Crònica III Workshop Catalan Style, per Paqui Monroy

Us publiquem a continuació la crònica que l'enviada especial Paqui Monroy (la "P" dels GiP) va escriure de la III Workshop Catalan Style de Lloret de Mar, promoguda pels incombustibles The Country Revival Farmers! Moltes gràcies Paqui, vals un imperi! :-)


III WORKSHOP CATALAN STYLE – Costa Brava-Lloret de Mar
8-9-10 gener 2016
Per Paqui Monroy (la "P" dels GiP)



I enguany hem tornat a ser uns dels instructors de l’event, gràcies als organitzadors per comptar amb nosaltres!

A les 22 h del divendres, puntuals, s’obren portes i comença a sonar música per ballar. A la Sala hi havia 4 botigues amb productes de pell, accessoris i avaloris, barrets, samarretes i camises.

A 2/4 la Teia i en David donen la benvinguda a tothom, fan la presentació de tot els professors de tot el cap de setmana i donen pas directament als workshops.

La presentació de cada professor era explicant una anècdota de la seva vida (van haver-hi de tot tipus, relacionades amb balls, amb els noms, amb botes, amb nervis, amb fills, etc.)

Aquí teniu la prova de la nostra anècdota... si no sabeu de que va... doncs mala sort... (és el discurs dels padrins)


I mentre sortíem a l’escenari sonava la música de dos dels seus balls més coneguts o triats per ells.

Els professors vam ensenyar per ordre alfabètic:
La Maite Alemany va fer el “NEVER”
Els The Dreamers van fer el “TAKE ME AWAY”
Els GiP vam explicar el “THE KING TO LAS VEGAS” (d’aquí tu a las Vegas, si ho diu en Gabi)
La Mercè Orriols va explicar el “PLAY SURVIVOR”
La Maite Roma va fer el “ BIG DREAMS”
La Montse Sweet va explicar el “LAKE DARBONNE” coreografia d’en David Villellas.

Entre les classes i després en acabar es va punxar música per ballar, la Montse Sweet anava posant música de tots els nivells i peticions dels assistents.

Hi havia una pissarra on podies consultar el nom dels coreògrafs, nom dels balls, counts i bridges i/o restarts



El dissabte al matí era lliure, hi ha gent que va anar a passejar, gent que va dormir, gent que va anar a la visita a la Bodega, gent que va anar a la platja, piscina, etc.

A la tarda, a les 4 es tornaven a obrir portes i de seguida van començar els workshops internacionals, hi havia representació d’Austria, d’Itàlia, de França, d’Espanya i Catalunya.

Es van ensenyar els següents balls:
En Xavier Barrera, català que viu ara a Madrid, ens va explicar el Hey, Hey.
En Mario i la Lilly d’Austria ens van ensenyar el “STAY”
En Bruno Moggia de França ens va explicar el “DISCLAIMER”

Es va ballar fins les 8 del vespre, després tothom a sopar, a descansar una mica, a xerrar, a fer fotos i més fotos, ja haureu vist el facebook de tothom amb fotos amb aquest, amb aquell, ara una selfie, ara tots junts ara faltaves tu…

I a les 22h es tornava a obrir la sala per continuar les classes i el concert.

La Dolors dels TCRF ens va explicar el “FULL MOON”

La Texasval de França ens va explicar el “TEN BUCKS”

I uns quants balls més tard, amb la pista plena, va començar el concert dels TCRF, els organitzadors de l’event, destacaria del concert:
(segur que hi ha moltes coses a explicar, però ho faig des del meu punt de vista ;) )

• l’estrena del tema “All You Need Is Me” dels Joey & Rory, és la cançó del ball JR d’en Gabi Ibáñez, aprofito per tornar-li a dedicar als cantants en especial a la Joey, en aquests moments.

Vam pujar a ballar el ball a l’escenari amb els músics i impressionant veure la pista plena de gom a gom, un d’aquells moments que et queden gravats als arxius del cervell, ja que no us la puc ensenyar, són de les poques fotos que em sap greu no haver fet.
• Veure l’estrena i trobar-nos a l’escenari amb en Jim Bass tocant com a baix de la banda, ens l’apreciem molt a aquest paio.
• Veure a en Gabi tocar el banjo amb banda, sempre el veig sol i mira que vols que et digui, em va fer gràcia.
• L'entrada del tema de Cotton Eyed Joe feta per l'Alistair, passen els anys però tot continua igual en aquesta cançó i m'encanta quan ell ho fa al mig de la pista.
• Sentir a la Marita cantar el Rose Garden en català, segur que molts dels que ballaven no es van assabentar.
• Recordar els nostres inicis, vam veure a aquesta banda tocant a Espinelves i allà vam decidir que això no estava gens malament i poc després vam començar a aprendre a ballar.

Després del concert continua el workshop, restaven dos classes:

La Silvia Denise ens va ensenyar el “SWEET LOVING”
I en David Villellas finalitza el workshop amb un ball de la Montse Sweet, el “HOME STAY”.

La música va continuar fins altes hores de la matinada. (suposo i vaig deduir pels comentaris a l'endemà de la gent, nosaltres ens vam retirar a quarts de dues, quan van acabar les classes, és el que implica anar amb canalla i amb un marit cansat... je,je,je

I a l’endemà havien acabat les classes? Nooooo! Encara faltava la classe d’en Ferran i la Vane amb el TWO STEP que a ritme de un, dos tres, un (quick quick slow slow) van fer que la pista s’omplís, una bona rotllana de parelles anessin twostepejant.

I després un repás de tots els balls en linia que s’havien explicat el divendres i dissabte a excepció de la Silvia i en Bruno que ja no hi eren.

I fins aquí el resum dels tres dies, molt en general, si em permeteu a destacar em quedaria amb el bon rotllo amb tothom, hem conegut a gent que segons ells ja ens coneixien perquè entrem a casa seva a través dels videos i et comenten tots els balls que saben teus o han aprés gràcies a les teves classes, ens va sorprendre que a Madrid i a França es balli molt el GiPster per exemple, aquí encara costa. El retrobament amb els nostres estimats amics de la França del Sud i altres ja coneguts de la resta d'Europa i la nova gent que vam conèixer, a tots ells, gràcies per la bona acollida.

Una especial menció a tota la colla dels The Country Revival Farmers amb la Teia i en Lluís al capdavant i a en David Villellas i la Montse Sweet per la seva coordinació dels workshops i de la música punxada.
Ens veim ballant !!!

Paqui Monroy (la P dels GiP)
13-01-2016

Comentaris

Entrades populars