Jackson McKay, seguit de les actuacions de Rebecca Venture i la gran estrella i cap de cartell d'enguany, Heather Myles.

El dissabte 19 oferirà al matí una sessió de Country Line Dance que s'allargarà fins les sis de la tarda, amb els millors professors dels diferents honkytonks catalans, entre els que destaquen professors/es del Nashville, Wildbunch, Shotwell 59 o Oncle Jack. Durant el matí també tindrà lloc una exhibició de munta western.

A la tarda de dissabte tindran lloc més concerts, a partir de les 18:00h: Phil Edwards, R.B.Stone, Brian Sclar & Tex Pistols i altre cop Heather Myles, cap a mitjanit.

Diumenge 20, en plena ressaca, oferirà una altra exhibició de munta western al matí, i cap a migdia actuaran els La West, un grup de Bilbao que des de 1987 toca Bluegrass per Euskadi i rodalies.

A l'hora de dinar s'oferirà una barbacoa, que els qui hagin comprat el tiquet pels tres dies, en gaudiran gratuïtament.

Per cloure el festival, a les 18:00h començarà l'últim concert, altre cop a càrrec de Phil Edwards.

Preus i entrades:
N'hi ha de diferents modalitats:
    · A taquilla: 1 sol dia, 18€; els tres dies, 40€.
    · Anticipada: 1 sol dia, 15€; els tres dies, 35€

Les entrades ja es poden comprar als següents punts de venda:
    · Nashville Country Club, c/Montcada, 740 - Terrassa.
    · Ruta al Oeste, c/Infant Martí, 165 - Terrassa.
    · Rodeo Western Shop, c/Dr. Calsina, 301 - Terrassa.
    · Toni Martin Discos, c/Martín de los Heros - Madrid.
    · Servicaixa. [Entrar-hi]

diumenge, de juny 15, 2003

Nou honkytonk a les comarques de Barcelona

Després de no poder publicar aquest missatge divendres passat com tenia previst (ho sento), avui m'agradaria anunciar l'obertura d'un nou espai dedicat al Country a casa nostra.

Concretament a Sant Fruitós del Bages, a prop de Manresa i també de Barcelona, s'ha obert no fa gaire el Buffalo, un honkytonk pensat per fer les delícies dels aficionats al Country del Bages. La festa d'inauguració va ser tot un èxit i els seus propietaris esperen que amb el temps arribi a ser un local de referència al nostre país.

De moment, el Buffalo estarà obert només els divendres però està previst que més enllà de l'estiu obri també els dissabtes.

A més de sentir bona música també hi podreu aprendre a ballar (els qui no ho hàgiu fet abans) o a perfeccionar el què ja sabeu (els que ja en sàpiguen), perquè els divendres, de 23:30h a 01:30h la Sílvia farà classes de ball.

En fi, per més informació podeu visitar la pàgina web del Buffalo, fent clic a aquest enllaç (tot i que veig que avui no funciona; jo hi vaig entrar la setmana passada, o sigui que segurament deu ser perquè hi estan treballant).

dimecres, de juny 11, 2003

Arriba la gran final: elecció del millor de tots els balls finalistes

Ha arribat el gran moment que tots estàvem esperant (o no): la elecció definitiva de la millor coreografia de country line dance.

Al llarg de 5 setmanes hem anat escollint entre tots i totes fins a 10 finalistes, que seran els que ara optaran al primer lloc absolut.

Així doncs, tenim:
    · Cowboy by night. [Veure la fulla de ball]
    · Sunset. [Veure la fulla de ball]
    · Don't be wrong. [Veure la fulla de ball]
    · Crazy little thing. [Veure la fulla de ball]
    · Another Tequila Sunrise. [Veure la fulla de ball]
    · Hold on. [Veure la fulla de ball]
    · Lightning polka. [Veure la fulla de ball]
    · Renegade. [Veure la fulla de ball]
    · Take it easy. [Veure la fulla de ball]
    · No tomorrow. [Veure la fulla de ball]

Recordeu de valorar tant la dificultat, com el ritme com l'adecuació amb la música, i en definitiva, com de bé us ho passeu fent-los!

Quin és el millor ball? Saber-ho és impossible però d'aquí a una setmana tindrem alguna pista més.
Resultats de l'enquesta de la setmana

Els dos últims balls finalistes han arribat. Després de rebre un total de 136 vots, les dues coreografies de parella finalistes són: Renegade i Another tequila sunrise.

El repartiment de vots ha estat el següent:
    · Cowboy Cha Cha. 2 vots (1%) [Veure la fulla de ball]
    · Feeling. 0 vots (0%) [Veure la fulla de ball]
    · Billy Bob. 2 vots (1%) La fulla de ball no està publicada a internet.
    · Renegade. 36 vots (26%) [Veure la fulla de ball]
    · Seminole Scuffle. 13 vots (9%) [Veure la fulla de ball]
    · 24 times 16 step. 0 vots (0%) [Veure la fulla de ball]
    · Another Tequila Sunrise. 33 vots (24%) [Veure la fulla de ball]
    · South Direction. 25 vots (18%) [Veure la fulla de ball]
    · Sweet. 1 vot (0%) [Veure la fulla de ball]
    · Tennessee Waltz. 24 vots (17%) [Veure la fulla de ball]

Enhorabona als balls finalistes i que tinguin molta sort!
Ja a la venda el nou CD d'en George Strait

Efectivament, des del 10 de juny ja es pot comprar Honkytonkville, el nou treball d'estudi d'en George Strait.

El sr. Strait, posseïdor del rècord absolut de #1 en la història de la música, amb 50 números ú al llarg de la seva carrera professional, va rebre fa unes setmanes l'l'Special Achievement Award, per tota una trajectòria artística impecable, de mà de la Country Music Association.

Ara, amb Honkytonkville, aquest geni del Country torna a la càrrega, quan encara no fa ni mig any del llançament del seu anterior treball, el directe For the last time: Live in the Astrodome.

Evidentment, al nostre país no es pot comprar de moment aquest CD; els mai-prou-recompensats aficionats catalans del country haurem de recòrrer altre cop a Amazon per tal d'aconseguir-ne un exemplar. Per fer-ho podeu clicar aquí.

L'àlbum té 12 nous temes. Un d'ells, Tell me something bad about Tulsa, ja fa setmanes que ronda per les llistes de singles. Per sentir algun fragment d'aquest i altres temes mentre no rebem el CD, tenim dues opcions:
    (1) Entrar a la pàgina d'Amazon que hem dit abans i sentir fragments de 4 temes, o
    (2) Entrar a la pàgina oficial d'en George Strait i escoltar un trosset de cadascuna de les 12 cançons en un petit clip de 5 minuts de durada.

Jo ja ho he fet i us puc dir que el CD és boníssim, a jutjar pels fragments que he sentit. Ara, de totes les cançons, la que més m'ha agradat des de la primera nota és Honk if you Honky Tonk. De fet, pel títol ja es pot saber que serà tot un èxit. Espero que aviat la poguem ballar en tots els honkytonks del país!

Aquest bon home és un crack. A veure quin dia el convecen de venir a fer turisme per Catalunya i amb una mica de sort...

dilluns, de juny 09, 2003

S'acosten dos grans concerts al Jambalaya

Aquest estiu dos grans noms del country vindran a Catalunya, concretament al Jambalaya [Entrar a la seva web].

Es tracta d'en Dale Watson i de la Gail Davies, que actuaran la última setmana de Juliol i la primera d'Agost.

Per ser més concisos, el sr. Watson ho farà els dies 25 i 26 de Juliol i la sra. Davies (com la copa) els dies 1 i 2 d'Agost.

De moment no n'han trascendit més detalls i no us en puc dir res més perquè tot el què m'ha arribat és això.

El què sí us diré és que la web del Jambalaya encara no es fa ressó de la notícia. La què sí que ho fa és la web oficial de la sra. Davies, que confirma les dates que anteriors.

Espero que en breu es pugui saber algun detall més com ara preus, horaris o reserva d'entrades.

divendres, de juny 06, 2003

Concert avui al Nashville

Avui divendres actuen al Nasville Country Club de Terrassa els Ranch House Favorites.

Aquest grup holandès que dóna la casualitat que cap dels seus membres ha jugat mai al Barça (per estrany que sembli), és conegut a nivell europeu per la seva relació amb Hank Thompson, amb el qui han tocat algunes vegades. Aquí a Catalunya van tocar plegats al primer festival country del Nashville, l'any 2001.

La relació entre els RHF i en Hank Thompson és molt propera; sense anar més lluny, l'últim treball dels RHF inclou 17 cançons del sr. Thompson, i duu per títol Sing the H. of Hank Thompson.

Jo personalment no coneixia els RHF, però he entrat a la seva pàgina web i he pogut sentir fragments del seu repertori i, la veritat que sonen molt bé. Si en voleu una mostra cliqueu aquí i sentireu la cançó Six pack to go cantada pels RHF i que també ha versionat entre altres en George Strait.

La pàgina també conté informació sobre els membres del grup, videos de les seves actuacions (al Nashville i a altres llocs), fotografies i la possibilitat de comprar els seus CD's o samarretes. Si teniu una estona entreu-hi que el disseny és simple però està ben fet.

L'actuació d'avui a Terrassa començarà cap a les 23:00h, després de la classe de ball, i valdrà 10 euros. Qui no sàpiga com arribar-hi que entri a la web del Nashville.

dijous, de juny 05, 2003

Nou ball a Countrycat: Big Star

Fa uns dies en Joan Enric proposava al Fòrum Countrycat que li posés ball a la cançó Big star d'en Kenny Chesney.

Bé, doncs després d'un temps de reflexió i aprofitant que qui no té feina el gat pentina, n'he pensat un que li queda prou bé, i avui us el presentaré.

Big Star és una cançó d'en Kenny Chesney que ha estat dues setmanes al #1 del Roughstock Country Countdown, i aquesta setmana n'ocupa el lloc 19. La lletra la podeu trobar clicant aquí. Podeu escoltar-ne un fragment des d'aquesta pàgina.

L'altre cançó del ball, curiosament ocupa la posició següent a la llista d'èxits. Es diu 99,9% sure (I've never been here before) i la canta en Brian McComas. La lletra la podeu trobar clicant aquí. I podeu escoltar un fragment de la cançó clicant aquí.

Si voleu veure la llista d'èxits i fins i tot escoltar-ne algunes cançons podeu entrar a aquesta pàgina.

A continuació us escric la fulla del ball, que també la podreu trobar si entreu a aquesta pàgina:

Big Star
Temps: 32
Parets: 4
Cançons:
    Big Star – Kenny Chesney
    99,9% sure (I’ve never benn here before) – Brian McComas

1-2. Rock-step amb la cama esquerra per darrera de la dreta
3-4. Shuffle amb l’esquerra donant ¾ de volta cap a la dreta

5-6. Rock-step amb la cama dreta per darrera de l’esquerra
7-8. Shuffle amb la dreta donant ¾ de volta cap a l’esquerra

9-10. Rock-step amb la cama esquerra
11-12. Shuffle amb l’esquerra cap endavant donant ½ volta cap a la dreta

13. ½ volta més cap a la dreta fent un pas amb la cama dreta
14. Pas endavant amb la cama esquerra

15-16. Pas endavant amb la cama dreta i ¾ de volta cap a l’esquerra

17-18. Rock step endavant amb la cama dreta (creuant la dreta per davant l’esquerra)
19-20. Shuffle endavant amb la cama dreta (amb les cames creuades)

21-22. Punta esquerra a l’esquerra i dos stomps a lloc (en 2 temps)
23-24. Punta dreta a la dreta i dos stomps a lloc (en 2 temps)

25-26. Volta sencera cap a la dreta començant amb la cama esquerra (en 2 temps)
27-28. Shuffle amb l’esquerra cap a l’esquerra

29-30. Rock-step amb la cama dreta per darrera de l’esquerra
31-32. Shuffle amb la dreta cap a la dreta

dimecres, de juny 04, 2003

Nova enquesta de la setmana: elecció dels últims balls finalistes

Arribem a les últimes semi-finals, per dir-ho d'alguna manera, del concurs que fa setmanes que votem aquí a Countrycat.

Fins ara s'han classificat: Cowboy by night, Sunset, Don't be wrong, Take it easy, Lightning polka, Crazy little thing, No tomorrow i Hold on. Són balls de nivells avançats, intermitjos i baix. Però a tots els manca alguna cosa. Quina? Una parella!!!!

En efecte, aquesta setmana escollirem dos balls de parella, ja sigui en linedance o en cercle.

O sigui que, els deu balls que podeu votar són:
    · Cowboy Cha Cha. [Veure la fulla de ball]
    · Feeling. [Veure la fulla de ball]
    · Billy Bob. La fulla de ball no està publicada a internet.
    · Renegade. [Veure la fulla de ball]
    · Seminole Scuffle. [Veure la fulla de ball]
    · 24 times 16 step. [Veure la fulla de ball]
    · Another Tequila Sunrise. [Veure la fulla de ball]
    · South Direction. [Veure la fulla de ball]
    · Sweet. [Veure la fulla de ball]
    · Tennessee Waltz. [Veure la fulla de ball]
Finalistes a l'enquesta del millor ball

Aquesta setmana hem escollit els dos balls que més ens agrada fer de nivell avançat. La cosa ha estat renyida com ve sent últimament. Després de rebre 69 vots (ves per on), els guanyadors són, segons el meu parer, contra tot pronòstic: Cowboy by night i Sunset.

Què ho fa que els Really Love, els Eighty Eight, els Don't you like it,... no hagin guanyat? Potser busquem balls més relaxats, menys complicats però que deixen disfrutar més de la música? No cal dir que les dues cançons dels balls guanyadors són precioses: A long way home, d'en Dwight Yoakam i The thrill is back de l'Alan Jackson.

Els resultats han estat aquests:
    · Cowboy by night:13 vots (18%) [Veure la fulla de ball]
    · Sunset: 11 vots (15%) [Veure la fulla de ball]
    · On the rocks: 1 vot (1%) [Veure la fulla de ball]
    · Eighty-eight: 6 vots (8%) [Veure la fulla de ball]
    · Crazy legs: 5 vots (7%) [Veure la fulla de ball]
    · Home improving: 6 vots (8%) [Veure la fulla de ball]
    · Really love: 5 vots (7%) La fulla de ball no està publicada a internet.
    · Islands in the stream: 10 vots (14%) [Veure la fulla de ball]
    · J'ai du boogie: 10 vots (14%) [Veure la fulla de ball]
    · Don't you like it: 2 vots (2%) [Veure la fulla de ball]

dimarts, de juny 03, 2003

Veus noves a la música country

Ahir vaig passar-me la tarda connectat al Kazaa (poca feina la meva...) perquè vaig trobar un paio que tenia una bona connexió i les cançons baixaven depressa.

Doncs a més de tenir bona connexió tenia un repertori impressionant de country. Milers d'arxius en MP3 i molts noms nous per mi, que fa relativament poc que m'interesso per cantants de fora del circuit més comercial.

Doncs un d'aquests nous talents (almenys nou per mi) és un senyor que es diu Aaron Watson, del qual em vaig poder baixar moltes de les seves cançons. Amb dos CD's a les seves espatlles, comença ja a destacar dins el món del country. I si fos per mi, encara el faria destacar més després d'haver-lo pogut sentir.

El primer treball es deia A Texas Cafe i el segon duu per títol una frase que ens podem aplicar a nosaltres: Shut up and dance (Tanca la boca i balla). Són moltes cançons, 15 en el primer i 14 en el segon. Aquest fet revela que encara no és una estrella, ja que aquestes solen escatimar-nos 10 tristes cançons per CD.

Si voleu comprar-lo a Amazon, és curiós perquè enlloc d'haver-hi aquests dos àlbums, n'hi ha un altre, una espècie de recopilatori amb cançons dels dos altres CD's.

Podeu entrar a la pàgina personal d'Aaron Watson clicant aquí. I si voleu, podeu sentir fragments de qualsevol de les 29 cançons entrant a aquesta pàgina. Jo us recomano una cançó que es diu Charlene Gene (cliqueu aquí per escoltar-la directament).

A la web del sr Watson (elemental...) també hi trobareu una biografia, les lletres de les seves cançons, CD's, articles de merchandising, etc. Si voleu, podeu entrar també a la secció d'Aaron Watson a aquella pàgina que us comentava l'altre dia, Mp3.com. Clicant aquí, hi entrareu i podreu descarregar-vos cançons seves gratuïtament.

dilluns, de juny 02, 2003

Diamond Rio al #1

Hi ha hagut canvis al primer lloc dels Roughstock Country Countdown (cliqueu aquí per consultar-la tota).

Si fa uns dies anunciàvem que un espiritual Randy Travis tornava al #1 amb Three wooden crosses, ara aquest honor l'ha assolit el grup Diamond Rio, amb el tema I believe.

Aquesta cançó pertany a l'últim treball del grup titulat Completely i que va sortir publicat l'agost de l'any passat. Podeu escoltar fragments de les cançons d'aquest CD en aquest enllaç de la seva pàgina web.

Diamond Rio va treure el seu primer treball el maig de 1991, quan encara no s'havien celebrat ni els jocs olímpics de Barcelona! Que lluny que queda.... És van anar fent populars cada vegada més al llarg dels 90's. Personalment, el primer CD que tinc d'ells és Unbeliable, i s'ha de destacar la cançó i el ball homònims.

Bé, la cançó I believe la van escriure Skip Ewing i Donny Kees.

Skip Ewing (que no és dels Ewing de Dallas...) va ser nomenat Songwriter of the year l'any 2000. Més d'una dotzena de números 1 són seus, i cantants de primera talla canten les seves cançons. Heus ací uns quants exemples: You Had Me From Hello d'en Kenny Chesney, Love Me d'en Collin Raye, Someone Else's Star d'en Bryan White (boníssima aquesta), Wish You Were Here d'en Mark Wills o Something That We Do d'en Clint Black.

En aquest enllaç podreu consultar la majoria de les cançons que ha escrit sol o amb col·laboració. Fins i tot n'ha escrit per Kenny Rogers, George Strait, Randy Travis, Tim McGraw o Shania Twain.

Però Skip Ewing també s'ha prodigat com a cantant. I si no, entreu a la seva pàgina de discografia.

En fi, tornant al tema d'avui, la lletra d'I believe, el #1 de la setmana, la podeu trobar clicant aquí. És una cançó d'amor. Oooooo! Com que va de casaments últimament... Per cert, felicitats des d'aquí als just married de dissabte, l'Anna i el Juanjo. Que per molts anys i que vagi molt bé per Nashville, TN! Quina sort teniu alguns...

I fins aquí el missatge d'avui, penjat amb una mica de retard, però no es pot fer tot al mateix temps en aquesta vida!
Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com o convidant-nos a l'acte que obriu a Facebook, amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,...
Related Posts Plugin for Blogger