80 anys del naixement d'un mite: Hank Williams



Hank Williams
Font: http://www.cdshakedown.com


Avui, 17 de setembre, és un d'aquells dies especials per tots els que estimem la música Country.

Avui, si la beguda no se l'hagués endut prematurament la nit de cap d'any de 1953 al seient de darrera d'un Cadillac, en Hank Williams hagués fet 80 anys, i seria un avi totalment venerable. I aprofitant l'avinentesa, direm quatre coses d'ell.

En Hank Williams (17 de Setembre de 1923 - 1 de Gener 1953) va néixer a Mount Olive, Alabama. D'ell es podria cantar allò de: D'Alabama jo vinc ara amb un banjo sota el braç... :-P

Va aprendre a cantar i a tocar la guitarra amb un bluesman anomenat Rufus Tee Tot. El primer grup que va formar van ser els Drifting Cowboys, cap allà al 1937. Al 1941 va començar a treballar a una estació de radio local, la WSFA d'Alabama.

Al 1943 va conèixer l'Audrey Mae Sheppard, la que seria manager i esposa (un any més tard).

Tres anys més tard, va grabar 2 singles de gran èxit amb la firma Sterling Records: Never Again i Honky Tonkin. Aviat, el fet de ser una estrella local el va dur a signar contracte amb una de les grans, MGM REcords, i treure a la llum un tema mític com fou Move it on over i a versionar un Lovesick Blues (1949) que ha esdevingut tota una referència al món del country.

Tot i que la seva vida musical era un èxit, la seva vida privada anava de mal en pitjor: addicció a l'alcohol, la morfina i altres drogues, separació al 1952 de la seva dona... Tot i això, encara va grabar algun tema clàssic més com ara el Jambalaya.

Va ser la nit de cap d'any de 1953, quan encara no tenia ni 30 anys, que la barreja d'alcohol i medicaments que feia temps que arrossegava, van provocar-li un atac de cor mortal al seient de darrera d'un Cadillac, quan anava a fer un bolo a Canton, Ohio.

Hank Williams va ser enterrat a Montgomery, Alabama. D'aquí ve una gran balada de l'Alan Jackson que duu per títol Midnight in Montgomery.

Per l'anecdotari queda el fet que l'últim tema que publiqués Hank Williams fos I'll Never Get out of This World Alive (No sortiré mai d'aquest món en vida).

Els descendents del sr. Williams, també s'han dedicat amb èxit al món de la música country. Són en Hank Williams, Jr. i en Hank Williams III.

Per a més informació, podeu visitar l'enllaç d'on he tret molta d'aquesta informació, la pàgina web Wikipedia.

Un dia d'aquests parlarem del Honky Tonk, l'estil de country que més agrada als lectors/es de Countrycat (segons l'enquesta) i del qual en Hank n'és un dels principals exponents.

I abans d'acabar el missatge, de nou tanco amb proposta de debat al Fòrum: és Hank Williams l'avi del country? És el mite del country per excelència? O simplement va ser un cantant normal i corrent que la història i les circumstàncies de la seva mort van engrandir desmesuradament? Tornem a discutir tots plegats al Fòrum Countrycat!!!

Comentaris

Entrades populars