dimarts, d’agost 06, 2013

Bryan Kennedy, cantant i escriptor excepcional


És ben veritat que la country music no s'acaba mai. Quan creus que més o menys coneixes alguna coseta (grups, cantants, cançons...) sempre en surten de nous. Per cada cantant que creus conèixer, te n'apareixen 100 de nous en un tres i no res, com bolets a la tardor. És un no-parar.

Fa una estona hem publicat un article sobre el magnífic duet Wilson Fairchild i ja ens ha donat peu a anar més enllà. A la notícia hi explicàvem que un dels germans musicals del duet és un tal Bryan Kennedy. I que aquest tal Kennedy havia estat autor d'uns quants temes de Garth Brooks. Doncs bé, estirant del fil hem descobert un tros de compositor i escriptor! Un nou rovelló al cistell! ;-)

Bryan Kennedy (Web Oficial, Twitter) va néixer a Shreveport, Louisiana. No obstant això, es va criar a Tennessee a l'àrea de Nashville. Al principi Bryan va provar amb l'atletisme. Va obtenir una beca de futbol americà de la Universitat de Mississippi, on es va convertir en l'ala defensiva durant tres anys. L'últim any, Bryan va ser guardonat amb el premi John Howard Vaught d'excel·lència. Va sortir de la Universitat de Mississippi l'any 1983 a molt poc d'aconseguir la seva llicenciatura. Li va quedar pendent així que, vint anys després, Bryan va tornar a la universitat un cop més per acabar la seva llicenciatura en Periodisme. Bryan es va graduar, finalment, a la primavera de 2003.

Bryan va començar la seva aventura musical col·laborant amb el seu pare, i més tard per a Ricky Skaggs i The Statler Brothers. Ell atribueix el seu talent composant cançons a haver sabut escoltar totes les grans cançons d'altres mentre son pare treballava (ser fill d'un productor llegendari com Jerry Kennedy hi deu ajudar). Sa mare també era cantant (Linda Kennedy), o sigui que és ben bé que ho duu als gens.


El primer contracte escrit de Bryan va ser amb una important companyia discogràfica de música country, produint cançons per una primerenca Terri Clark. De fet, eren ell i el seu germà Gordon els qui van treballar-hi.

Però aquesta feina va durar poc. La discrogràfica no va veure en cap dels dos germans el què buscava. Això va provocar que en Bryan toqués fons i sortís del sector durant un temps. Abatut, va anar a treballar en una granja convençut que els seus dies a Nashville s'havien acabat. No obstant, el mateix Kennedy diu sovint que aquells dies van ser una benedicció. Les coses que va aprendre sobre la vida, els amics i la feina van ajudar-lo a començar a escriure la seva pròpia música.

I va ser aleshores quan els de la "EMI Music Publishing" van escoltar el material de Bryan i li van oferir un contracte per escrit. Com aquell qui diu, amb el temps just perquè la tinta s'assequés al contracte, ja va veure la llum el seu primer #1. Agafeu-vos, ni més ni menys que la cançó "The American Honky Tonk Bar Associaiton" per un cantant que no sabem si us sonarà... Garth Brooks!


Seria la primera d'unes quantes cançons que Brooks duria a dalt de tot i que farien les delícies dels aficionats a la música country del món sencer.

Bryan Kennedy no només escriu cançons. També és l'autor teatral de la comèdia musical "Toe Roaster" (Pàgina a Facebook), molt aclamada al seu país. Va sortir de gira juntament amb altres artistes com Wynn Varble (autor de dos número u: "Have you forgotten" de Darryl Worley i "Waiting on a Woman" de Brad Paisley) i Troy Jones, que va escriure, "Shift work" de Kenny Chesney i George Strait, i el número u de Billy Currington "People are crazy".

L'èxit amb "Toe Roaster" el va dur a fer-ne una versió nadalenca "MistleToe Roaster" (on va participar-hi també Langdon Ried, dels Winston Fairchild).

Tot plegat el va fer escriure en altres direccions: guions d'animació, dibuixos animats, llibres per a nens, novel·la de misteris i un llibre d'inspiració a mitges amb Langdon Reid.

Bryan sempre està treballant en una cosa nova. Escriu regularment a la seva pàgina web oficial: www.bryan-kennedy.com. Viu a Florida, però passar la major part del temps viatjant i actuant per tot arreu.

El seu espectacle és totalment "Ell". És difícil de descriure, però amb influències que van des Merle Haggard a Bill Cosby, que, sens dubte, fa entendre d'on treu el seu sentit de l'humor

Bryan ha escrit diverses cançons per a altres cantants: Rick Trevino, The Derailers, Deryl Dodd, Chuck Wagon & The Wheels, Jerry Reed, entre d'altres. Com hem dit més amunt, destaquen cançons que apareixen en nombrosos CDs de Garth Brooks, incloent tres hits #1 com ara "Good Ride Cowboy", "The beaches of Cheyenne" i "American Honky Tonk Bar Association" A més, Bryan va fer de teloner de Garth Brooks amb un bon amic, Dan Roberts, actuant al davant de milions de persones.


Alguns dels altres talls Garth Brooks de Bryan són:
“The Fever” – Fresh Horses
“The Old Stuff” – Fresh Horses
“Cowboy Cadillac” – Sevens
“Rodeo or Mexico” – Scarecrow
“Meet Me in Love” – The Lost Sessions
“Cowgirl’s Saddle” – The Lost Sessions
Publica un comentari a l'entrada
Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com o convidant-nos a l'acte que obriu a Facebook, amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,...
Related Posts Plugin for Blogger