Elliot Murphy avui a Luz de Gas



Elliott Murphy

Font: Elliott Murphy.com




Avui a partir de quarts de 10 de la nit, actuarà a la sala Luz de Gas de Barcelona el poeta del rock Elliott Murphy. Aquest concert forma part de la gira que està fent per tot l'Estat.

Pels qui no el conegueu, a continuació us en faig cinc cèntims de la seva vida.

Abans que res dir-vos que no es tracta de country sino d'un rock molt calmat i poètic. Jo el qualificaria gairebé de cantautor.

El primer cop que el vaig sentir jo va ser fa potser un parell d'anys arrossegat per un amic i la veritat és que tot i no fascinar-me (aquest efecte només me'l provoca el George Strait...) des d'un primer moment em va agradar força. I perquè jo digui que algú que no canta country m'agrada força, és que ha de ser molt bo!!! :-)

L'Elliott Murphy, un poeta del rock&roll, va néixer a New York l'any 1946 dins d'una família dedicada de ple al món de l'espectacle. Va començar a tocar la guitarra als 12 any i amb la seva banda anomenada The Rapscallions va guanyar l'any 1966 el premi New York State Battle of the Bands.

Va iniciar-se en el món de la composició, escrivint cançons mentre cantava pels carrers d'Europa l'any 1971. Però va retornar a New York després d'haver signat un contracta amb la Polydor Records.

El seu àlbum de debut, Aquashow (1973) va esdevenir un gran èxit i el va catapultar a aparèixer en revistes com Rolling Stone, Newsweek o The New Yorker. Els següents treballs Lost Generation (1975), Night Lights (1976) i Just a story from America (1977) van continuar sent grans èxits.

Mentre anava creant el seu estil propi, l'any 1985, Murphy va signar amb la discrogràfica Blue Rose Records. Aquesta discogràfica està especialitzada en rock, música de cantautor, country alternatiu, southern rock i guitar rock.

Doncs aquí va començar una seva relació molt propera amb Europa, i França concretament. Fins al punt que l'any 1989 va mudar-se a París, on encara viu amb la seva dona i el seu fill.

El seu àlbum Selling the gold (1985) contenia un duet amb el seu vell amic Bruce Springsteen (un que ara comença...). Aquest és un fet destacable de la carrera de l'Elliott Murphy, ja que aquesta relació que mantenen l'ha dut a que Springsteen el convidi sovint a pujar a l'escenari en els seus concerts per Europa.

En fi, no és un cantant country però val molt la pena. Llegiu sino el seu lema: "Literature is my religion and Rock and Roll is my addiction".

Si entreu a la seva web oficial, podreu conèixer més de la seva vida, els seus concerts i veure'n fotografies.

I si entreu a aquesta pàgina, us podreu descarregar gratuitament alguns dels seus temes. Jo us recomano, a títol personal, les cançons The Day After Valentine's Day i You Never Know What You're In For. Estaran penjades únicament fins el 20 de novembre, o sigui que si us interessen no us espereu gaire.

I per acabar dir-vos que no, que Elliott Murphy no té cap germà que escrivís lleis referents a la mala sort...

Comentaris

Entrades populars