Crònica de la festa dels 14 de Countrycat, per Xavier Badiella


14 COUNTRYCATS
Per: Xavier Badiella
Fotos per: Laura Ribas


Era diumenge 19 de febrer d’aquest 2017, estava anunciat que passaria, on i el què, però ningú sabia del cert quin temps ens depararia aquest diumenge d’hivern. Les influències que hom pogués tenir amb els serveis meteorològics a TV3 de poc serveixen en aquestes circumstancies...

Però sortosament el dia es presentà radiant, un sol fantàstic escalfava de bon matí els camps de la Hípica Rosell a Vilassar. El Wild Bunch estava llest per rebre als més de 300 assistents al 14e. Aniversari de la Web “Countrycat”, el referent a Catalunya en informació i difusió de l’activitat tant de ball com de música de temàtica “country & linedance”. I sí, en la trobada era previst una mica de tot: ball, música, sortejos, paradetes, dinar, gresca, riure, workshops, etc.

Comencen les cues a primera hora, són just les 10:30 i ja s’acumula el personal a la porta del Bar per treure l’entrada i començar a gaudir del dia. De bon principi teníem el primer workshop a càrrec de Chatti the Valley que ens deleita amb el seu “Wish You Well”, ball dedicat al nostre ben volgut Ponsà i que podeu trobar a la Web com es de suposar.


A les 11:30 i seguint l’horari previst comença una marató de balls amb exhibicions intercalades dels diferents grups que es volgueren apuntar a la festa. Els he redactat en una llista apart (la teniu al final de la crònica) perquè en foren una bona colla, més de 25 grups diferents vinguts de tota la geografia catalana.


La pista va quedar petita, tots el recons del “Wild” eren plens a vesar de la gentada que s’anava acumulant a un indret i altre del local. L’exterior era més còmode donat l’ampli espai que disposa la hípica amb totes els seves instal·lacions. Fou on teníem situades les botigues que sempre col·laboren en esdeveniments com aquests. També era instal·lada la cuina barbacoa prevista per al dinar. Així el temps de ballar i veure ballar arribàvem a les 13:30, s’inicia la tanda de concerts amb la “The Billy Joe’s” band, amb en Josep Ponsà al capdavant fent de vocalista, desgranant una cançó rere l’altre ens fan passar una hora ben agradable, recordant vells temes i gaudint d’un concert afable i molt ben portat.


Arriba l’hora del dinar i la gent va fent cua al pati per nodrir-se d’una bona amanida i un parell d’hamburgueses, s’aprofita l’estona per fer un sorteg de regals que diferents locals del país i botigues de temàtica country han fet per a tal ocasió. Són força els agraciats doncs han estat generosos tant els locals con els organitzadors d’esdeveniments de ball i concerts que han repartit invitacions per a ser sortejades.

El torn de l’amfitrió arriba al seu zènit per fer-nos un Work-Show de la seva darrere coreografia; en Josep ens explica el seu nou ball “Fourteen Years”, que després de provar en dues ocasions aconseguim resoldre amb força traça, és que no recordava si eren 2 o 4 Toe Struts, coses que passen en directe!


Tornen els concerts, aquest cop la banda “The Outlaws Destillery Band” ens deleita amb una hora llarga de bona música, entre cafetó i cafetó assaborim els temes musicals a cops asseguts, altres intentant ballar quelcom i així la tarda es va apropant per fer una darrera sessió de sortejos i més xerinola, amb pastís de celebració inclòs. S’anava acostant l’horari habitual de les activitats aquí al Wild Bunch i mica en mica la festa del 14 aniversari es diluïa amb un diumenge més de ball a aquest emblemàtic local del nostre país, dels que malgrat els temps convulsos que hagin pogut passar, encara manté tot el seu encant.


Esperem amb ganes la propera edició d’una trobada com aquest, seran els 15 anys de Countrycat, haurem de fer quelcom especial, segur que ho aconseguirem!

Llistat de grups de ball participants a l'exhibició de la festa:
Xirigirls & Boy
Country Sant Feliu
JMV Line Dance
Simply Wild
Wild Meeting
Balls & Roses
Dreamers
Dreamcatchers & friends
Knockers
Just Us
Piquem-Cat
Tumblewweds
Country Generation
José i Silvia 2 Step
Wonderful
Country Aveca
Meeting Point
Country Stars
Maverick. Cat
Country Mediterrani Català
GIP & Xafa’l
Sun Valley
Meeting & balls
Marta & The Sinners
The Teacher’s Band
Country Revivals Farmers

Comentaris

Entrades populars