Cap Nen Sense Joguina 2018


PER NADAL CAP NEN SENSE JOGUINA IX Edició 2018
Per: Xavier Badiella


Sant Andreu de la Barca, 6 de Desembre, 10 del matí. Fa fred, però l’ambient no tarda en escalfar-se. Som al pavelló esportiu d’aquesta localitat del Baix Llobregat amb ganes de que la festa sigui un èxit i sembla que ho aconseguirem. Ja a primera hora érem més de 150 persones ballant els primers compassos de la llarga marató de ball prevista. El munt de joguines s’aplegaven endreçades en un costat del pavelló d’esports, les botiguetes de temàtica Country envoltaven l’espai central on, de mica en mica, s’omplia de gent engrescada per la música. De seguit puc comptar més de 300 persones omplint l’espai tant a pista com tafanejant les botigues i fent-la petar entre amics, rialles, abraçades i mostres d’afecte entre gent que fa temps que no es troben. Però avui, avui toca estar plegats per un objectiu comú, noble i solidari.

Sí, Country Solidari, l’associació que ja fa tres anys que va prendre el relleu d’aquesta iniciativa, segueix amb empenta i sembla que es va consolidant la gran festa de fi d’any i nadalenca que ens interpel·la a tots davant de problemes socials del nostre país. Enguany han escollit aquesta bonica població del Baix Llobregat per dur-la a terme i la jornada ha estat força reeixida.

El llistat de balls, molt extens, tant, que ha calgut escurçar a darrera hora, era força variat i al gust de tothom en general, amb acompanyament a dalt de la tarima per part d’alguns dels seus coreògrafs o de grups d’alumnes de professors col·laboradors en l’acte. Així ho volgueren reconèixer els organitzadors fent-nos pujar a la tarima per agrair el nostre modest compromís. D’agraïments en reveren principalment la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Andreu per la cessió de l’espai sense el qual aquest acte hauria estat impossible de realitzar. També s’agraïren a d’altres col·laboradors en diferents tasques i a aquells que assortiren de regals per al sorteig entre els assistents a la festa. Sorteig tan entretingut com divertit amb força gresca per part del públic. Potser fou la gresca que allargà el sorteig en detriment de la marató de ball, però al capdevall festa per a tothom.


La festa va continuar fins passades les dues del migdia, ballant, rient, i recomptant joguines que en aquesta edició gairebé s’han arribat a les 3.200. Segons les meves cròniques encara no superem l’any 2016, però ens hi anem acostant, ja se sap que aquests coses tenen alts i baixos. És cert que el fet de ser un pont de 4 dies, molta gent ha aprofitat per sortir de “mini” vacances, però també és cert que els que ens hem quedat, hem omplert amb èxit la festa d’alegria i joia: més de 385 persones han deixat constància de la solidaritat del món del ball Country cap a una tasca lloable i positiva, anem per bon camí. Ànims a Country Solidari i ànims a tots, que l’any vinent en la Desena Edició l’hem de fer ben GROSSA.

Comentaris

Entrades populars