Especial Countrycat: Joe Diffie


Joe Diffie
Font: CountryBusiness.com




L'especial Countrycat d'avui va dedicat a en Joe Diffie, que tal dia com avui va nèixer, a Tulsa (Oklahoma) fa 45 anys.

En Joe Diffie ha estimat la música country desde que era un vailet. La seva mare era cantant, i son pare tocava la guitarra, el banjo i el piano. Es diu que era un espectacle escoltar la familia cantant plegats quan anaven dins del seu pick-up truck. Les seves cançons favorites eren You Are My Sunshine, Peace In The Valley i Amazing Grace. De fet, les seves germanes (Meg i Monica) i sa mare, Flora, cantaven les tres al cor de la parròquia.

Quan anava a l'institut també practicava molts esports: baseball, basquet, futbol americà i golf entre altres. Fins i tot va ser escollit "All Sportsman" i "Running Back of the Year" el seu primer any d'institut. Sempre va ser un xicot molt competitiu en els esports, i de fet encara ho és avui en dia en la seva música.

Li encantava sortir a les obres de teatre de l'escola i cantar a les corals de la parròquia i de l'escola. Com veieu, el talent i les ganes d'actuar li venen ja de petit. A l'institut va ser membre del grup de rock "Blitz", dels de gospel "Genesis II" i "Higher Purpose", i més tard també del de bluegrass "Special Edition".

Un cop va haver acabat els estudis, va treballar en diferents feines, mentre anava actuant de nit per locals d'Oklahoma. Fins que l'any 1986 va decidir, com la majoria d'artistes actuals, d'anar a fer carrera a Nashville, TN. Allà va treballar per la firma Gibson Guitars.

El seu àlbum de debut va arribar l'any 1990, quan tot just el country començava altre cop a esdevenir un fenòmen de masses de la mà d'artistes com Garth Brooks. Va ser A Thousand Winding Roads.

El seu primer single, una balada, Home, va arribar al primer lloc de les llistes d'èxit. Els altres números 1 de la seva carrera han estat Pickup Man, Bigger Than the Beatles, Third Rock From the Sun i If the Devil Danced (In Empty Pockets). Sense cap mena de dubte, grans cançons totes.

Els seus treballs posteriors han estat:
    · Regular Joe, 1992.
    · Honky Tonk Attitude, 1993. Un dels millors àlbums, per mi, juntament amb el següent. Hi figuren èxits com Prop Me Up Beside The Jukebox (If I Die) o Cold Budweiser And A Sweet Tater.
    · Third Rock from the sun, 1994. Aquest treball conté grans cançons com són Pick up man, I'm In Love With A Capital "U" o I'd Like To Have A Problem Like That.
    · A night to remember, 1999. Va destacar força la cançó It's always something.
    · Mr Christmas, 2001. El típic àlbum de nadales que sovint graven els artistes country. Recordo personalment haver vist i haver-me agradat el videoclip de la cançó Leroy The Redneck Reindeer.
    · In another world, 2001.
    · Twice upon a time, 2002. D'aquest últim treball, destaco personalment la cançó Show me a woman, que m'estranya que encara no tingui ball aquí perquè és boníssima! De les rapidetes... També em va agradar força I got a feelin'.


Als darrers temps, Joe Diffie ha fet gires conjuntes amb Mark Chesnutt i Tracy Lawrence, dins la Rockin’ Roadhouse Tour.

Per saber més coses sobre en Joe Diffie, podeu visitar la seva pàgina web oficial clicant aquí. Hi trobareu diferents apartats, entre els que destaco l'apartat Music, amb fragments de moltes de les seves cançons, i l'apartat Multimedia, amb salvapantalles, fons d'escriptori i trossos de videos molt bons.

Tot i que últimament no ha estat al capdavant de les llistes i molta gent l'ha oblidat, crec que es tracta d'un bon cantant que espero que torni a primera línia ben aviat.

Algunes curiositats sobre en Joe Diffie:
    · Espera el seu 5è fill pel 20 de maig.
    · Té els ulls d'un color blau elèctric que sempre l'han caracteritzat.
    · Influències musicals: el seu pare, George Jones i Merle Haggard.
    · Cantant favorit: Ricky Skaggs, George Jones, Keith Whitley, Ronnie Milsap, Merle Haggard i Frank Sinatra.
    · Cançó favorita que ha escrit ell: Is It Cold In Here.
    · Cançó favorita que ha grabat: Ain't That Bad Enough o Ships That Don't Come In.
    · Hobbies: golf, llegir, fer encreuats, veure la tele,...
    · Autor preferit: John Grisham i Anne Rice.
    · Si pogués, soparia amb...: Jesus, Elvis Presley, Frank Sinatra i Hank Williams, Sr. Un senyor sopar, de totes totes...

Comentaris

Entrades populars