Resultats de l'Enquesta Countrycat Abril 2015


Gràcies a la col·laboració de 160 persones us podem presentar els resultats complerts de la 3ª Enquesta d'Hàbits Country elaborada per Countrycat.

Si en voleu un resum en format infografia, visiteu aquesta pàgina.

No es poden extrapolar les dades al conjunt d'aficionats. No hem de deixar de banda que l'enquesta no ha estat feta per professionals de l'estadística, i la mostra pot no recollir l'aleatorietat desitjada. Però com a tendències pot resultar curiós analitzar-ne els resultats.

En podeu fer l'ús que volgueu, tot i que ens agradaria que en tal cas citéssiu la font de les dades.

Si algú de vosaltres és estadístic o té un bon coneixement en la matèria, que no dubti a contactar amb nosaltres a través del mail countrycat@gmail.com de cara a poder millorar futures edicions de l'enquesta. Igualment, si considereu que hi faltava alguna pregunta, ens la podeu fer arribar al mateix mail.

La gran majoria de les qüestions es repetien amb el mateix redactat, només n'havíem afegit un parell de noves. Per exemple, preguntàvem sobre el cost del Cowboy Boots Festival, per veure si els aficionats eren conscients o no del cost de les activitats que podem gaudir durant l'any. Doncs bé, almenys en aquest cas concret, sembla que queden lluny de la realitat, ja que la gran majoria dels enquestats estimen un cost força inferior al real.

Sobre la polèmica de si cal fer o no llistes de balls a les trobades, un resultat curiós. Els enquestats (cert que en la gran majoria eren persones amb força anys dins el món del ball), en un 92%, anirien a ballar encara que no es publiqués la llista. Per bé que gairebé un 70% diu que li agrada que es publiqui.

Altres dades curioses:
- Han contestat l'enquesta els veterans. Només un 12% reconeix que fa menys de 4 anys que està dins el món del country. Això fa que la resta de respostes s'hagin de pensar en relació a aquest col·lectiu concret de veterans, no als balladors o musicòlegs novells.
- Un 44,65% dels enquestats creuen que es fan massa concursos de ball. És a dir, que la majoria encara creu que no són prous o que el número de concursos actual està bé. Això sí, un 56% creu que no haurien d'haver-hi més de 20 grups per concurs.
- Més de la meitat (54,71%) pensen que els balls que es presenten a concurs haurien de tenir el full ben escrit, fins i tot abans de presentar-se.
- Les dones guanyen per golejada! Un 68% de les respostes eren femenines!
- La mitjana d'edat és alta. El grup més nombrós va dels 51 als 60 anys, amb un 41%. La dada més alarmant és la de joves per sota dels 30 anys: només un 3% dels enquestats...
- Més d'un 80% creu que les activitats de nit no haurien de començar més tard de les 22:00h. Aquesta tendència es confirma de l'enquesta anterior. El dissabte a la nit segueix sent el dia preferit per fer una activitat country.
- A més d'un 60% de les respostes tant els fa que en una activitat country es faci sorteig de regals o no. I només un 38% declara que els agrada.

Els 160 enquestats són força seguidors d'aquesta humil pàgina web amb més de 12 anys de missatges publicats... un 93% està d'acord o molt d'acord que Countrycat és la web de referència del Country a Catalunya. Gràcies, per la part que ens toca! Ja sabeu que "Countrycat som tots", com Hisenda. ;-)

Ah! I un 78% veuria bé o molt bé que organitzéssim una trobada anual. Bé, la dels 10 anys va ser una festassa, però penseu que organitzar una trobada suposa molta feina. De totes maneres, no ho descartem! :-)

A continuació us compartim la presentació de les dades a través d'Slideshare.



Enquestes anteriors:
- 2013.
- 2014.

Comentaris

Entrades populars