AL RAS - XVI Bluegrass & Old Time Festival


Dia: 9, 10 i 11 de novembre de 2017
Lloc: Barcelona (9 i 10) i Mollet del Vallès (11)

Un any més, el gran Al Ras Festival torna amb força per fer-nos gaudir de la millor música bluegrass i old time!

El programa es divideix en diferents seus, segons el dia.

Dijous, 9 de novembre (20:30h), al local La Sonora de Gràcia (Barcelona)
Divendres, 10 de novembre (21:00h), al Centre Cívic La Sedeta (Barcelona)
Dissabte, 11 de novembre (17:30h), a l'Antic Mercat de Mollet del Vallès

No us perdeu la llista dels artistes del cartell d'enguany!

Toni Giménez
Catalunya

Pioner del banjo i difusor de la música tradicional americana en el nostre país, Toni Giménez obrirà de nou el festival. Els seus inicis professionals es remonten a finals dels 70. L’ any 1980 va formar part del grup Els cinc dits d’ una mà amb grans músics del nostre país com són el Xesco Boix, Noè Rivas, Àngel Daban i Lluís Panyella. Des d’ aleshores, ha publicat diversos àlbums de folck, música popular i, sobretot, adptacions pels més petits amb temes de Pete Seeger i Woodie Guthrie, entre altres. Durant tota la seva carrera professional, el Toni ha participat en més de 80 gravacions i ha publicat al voltant de 34 llibres, entre manuals de música i cançoners.

Michael J. Miles
USA

Michael Miles és un dels banjistes de clawhammer més innovadors del món. La seva formació musical està impregnada del folk i blues de Chicago, de JS Bach i la Motown, de rock and roll, i dels èxits del cancioner tradicional Americà que el seu pare cantava al cotxe. Amb un repertori extens i impredictible i una musicalitat d'alt nivell, el seu treball és descrit per Banjo Newsletter com: "un tour-de-force brillant que elimina els límits del que es creia possible en el banjo clawhammer". Aclamat pel llegendari WXRT de Chicago com a "Geni", el Chicago Sun-Times simplement diu: "Dóna-li un banjo a Michael J. Miles, sentiràs un so poderós que remou l'ànima".
Visita els webs de Michael www.milesmusic.org i www.existentialbanjo.com per accedir al seu treball. Té més d'una dotzena de llibres publicats per Hal Leonard, Mel Bay i d’altres, així com sis CDs amb grans col·laboradors com Bela Fleck, Darol Anger i alguns dels millors músics de Chicago.

Jake Schepps & Round Window
USA

Jake Schepps i Round Window és el projecte més recent del banjista de Boulder, Colorado. Per aquest concert tan especial, un atrevit grup de músics tocaran una banda sonora original en viu (composta pel Jake) per la comedia muda de Buster Keaton 'The Scarecrow'. Podem esperar, a més, música de moltes époques i llocs del món: Irlanda, Brasil, 'bluegrass stomps' i treballs originals de Round Window Radio, la subscripció musical de la aventurera banda de corda. Amb Joe Desposito (violí), Mike Robinson (guitarra), Maribel Rivero (baix) i Jake Schepps (banjo).

Lluís Gómez Dotze Contes Quintet
Catalunya & USA

Dotze Contes és el projecte personal de Lluís Gómez, una formació acústica que interpreta temes del seu nou CD, temes originals i clàssics del Bluegrass, Swing, Jazz ... En aquesta ocasió estarà acompanyat de Jake Schepps i Michael J. Miles als banjos, Mike Robinson a la guitarra, Joe D'Esposito al violí i Maribel Rivero al contrabaix.

Howdy
Euskadi

Howdy és un grup format a principis del 2012 a Donostia – Sant Sebastià. A dia d'avui, mantenen una formació oberta, en la qual col•laboren i participen amb quantitat de músics amb l'objectiu d'aprofundir en les diferents músiques d'arrel del món del folk. Actualment funcionen en format grup amb Jon Arzelus al contrabaix, Urbil Artola al dobro, Jose Mari Pulido al banjo, Julen Maestro a l'acordió diatònic (trikitixa), Jon Anton a la guitarra acústica i Gorka Arranz a la mandolina. El seu repertori de versions va des dels clàssics a grups contemporanis. Sobretot entenen la música com a mitjà de diversió per al públic, procurant transmetre aquest sentiment en cada cançó. Han tocat en múltiples locals de la capital Guipuscoana, així com en altres localitats de la província i voltants.

Th' Booty Hunters
Catalunya

Com un animal ferit en una enboscada intentant sobreviure és com fan aquests músics de extraradi bluegrass, Punk, Rootsmetal o Anticountry .. o potser és tot una broma ... d'aquestes que acaben al pati d'una presó amb un ganivet als budells i sagnant fins i tot pel cul. Sigui el que sigui, esperem que hagueu fet les paus amb Satan.


Més informació: pàgina del festival a Facebook.

Comentaris

Entrades populars