Crònica de la II Workshop Catalan Style


La Paqui Monroy ha tingut l'amabilitat de fer d'enviada especial de Countrycat al fantàstic cap de setmana organitzat pels incombustibles Country Revival Farmers, on durant 3 dies es va poder gaudir de workshops, ballades i molta música country.

Sense més dilacions, però agraint moltíssim la feina de la Paqui, us n'enganxem la crònica a continuació.

Crònica de la II Workshop Catalan Style
Per Paqui Monroy (GiP) - 9-10-11 gener 2015 a Lloret, Catalunya.

Els nens porten tota la setmana demanant quan anirem a l’hotel...
- És avui mami?
- No... el divendres, quan sortiu del cole...

Divendres al migdia...
- Ara? Marxem ara?
– No, dinem, torneu al cole i després acabem de fer les “bosses” i marxem.
– Jopetes! És que jo vull marxar ja! -diu en Max- Però jo t’ajudo a fer la bossa de la piscina, eh?
– D’acord, tu m’ajudes...

Arribem a l’hotel a l’hora de sopar, la Teia amb el seu equip dels “The Country Revival Farmers” estan a la recepció entregant les habitacions i donant totes les informacions pertinents.

Ens instal•lem i baixem a sopar, que nosaltres, els GiP, som els que inaugurem els workshops del cap de setmana.

A les 22 h puntuals s’obren portes i comença a sonar música per ballar, a 2/4 la Teia i en David donen la benvinguda a tothom; la Teia explica que és la II edició d’aquest cap de setmana, que l’any passat van ser 2 dies i enguany han ampliat amb una nit més; que “The Country Revival Farmers” són els organitzadors i que en David Villellas i la Montse Chafino són els coordinadors dels workshops.

El divendres hi ha només els professors de Catalunya i el dissabte els de França, Àustria, Itàlia i Catalunya.

Comencen les classes, els GiP, (en Gabi dalt de l'escenari i la Paqui a pista per quan girem parets). Ens ensenyen el ball “JR” (full i vídeo) amb la cançó “All You Need Is Me” dels Joey & Rory, el nom del ball és en homenatge a aquest duet tan bó.

Els següents són els The Dreamers, pugen tots quatre a l'escenari i en Jaume ens explica el “Train Of Dreams” (full i vídeo) amb el tema "Trains I Missed" de Walt Wilkins.

La Mercè Orriols ens explica el “Canadian Boots”, ens diu que la cançó és "Good Boots" d'en Rob Russell, un canadenc que és camioner i només té un àlbum del 2008, força desconegut però amb una veu molt maca. La cançó parla que el noi es posa les seves millors botes, les especials per quedar amb la noia i veu que la noia porta també les seves millors botes...

L'última classe la fa la Dolors, acompanyada a l'escenari de la Ivet, ens explica el nou ball “Il•luminat” pel tema "Gimme More" dels Smokestack Lightnin', un dels últims temes que han incorporat els “The Country Revival Farmers” en els seus concerts.

Entre classe i classe va sonar música per ballar, la Montse Sweet era l'encarregada de punxar. Com que anàvem bé de temps al final cada professor va repassar de nou el seu ball.


Dissabte al matí va ser bastant lliure, les activitats de country començaven a la tarda. Nosaltres vam decidir acostar-nos a la platja, feia un sol esplèndid i venien ganes de passejar. Després vam anar a “l'excursió” que havien organitzat els Farmers, una visita a una bodega, una botiga gegant de vins i licors, formatges i xarcuteria a les afores de Lloret. Ens hi desplacem en autocar, ens hi fan una degustació i cadascú compra o no el que vol. Destaquem com a souvenir la cervesa d'aigua salada de la Costa Brava feta a València... quan en Gabi la tasti us dic el què... un embotit de cérvol “ciervo” segons la gent de Girona, o un obridor un pèl verd. Res, que vam fer de guiris per una estona.

A les 4 de la tarda comença la música per ballar i tot seguit els workshops. Els primers són els austriacs, la Lilly i en Mario ens ensenyen el G.O.M.M. (Gentle on My Mind) com el nom de la cançó d'una versió dels The Band Perry. Quan acaben d'explicar i demanen la música, molts dels balladors de les primeres files es treuen les botes i les deixen al costat de l'escenari. I ells fan el mateix, es treuen les seves i ballen en mitjons. I sabeu per què? Doncs perquè molts dels videos que tenen filmats, els fan a les nits i per no molestar als veïns ballen en mitjons, la gent que ja havia vist aquests videos els hi va fer la sorpresa-homenatge quedant en una anècdota divertida i curiosa.

Entre classe i classe més música per ballar i dues exhibicions dels profes convidats.

Comencen els The Southern Gang ballant el Vroom, el ball que van presentar al concurs del Barn 2014 i aquí vé una altra anècdota de la tarda. L'escenari no estava fixat i quan comencen a ballar l'escenari va amunt i avall, es va movent tota l'estona, per més que 6 persones van sortir a aguantar-lo, els salts i moviments del ball balancejaven com si estiguessin en un vaixell en mig d'un temporal. Enhorabona, així i tot ho van fer de conya.

La següent exhibició va ser la de la Lilly & Mario que van fer un mix de balls.

Continuen les classes, la Texasval ens ensenya el seu ball “The Killer Love” amb un tema preciós d'en Billy Yates, “Wrong Side Of The Bed”, ball agradable i senzillet, xulo.

Les següents exhibicions són de casa, la Mercè amb el seu grup Country Closing Clubs ens ballen el “Just One Night”, són molta gent i utilitzen els dos escenaris, molt bé noies i noi!

I els següents som nosaltres, els GiP amb en Biel, presentem el ball nou d'en Gabi, el va fer dijous passat, el ball es diu “Change”, ja que teniem previst fer un altre ball d'exhibició però com que vam canviar... doncs quin millor nom... CHANGE, tot un orgull poder ballar amb el nostre nen gran.

Continuen les classes, torn dels The Southern Gang, en Julien i en Manu pugen a l'escenari a exlicar el “Tornado”, és el primer ball fet per en Manu, endavant!

Més exhibicions, els The Dreamers ens ballen el “Lettin'n Go” amb la Daniela Bar Tos d'Austria.

I tot seguit els Lizard's Angels ens ballen el “Never Mind”, ball amb el que van quedar segons en el passat concurs del Barn.

Crec que no va haver cap exhibició més, si és així ho sento ja que vaig marxar amb els nens i no ho vaig veure.

Mentre tot això passava a la sala del Country a part hi havia organitzat activitats paral•leles. Els nens estaven al servei de guarderia pintant amb un pintor gironí i a mitja tarda els hi van fer un espectacle de la representació d'"El Petit Príncep", un senyor els explicava la història i els feia participar, cada persona que encertava la resposta o ajudava li regalava un llapis. A part també hi havia classes d'iniciació a una altra sala a càrrec dels instructors de “The Country Revival Farmers”.

La nit comença amb l'exhibició de la Sophie, és l'embaixadora dels Montana a França. Ens fa un mix de 4 balls estil Montana, ens explica abans de ballar que l'estil Montana a part dels moviments de peus té els moviments de braços i cap, moviments que surten del cor.

I després continuem les classes, en David Villellas ens explica el “Tag On”. Una altra anècdota va ser amb aquest ball, el mateix David va explicar que havia fet el ball amb una altra cançó però que coincidia que era el mateix tema d'un ball de l'Adriano i que havia decidit canviar la cançó aquella mateixa tarda. Doncs felicitats David, perquè la cançó escollida queda molt bé, m'encanta!

I l'últim en explicar el seu nou ball va ser l'Adriano Castagnoli, el “Pizza & Beer”, amb el tema "Dreaming Enough To Get Me By" d'en Tony Ramey.

I tot seguit comença el concert dels “The Country Revival Farmers”, dedicant la seva actuació de la nit a “Charlie Hebdo”.

El repertori gaire conegut per tots, temes com: "An American Dream”, "These Boots Are Made For Walking” (molt bona la veu de la Patricia), "Looking Out My Backdoor”, "Have You Ever Seen The Rain”, “Jambalaya”, “Jackson” (fantàstic el duet de la Marita i el Kris), “On The Road Again”, “Pay Me My Money Down”, entre molts altres.

En alguns d'aquests temes en Gabi Ibáñez el vam poder veure acompanyant a la banda amb el banjo o amb el washboard, és que tinc un noi que serveix per tot!!

A més cada professor convidat els acompanyava a l'escenari amb diferents balls:
The Dreamers- Rose Garden
The Country Revival Farmers – It's Friday Yet i altres
GiP – Married
David i Montse – Km0
Mercè – Go Cat Go
The Southern Gang – Day Job
Dolors i Ivet – Il•luminat
Vane i Ferran – Two Step

Després del concert va fer l'exhibició l'Adriano amb els Lizard's Angels, ens van ballar el “It's Time”.

I després suposo que la música va continuar fins altes hores de la matinada però nosaltres ens vam retirar ja que teniem els dos petits dormint plàcidament en un llit improvisat al costat de l'escenari...


I del diumenge us puc dir ben poca cosa, ja que vaig estar molta estona amb els nens. A la sala de country cada professor va repassar el seu ball i la sorpresa del matí va ser que els més petits havien estat preparant en un taller un ball per fer d'exhibició, van aprendre una estoneta abans de sortir el “I Got The Time”, van pujar a l'escenari i el van ballar com si res (si algú té el video que me'l passi si us plau), el futur del country va per bon camí.

I fins aquí un cap de setmana intens, retrobant vells i nous amics, cares que només et sonen de fotos i altres que no et sonen de res, aquest món l'estem fent molt gran i cada cop en som més. Keep it Country.

Ens veiem ballant !!!

Paqui Monroy (GiP)

Comentaris

Entrades populars