Especial: Sherrié Austin



Sherrié Austin

Font: Artist Direct.com





Sherrié Austin va néixer i créixer ni més ni menys que a Townsville, a Austràlia. Desconec si l'afició del country és gaire nombrosa per aquelles terres però són uns quants els cantants que vénen d'allà: Sherrié Austin, Kasey Chambers, Keith Urban, Adam Harvey...

Per saber més sobre la música country d'Austràlia, podeu donar un cop d'ull a aquesta web, el lloc oficial de la Country Music Association of Australia.

Com anava dient, Sherrié Austin, abans coneguda com a Sherrié Krenn, és australiana. Va estar influenciada per cantants clàssics com Dolly Parton, Loretta Lynn i Skeeter Davis. Abans de fer 15 anys ja actuava a festivals de country, fent de telonera de mestres com Johnny Cash.

La seva familia va trasladar-se fins a Califòrnia quan ella tenia 10 anys. I va ser l’any 1993 quan va anar cap a Nashville per treballar-se una carrera dins el món del country. En un primer moment, com molts altres dels que hem parlat aquí a Countrycat, la seva idea era ser compositora lletrista, i en un principi va ser així.

Als 9 mesos d’haver arribat a la Meca del Country (aleshores ho era, ara caldria veure-ho...), ja va signar el seu primer contracte com a compositora. I el de cantant no trigaria gaire a arribar.

Va fer el gran salt i el seu debut a la música country “de masses” l’any 1997, amb Arista Records. L’àlbum es deia Words (Paraules) i contenia temes d’èxit com ara Lucky in Love, One Solitary Tear o Put Your Heart Into It.. Podeu escoltar-ne fragments i comprar-lo des de la pàgina d’Amazon.

L’any 1999 va arribar al #1 de les llistes amb el CD Love in the Real World i el tema Never been kissed. Gràcies a això va obtenir la nominació de l’Acadèmia de la Música Country com a Millor Cantant femenina debutant (Top New Female Vocalist) aquell mateix any. Podeu escoltar fragments d’aquest CD i comprar-lo des de la pàgina d’Amazon.

Aquest àlbum és el que conté la cançó Little Bird, amb la que alguns ballem el Lightning Polka (veure full de ball). Per fer un cop d’ull a la lletra de la cançó cliqueu aquí.

Després de que la discogràfica Arista Records passés a ser RCA, Sherrié Austin va decidir fer una pausa a la seva carrera i redirigir-la altre cop a la composició. I l’any 2001 va publicar Followin’ a feelin’ pel segell WE Records. Podeu escoltar fragments de les cançons d’aquest CD des de la pàgina de Walmart.

Aquest va ser un CD on, segons he llegit, se li van notar les seves influències musicals, com Emmylou Harris, Rosanne Cash o Mary Chapin Carpenter. Sense anar més lluny va versionar el clàssic Jolene, de Dolly Parton.

Va tornar a fer un break en la seva carrera fins el seu últim treball: Streets of Heaven, que podeu escoltar sencer des de la seva pàgina oficial.

Com tinc per costum quan publico monogràfics de cantants, al final del missatge sempre escric curiositats que he trobat sobre l’artista a internet.

Doncs bé, en aquest ocasió em centraré només en una pàgina, Sherrié Central, que m’ha deixat astorat. És una pàgina germana de Countrycat: és un weblog! Resulta que en algun lloc del món, hi ha un sonat/a com jo que es dedica quan pot a escriure sobre country, ell/a ho fa particularment sobre la Sherrié Austin i temes relacionats.

Però no només penja missatges sobre l’actualitat de la Sherrié, sino que també ha elaborat un apartat multimèdia molt treballat. Et permet descarregar clips de so (format Real Audio), videos, imatges i fons d’escriptori per personalitzar l’ordinador.

Dins d'aquesta pàgina podeu escoltar i descarregar versions remix (estil Shania Twain i Faith Hill, per entendre’ns...) de cançons com ara Put your heart into it (boníssima la versió “no remix”), Never been kissed i Little Bird.

Per acabar, a títol personal crec que és una cantant estil Shania Twain, amb un inici prometedor i un desenllaç allunyat del country. Però reconec que potser no la conec prou. Què en penseu vosaltres? És la segona Faith Hill? Deixeu el vostre missatge al Fórum Countrycat!

Comentaris

Entrades populars