Crònica concert Billy Yates a Le Vésinet (França)


Aquest és un d'aquells articles que no haguéssim publicat sense l'ajuda dels lectors/es de Countrycat.

En Juan Carlos i la Ingrid (us n'hem parlat algunes vegades, els seus blogs sobre els viatges a USA [2013 i 2014] van ser seguits per moltes persones) han tingut l'amabilitat, el detall, la bondat, la generositat,... si és que se m'acaben els adjectius! En Juan Carlos i la Ingrid, dèiem, han assistit al concert que el gran Billy Yates ha ofert a la localitat de Le Vésinet (França) dins la seva mini-gira europea de febrer. I han exercit d'enviats especials de Countrycat en un gest que justifica la feina de mantenir viu aquest portal. Amb persones com ells, i tants d'altres que ens ajudeu a aportar continguts de qualitat a qui els vulgui llegir, Countrycat té el futur assegurat! Moltes, moltíssimes gràcies!


Crònica del concert de Le Vésinet
Per Juan Carlos Verde & Ingrid Fornells

Aquesta no serà una crònica a l'ús, ni una crònica imparcial. Per què? Perquè Billy Yates (http://www.billyyates.com/) és el meu cantant/compositor de capçalera, és la meva passió. Per això, al coincidir en el temps un concert d'ell a França i el Cowboy Boots Festival a Bellaterra, sentint-ho en l'ànima encara que recolzant-ho amb el cor, vam decidir agafar un avió fins a París per anar a veure´l.

Si has vist algun concert de Billy Yates, sabràs de què et parlo. Quan al 2008 va venir a actuar de teloner de Joni Harms, va agradar tant que va repetir al 2010 però aquesta vegada només ell, com a artista principal. La força que té en directe et fa vibrar amb cada nota. Entenc que t'agradi -com a mi- el linedance, però per gaudir de veritat la música, cal viure-la en directe. I ningú millor que Billy Yates per transmetre això.


Le Vésinet és un idíl·lic poble a 35 km de París. Allà es troba el Théatre du Vésinet. És clar, amb aquest nom, on havia d’estar...

La primera sensació és rara. La mitjana d'edat és alta. Bastant alta. A més... en un teatre? ¿Asseguts? És cert que és un cantautor, però ...

Billy Yates ve acompanyat de Savannah (http://www.savannah.nl/), la seva banda europea de referència, amb la que fa habitualment les seves gires en aquest continent.

Savannah està compost per Marcel (guitarra), Wilma (teclats), Johan (Bateria), Peter (guitarra) i Javier (baix). Com a curiositats us diré que Wilma i Marcel són matrimoni, Johan és pilot d'avió, Peter és pràcticament cec (per això porta una llum en el màstil de la guitarra) i Javier és madrileny. Han tocat amb gent com Johnny Cash o Bellamy Brothers i gran part del seu repertori està escrit per Billy Yates. Tenen una execució magistral de les cançons, més pròpia d'una banda de Nashville que d'un grup d'Holanda.


Billy Yates ha compost cançons per innombrables cantants de la talla de George Strait, George Jones, Gene Watson, etc. El concert de Le Vésinet s'emmarca dins de la "Too Country Tour 2015", on interpreta cançons de tota la seva discografia, inclòs el seu últim i molt recomanable CD "These old walls", que es pot comprar autografiat a la seva pàgina web.


En el directe, Billy és molt proper. Mira als ulls al seu públic i és impossible no acabar estimant la seva música. Temes com "I dont 'need you rockin' chair" o "Too country and proud of it" fan que no entenguis com es pot veure un concert assegut en una butaca. En canvi, altres com "American voices" o "My infinite love" et fan connectar amb ell i apreciar l'enorme qualitat de la seva veu.


No podien faltar en el concert mencions a qui va ser el seu gran amic i per a qui va compondre diverses de les seves cançons, com la nominada als Grammy "Choices". També li dedica "Only one George Jones", del seu anterior CD del mateix nom. Va repassar també vells temes com "Flowers" o "Dady had a heart attack, Mama got a Cadillac", "Just be you" o "Me, Marie".


La seva qualitat musical només és superada per la seva qualitat personal. Acaba el concert i abans que es buidi el teatre Billy ja està a l'entrada disposat a signar CDs, fer-se fotos o el que li demanis. No se’n va fins que ja no queda ningú més. Per amenitzar això, hi havia una banda local de bluegrass a la qual, la veritat, ningú feia gaire cas. No obstant això, quan ja tothom va tenir el seu autògraf i la seva foto amb Billy, ell es va posar en un lateral a sentir-los tocar, mentre en una mà portava un dels pòsters anunciant l’espectacle per emportar-se'l de record, com si del seu primer concert es tractés.


Dijous va tocar a Alemanya, divendres a Suïssa i el dissabte a França. En tots els concerts va penjar el cartell de "complet". Si tens oportunitat, no ho dubtis i ves a veure’l.En Juan Carlos i la Ingrid no només han escrit i han fet fotografies del concert. També han tingut temps per publicar-ne força vídeos al seu canal de Youtube! N'hem fet una llista de reproducció que us enganxem tot seguit:Si després de sentir aquestes cançons encara no teniu ganes de veure i escoltar en directe a Billy Yates, aneu a GAES, directament! :-)

Comentaris

Entrades populars