dimarts, d’agost 05, 2003

Johnny Cash (1932 - 2003)


"Our lives, and indeed the entire planet, will forever feel the emptiness of his loss, but his music and the greatness of his spirit will endure"


Johnny Cash (1932 - 2003) va morir el 12 de setembre de 2003 a l'edat de 71 anys, a l'Hospital Baptista de Nashville, TN. La causa, segons Lou Robin (manager de Cash), van ser complicacions derivades de la diabetis que patia, que li van provocar l'aturada cardiorespiratòria.

El maig del mateix any també ens havia deixat June Carter, la seva dona durant 35 anys. Un any molt dur per la família Cash i per la música Country en general.

Van ser moltes les reaccions d'estrelles del Country i de la música en general sobre la mort de Cash. A continuació us en concretem algunes:

    · Deana Carter: "He was our Beacon in Black and the Gentle Giant of our most progressive musical generation. We will miss your long, tall shadow. Much love to your family, Johnny".
    · Alan Jackson: "Johnny Cash was a distinct and original voice of American music and can't be replaced".
    · Dwight Yoakam: "I will be forever honored that John allowed me the privilege of his company".
    · Kenny Rogers: "He was, he is, and always will be the epitome of country music. I regret deeply that I have not nurtured a closer personal friendship, but he certainly knew he had my respect".
    · Brad Paisley (l'únic que de moment li ret homenatge a la seva web): "There will never be anyone like him ever again".
    · Dixie Chicks: "It's a sad day in country music today. It's devastating to lose two great country artists in the same year".
    · Bono (U2): "He was more than wise. In a garden full of weeds -- the oak tree".
    · Mick Jagger (The Rolling Stones): "His influence spread over many generations".


El ressó mediàtic a nivell internacional va ser molt important. A casa nostra, fins i tot TV3 li va dedicar un petit reportatge al Telenotícies. Suposo que altres cadenes van fer el mateix. Aquests enllaços es van publicar al seu moment en diferent mitjans, tot i que només el de "El Mundo" segueix actiu a dia d'avui:

    · Vilaweb (cat)
    · La Malla (cat)
    · Avui (cat)
    · Telenoticies (cat)
    · Sputnik TV (cat)
    · El Mundo (cast)
    · CNN (cast)
    · També el Jambalaya s'ha afegit al record d'en Johnny Cash a través de la seva pàgina web.Johnny Cash, l'home de negre, havia nascut el 1932 a Arkansas. Després de treballar en camps de cotó i allistar-se a l'exèrcit, Cash va signar amb Sun Label al 1955.

El seu primer gran èxit va ser Doggone Lonesome. Posteriorment arribarien temes com Walk the Line i Ring of Fire entre molts altres.

Al llarg de la seva vida, Cash va obtenir molts premis, entre els quals destaquen Grammy's i un de la MTV, precisament fa un mes, per la cançó Hurt. No el va poder recollir ja que es trobava a l'hospital.

Cash era membre ja en vida dels Hall of Fame tant de Country, com de Rock'n'Roll, fet molt destacable i que diu molt del seu estil musical. Un estil propi que ha aconseguit vendre més de 50 milions de discos fins al moment.

    · Web Oficial d'en Johnny Cash. [Entrar-hi]
    · Enviar missatges de condol (BBC). [Entrar-hi]
    · USA Today (imatges). [Entrar-hi]
Publica un comentari a l'entrada
Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com o convidant-nos a l'acte que obriu a Facebook, amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,...
Related Posts Plugin for Blogger