Jordi Guasch


Font: Jordi Guasch


Si encara no coneixeu en Jordi Guasch, ja sigui en persona o a través de les seves obres, no podeu dir que sou veterans del món del Country a Catalunya! :-)

Des de fa una pila de primaveres, en Jordi Guasch dibuixa caricatures de cantants i personatges de tota mena, escriu llibres, viatja per tot el món en busca d'experiències i coneix a gent de tota mena que l'ajuda a seguir aportant més i més coses a la cultura de casa nostra.

És un dels més grans entesos en música Old Time i country music en general, i el tenim ben a prop de casa! Un autèntic pou de ciència.Dibuixos i caricatures
Potser és el primer que molts hem conegut d'en Jordi. I degut al seu èxit entre la gent, ha publicat el recopilatori "Country Music Stars", que inclou moltes de les làmines que l'han fet popular a casa nostra (i a l'estranger). Té un preu de 30 euros i el podeu adquirir de diferents maneres.

Presencialment, a les botigues:
- Casa Beethoven (La Rambla, 97 08002 Barcelona - http://www.casabeethoven.com/)

A distància, posant-vos en contacte amb el mateix Jordi a través del seu e-mail: spritermes@gmail.com
Podeu llegir un magnífic reportatge d'Andoni Urkiaga sobre aquest nou llibre entrant a la web d'Escountry.com

I el podeu comprar de la forma més senzilla possible: envieu un e-mail al mateix Jordi (spritermes@gmail.com) i amb molt de gust us atendrà i us explicarà com aconseguir aquesta joia. Heu de tenir present que aquest llibre forma part del catàleg exposat a la botiga de música més prestigiosa de tot Nashville, TN: la Ernest Tubb Record Shop. I no us ho diem perquè haguem sentit la llegenda urbana, no. Nosaltres mateixos, en primera persona, vam veure'l i el vam tenir a les mans en aquest emblemàtic establiment. És a dir que, al 100%: aquest llibre ha de ser a les lleixes de qualsevol aficionat a la música country.

A continuació us deixem algunes mostres dels seus dibuixos que vam publicar l'any 2005.

Fragment del dibuix Country Music LegendsFragment del dibuix Country Music LegendsCountry dancesCountry dances
Família HillbillyFamília HillbillyI love country musicI love country music
Dibuixos countryDibuixos countryJordi GuaschJordi Guasch
NOTA: els dibuixos publicats en aquest missatge són propietat d'en Jordi Guasch. Si voleu utilitzar algun dels seus dibuixos, o li voleu encarregar que us en dissenyi algun en concret o us faci una caricatura personalitzada, o bé voleu comprar-li làmines de les seves obres, us podeu posar en contacte amb ell al mail spritermes@mixmail.com


Llibres de viatges

Però en Jordi Guasch no és només un caricaturista genial i una eminència sobre música tradicional americana. També és un escriptor que ja porta un parell de llibres publicats, narrant i reflexionant sobre viatges que l'han marcat especialment.

El primer va ser, l'any 2006, "Corrido del Güero Errante". Podeu recuperar aquí el missatge que en vam publicar a Countrycat en aquella ocasió. I el podeu comprar per només 15 euros contactant amb en Jordi.I, fins ara, el darrer llibre de viatges que ha vist la llum és "Camino de Varanasi",
la història del seu viatge pel nord de la Índia. També el podeu comprar contactant amb en Jordi, per només 15 euros. Penseu que en queden molt pocs exemplars (está buscant una editoral per fer-ne una reedició).L'Andoni Urkiaga també en va publicar una molt bona crítica al seu blog Soy Country.


Articles sobre música country
A Countrycat hem tingut la sort de poder comptar amb en Jordi per omplir de continguts de qualitat el nostre web. A continuació us oferim la llista d'articles publicats:

Crònica del viatge al Festival Country Rendez-Vous de Craponne Sur-Arzone 2008 (Català)
Crònica del viatge al Festival Country Rendez-Vous de Craponne Sur-Arzone 2008 (Castellà)Més informació al perfil personal de Jordi Guasch a Facebook.

Si voleu enviar les vostres cròniques, fotografies, anuncis de festes, balls,... ho podeu fer sempre que volgueu al mail countrycat@gmail.com o convidant-nos a l'acte que obriu a Facebook, amb la màxima antel·lació possible. Si es tracta d'activitats, recordeu d'incloure tota la informació necessària: lloc, adreça, horaris, preu d'entrada,... )

Entrades populars