Crònica de la III Inter AND Line d'Andorra


El nostre corresponsal més internacional, en Xavier Badiella, ens ha fet arribar la crònica de la 3ª Trobada Inter AND Line d'Andorra (podeu llegir la crònica de l'any anterior). Bé, per ser honestos, això va ser a principis d'agost, però les vacances i l'acumulació d'e-mails han fet que fins avui no la publiquem. Disculpes a en Xavier i a tota la gent d'Andorra!


JA EN VAN TRES
Per: Xavier Badiella

A la tercera edició del Inter-AND-Line ens hi vam presentar el divendres al vespre del 25 de Juliol. Passàrem tot el cap de setmana entre muntanyes pirenaiques, encara que poc les trepitjàrem... El nostre objectiu era ballar i gaudir de la bona companya que sempre hem tingut a les terres Andorranes. Érem altra volta a Encamp, a l’esdeveniment que el grup BELA organitza cada any a les darreries de Juliol per tancar el cicle de fi de curs. Vam pujar amb una bona colla d’alumnes de diferents llocs del nostre país, gairebé una quarantena i ens vam allotjar al mateix hotel. No cal dir-ho, la gresca estava assegurada.

La festa de benvinguda començà a les 22:00 a la sala del Centre Soci Cultural d’Encamp, música de tota mena ens acollí per ballar. No érem tants com desitjaríem però suficients com per passar-ho bé. Ballarem fins ben entrada la matinada, fins retirar-nos cap a la 1:30, l’endemà teníem feina i calia conservar part de l’energia per més gresca.

A les 10:00 del mati ja estàvem movent-nos cap un costat i l’altre. De la sala on s’impartien classes de tècnica a la de ball social i workshops. La tècnica corria a càrrec de dues professionals estrangeres: la Helene Callmyr de Suècia, que feu tècnica de Est Coast Swing i Polca i la Melissa Geveling d’Holanda, que feu tècnica de West Coast Swing i Night Club. La Gemma Golobardes faria el Vals i els germans de Suècia Andreas i Emil Zeterstrom es dedicarien al Funky. Per la nostre part, la tasca encomanada era el ball Social i així ho férem tot el matí. Dues workshops senzilles, el “Milion Dolar Dance” i el “Untitled”, ens van servir per fer engrescar a més gent.

A les 12:00 teníem festa a la Plaça de Sant Miquel d’Encamp, feien la fira de comerciants al carrer i ens van demanar que animéssim l’ambient. Ja ens teniu entre paradetes de bijuteria, formatges o embotits, ballant de les nostres, fent engrescar a la gent a que practiqui una coreografia simple. El jovent del poble s’uní a la festa fins el l’hora de dinar.

Vam tornar a engegar la gresca, una sala continuà amb la tècnica de ball, la Melissa, la Helene i els germans Sara i Dani fins les vuit del vespre. Nosaltres però estàvem amb el ball social per aprendre el “Chilly Cha Cha” i el “Boig Per Tu” a càrrec d’en Chatti The Valley. Entre ball i ball, la Sonia Travé ens ensenyà el “Love On Top”, la Veronica Alonso el “Hans Up” i finalment l’Àngels Riba el seu “Wrong Side”. Vam arribar a les vuit del vespre i tothom s’aplegà als seus hotels per sopar i retrobar-nos per la festa nocturna.


Dissabte nit és el plat fort de la trobada, és així des de la primera Trilateral ara fa vuit anys. En ella s’expressen tant els professionals convidats com els grups que lliurament ho desitgin, tothom i és ben rebut. El Show d’enguany va tenir deu actuacions, més que en l’edició passada, tot i que de públic en teníem lleugerament menys que en altres edicions. Vam superar sobradament les 150 persones. Començà l’actuació com cada any amb el ball Social de BELA, sempre ben compenetrats, tot i els nervis fan patxoca; seguiren la Sara i el Dani, amb un Tango extraordinari, es nota que son uns veritables professionals. La Helene ens feu una exhibició plena d’energia, els alumnes de la “Golo” feren un dels seus show entretinguts i molt divertits, vam riure una bona estona. En Miquel i la Sonia feren una molt aplaudida actuació en parella, val a dir que ens sorprengueren gratament a tots.


Els alumnes del Xavi i la Montse desbordaren al públic amb una Eurovisió de Line Dance, fins a sis països feren aparèixer a l’escenari, quin més graciós que l’altre. El públic ho agraí de tot cor. Altre cop la Sara i el Dani feren un remix de Michael Jackson molt aplaudit, la Melissa ens feu una representació plena d’energia, els Germans Zeterstrom muntaren un show divertit i enèrgic, i finalment el grup de competició de BELA, va acabar la festa amb un Vals fantàstic que encisà al públic. Eren 2/4 de 12 del vespre i ens desplaçarem a la sala contigua per seguir ballant fins ben entrada la matinada. Ens retrobàrem l’endemà, cansats, adormits, vaja, baldats com en cada edició.

Diumenge serví per anar-se acomiadant de mica en mica, encara quedà temps per alguna classe de tècnica. La Gemma i els germans Zeterstrom cobriren aquesta faceta, mentre nosaltres rematàrem el matí amb ball social, entre abraçades i petons s’escolà el matí del diumenge, esperant retrobar-nos en la propera edició, animats com cada any, amb ganes de tornar a gaudir de la bona acollida que sempre ens han dispensat en aquest petit país veí, però de cor tan gran, com és Andorra.



Comentaris

Entrades populars