Country solidari, per Xavier Badiella


COUNTRY SOLIDARI
Per: Xavier Badiella


Som dissabte al vespre a la primera festa mensual d’Hospitalet del 2.015 quan se m'atança la Regina i em demana si tinc lliure el proper dissabte 17 de gener a la tarda per animar la Marató de donants de Sang que es farà a la Torre Agbar.

Ja havíem intervingut en un acte semblant fa dos anys, també amb la Regina i l’Alex, acompanyats dels Chatti’s Country Dancers i força amics més. Fou a la marató que es feu el 2013. Era, doncs, una activitat que coneixíem i ens vam prestar a animar una causa tant solidaria com necessària pel bon funcionament dels Hospitals del nostre país. Doncs dit i fet, aquell mateix vespre anunciàvem la trobada, la penjaríem a Countrycat i faríem una mica de llista de balls perquè la gent s’animés.


Arribà el dia assenyalat i allí estàvem a les cinc de la tarda, amb un dia força fred, sota la imponent Torre Agbar, a la diagonal de Barcelona, preparant l’equip de música amb els primers balladors esperant que sonés alguna cosa.

I, sí, sona la música i comencem a ballar. La cosa s’anima i “patam”, l’equip de música fa figa! Per sort es pogué solucionar ràpidament... Començàrem a desgranar el llistat de coreografies previstes, algunes fàcils, altres un xic més complertes i de tant en tant alguna de complicada. La cosa es va animar agrupant a més d’un centenar de persones, tot un èxit tenint en compte que la convocatòria havia esta en menys d’una setmana de temps.

Els vianants sorpresos i entusiasmant pel bon ambient era invitats a entrar al magnífic edifici de la Torre Agbar per fer un acte solidari molt personal; Donar Sang és donar vida, aquest era l’objectiu de la convocatòria, engrescar a la gent a donar una part de si mateixa i cal dir que fou un èxit força reeixit. Dins la Torre, un desplegament logístic admirable donava atenció a tothom que volia sumar-se a aquesta campanya: metges, infermeres, voluntaris, tot una seguit de lliteres, taules, cadires, etcètera, donaven un ambient força curiós, molt acollidor; un caliu de germanor que s'encomanava. Feia goig de veure tanta gent disposada a col•laborar per una causa tan necessària i a la vegada sovint oblidada, que en unes jornades com aquestes ens recorden que podem ser molt més solidaris donant una part de nosaltres mateixos. Que no es difícil ni complicat, només és qüestió de voluntat i d’això es tractava. La trobada de ball només tenia aquest objectiu, cridar l’atenció a vianants i per descomptat als amants del ball country de que, un acte així, podia ajudar a salvar vides. I, renoi, sí que fou un èxit!


Per agrair a tots els donants presents en aquell moment al “campament de campanya” instal•lat dins la Torre Agbar, els Chatti’s Country Dancers feren una animada actuació en mig de lliteres, cadires, metges, voluntaris, taules, etc. També col•laboraren altres entitats que malauradament no recordo i que prometo en la propera edició anotar-me'ls per donar-vos testimoni escrit.

Gràcies a tots els que us aplegàreu a ballar i gaudir d’una tarda solidaria, i a tots els que féreu possible que molta gent cridada per l’atenció que creàrem al carrer, acabés entrant dins el món solidari, donant una part de si mateix.

Donar Sang és Donar Vida!

Comentaris

Entrades populars