I Concurs de Fotografia Country de Catalunya

Activitats pel cap de setmana

Us presentem el 1r Concurs de Fotografia Country de Catalunya, que organitzen conjuntament Countrycat - Bojos pel Country i el Luckenbach Honkytonk. Compta amb la col·laboració de La Boutique del Country.

Un concurs de fotografia country?
Doncs sí. Hem volgut trobar una manera diferent de promocionar la nostra afició, que a més està oberta a gairebé tots els aficionats i aficionades catalans: no cal saber ballar, no cal ser un expert en música Country, no cal saber cantar, ni atrevir-se a pujar dalt d'un escenari... només cal sentir-se atret ni que sigui una mica pel món del country i tenir una càmera de fotos!

De què va el concurs?
Ben senzill. Tothom qui vulgui podrà inscriure's al concurs presentant les seves fotografies de temàtica Country. No cal que siguin fotos noves, podeu presentar fotografies que ja tingueu. Això sí, no es podran presentar imatges amb drets d'autor si no en sou els autors, o fotografies fetes per una altra persona sense el seu consentiment.

Què s'entén per "fotos de temàtica country"?
El terme "temàtica country" és molt ampli. Hi caben imatges de paisatges western, de concerts, de festes country, de balls, de cavalls, de ramats de búfals, d'estampes del vell oest, de complements de vestir, d'instruments musicals, de rodeos... I així podríem seguir.

Si teniu la sort d'haver viatjat o de viatjar a Estats Units properament teniu una bona oportunitat per fer treballar les vostres càmeres. Però no cal anar tant lluny per trobar una imatge Country: un honky tonk, una carretera llarga, una posta de sol, un festival d'estiu, el barret o les botes que us poseu per sortir,... imaginació al poder per trobar el vessant country del nostre entorn!

Hi pot participar tothom?
I tant! I com més gent millor! Només hi ha un límit, el de 6 fotografies per participant. Si en teniu més haureu de fer una selecció.

He de pagar alguna inscripció?
No. Participar al concurs és totalment gratuït.

Com han de ser les fotografies? Quin format han de tenir?
Les imatges han de tenir relació amb la temàtica del concurs. És l'únic requisit: poden ser en color, blanc i negre,... La mida de les fotografies presentades a concurs ha de ser de 20cm d'alt i 24cm d'ample.

M'encanta la idea! Com ho he de fer per participar?
Les imatges es poden entregar per qualsevol dels mitjans següents:
a) Presencialment: al Luckenbach Honkytonk (C/ Sta Anna, 127 - Cerdanyola del Vallès)
b) Per correu: a "Countrycat - Apartat de correus 86 - 08192 Sant Quirze del Vallès".

Hi haurà premis?
Doncs sí. Tot bon concurs ha de tenir alguna recompensa als millors concursants!

Hi haurà un primer, un segon i un tercer premi per les millors fotografies presentades, per gentilesa de La Boutique del Country. També s'entregaran trofeus pels 3 primers classificats.

Una sola persona només podrà guanyar un dels tres premis.

El jurat pot declarar desert (sense guanyador) qualsevol dels 3 premis. De la mateixa manera, també pot atorgar algun accèssit a més dels 3 premis si el nivell dels participants ho permet.

A més a més, les millors imatges formaran part del Calendari Country 2007 que editaran i posaran a la venda Countrycat i el Luckenbach. Els autors de les fotografies seleccionades en rebran un exemplar a casa seva gratuïtament.

Qui decidirà les fotos guanyadores?
S'escollirà un jurat per decidir els guanyadors/es. El podran formar persones relacionades amb el món del Country a Catalunya i/o amb el món de la fotografia. Per evitar possibles favoritismes, no coneixeran l'autor de la fotografia fins que s'hagin decidit els guanyadors/es.

Què es valorarà de les imatges presentades?
Que ningú es desanimi que no estem davant d'un concurs de fotografia destinat a fotògrafs professionals!

Només es demanen imatges boniques, originals, que sàpiguen captar l'essència de la nostra afició. Fotos divertides o fotos amb missatge. Tot val, mentre siguin imatges relacionades amb el Country. Només heu de despertar el fotògraf que porteu dins!

Fins quan es poden enviar imatges?
Es poden enviar imatges des d'ara mateix i fins el 31 d'octubre de 2006.

Es podran veure a algun espai les imatges presentades a concurs?
Al Luckenbach Honkytonk s'aniran mostrant les imatges que es presentin.

Quan es coneixeran els guanyadors/es?
En una cerimònia d'entrega de premis al Luckenbach Honkytonk el proper divendres 24 de novembre de 2006.


Si voleu participar és convenient que us llegiu les bases de participació. Fins ara us n'he resumit els punts principals, però us demano que si voleu concursar us llegiu també el text complert de la normativa, que trobareu al final d'aquest missatge o al Luckenbach. Participar al concurs implica acceptar-la.

Bé, doncs aquest és doncs el 1r Concurs de Fotografia Country de Catalunya. Espero que la iniciativa sigui del vostre gust i que us animeu a participar.

Qualsevol dubte podeu escriure a la direcció countrycat@terra.es o preguntar-ho a la gent del Luckenbach Honkytonk.

I que guanyi la millor fotografia!


BASES DEL I CONCURS DE FOTOGRAFIA COUNTRY DE CATALUNYA
1.- La inscripció al concurs és gratuïta. Està organitzat conjuntament per Countrycat - Bojos pel Country i el Luckenbach Honkytonk. Compta amb la col·laboració de La Boutique del Country.

2.- La temàtica del concurs és el món del Country. Les imatges presentades han de estar relacionades amb la temàtica del concurs: paisatges típics de l'oest, imatges de concerts, festes populars, linedance (balls), locals, cavalls, rodeos, barrets, botes,...

3.- La organització es reserva el dret a l'utilització i publicació en qualsevol mitjà i format de les imatges presentades al concurs, esmentant sempre l'autor/a.

4.- La mida de les fotografies presentades a concurs ha de ser de 20cm d'alt i 24cm d'ample.

5.- Cada fotografia s'ha de presentar dins un sobre tancat, amb un full a l'interior que contingui la següent informació:
- títol de la imatge presentada
- nom i cognoms del participant (i els de l'autor/a de la fotografia si no és vostra).
- lloc on s'ha fet la foto.
- títol i cantant d'una cançó country que relacionaríeu amb la foto presentada. No és necessari que tingui relació amb la lletra, senzillament una cançó que us agradaria escoltar de fons mentre mireu la imatge.
- mail de contacte de l'autor/a i el vostre si no en sou els autors
- si es vol es pot afegir algun comentari a la fotografia. Podeu explicar la història de la fotografia, el què us suggereix, o perquè creieu que hauria de guanyar; el què vulgueu.

6.- Cada concursant pot presentar un màxim de 6 imatges. Un mateix concursant només pot optar a un dels premis.

7.- No es podran presentar imatges amb drets d'autor si no en sou els autors, o fotografies fetes per una altra persona sense el seu consentiment.

8.- Les imatges es poden entregar per qualsevol dels mitjans següents:
a) Presencialment: al Luckenbach Honkytonk (C/ Sta Anna, 127 - Cerdanyola del Vallès)
b) Per correu: a "Countrycat - Apartat de correus 86 - 08192 Sant Quirze del Vallès".

9.- La data límit de presentació de fotografies serà el 31/10/2006. No entraran a concurs les imatges que s'entreguin o es rebin a partir d'aquesta data.

10.- Hi haurà premis per les 3 millors imatges per gentilesa de La Boutique del Country, així com un trofeu per cada un dels guanyadors. Els premis es poden declarar deserts si el jurat ho considera. De la mateixa manera, també es poden atorgar accèssits a més dels 3 primers premis.

11.- Les millors imatges formaran part del Calendari Country 2007 que editaran i posaran a la venda Countrycat i el Luckenbach. Els autors de les fotografies seleccionades en rebran un exemplar a casa seva gratuïtament.

12.- El jurat del concurs el formaran fotògrafs i/o aficionats al món del country.

13.- Els premiats es donaran a conèixer en una cerimònia d'entrega de premis al Luckenbach Honkytonk de Cerdanyola, en una data encara per determinar. S'informarà de tots els detalls d'aquesta festa al mateix Luckenbach i/o a la web http://www.countrycat.tv

14.- L'organització es reserva el dret d'anular el concurs en cas que no hi hagi un mínim suficient de participants.

15.- Presentar-se a aquest concurs implica l'acceptació d'aquestes bases.

Per a més informació: countrycat@terra.es - http://www.countrycat.tv o bé físicament al Luckenbach (C/ Sta Anna, 127 - Cerdanyola del Vallès)

Comentaris

Entrades populars