Campionat del món de la WCDF


CAMPIONAT DEL MON de la WCDF
Per: Xavier Badiella

El primer esdeveniment de l’any és el campionat del món que organitza la "World Country Dance Federation". Enguany, com en altres ocasions, s’ha dut a terme a la localitat Alemanya de Kalkar el passat 1-5 de Gener, amb una participació de més de 350 persones de 17 països diferents.

El que ens interessen a nosaltres són els Catalans i Andorrans, i 7 participants eren de casa nostre i 10 del petit país del Pirineu. Els resultat aconseguits són força interesants, doncs tenim alguns campions del món entre les nostres files.

Comencem pels Andorrans. Dels 10 participants, nou eren dones. D’aquestes, la meitat eren joves, cosa força interesant. Perquè en quedi constància, anotarem per categories de dificultat el segon lloc de l’Alexandra Mossoll a Youth de Ball Social, l’Anna Casal tercera a Teen de Ball Social, l’Emma Suárez tercera a Newcomer Teen, la Marta Lopez sisena també en aquesta categoria, la Mª José Martínez segona a Newcomer Diamond, la Mª Paz Fajares quarta a Silver Newcomer, en Xavi Silvestre, l’únic noi va aconseguir un quart lloc a Adult Novice, la seva germana Patricia es queda amb un discret setè lloc a la mateixa categoria de Adult Novice, la Meritxell Romera que balla a la categoria més alta que han assolit els Andorrans va quedar tercera a Crystal Intermidiate. Deixo pel final a la Veronica Alonso que va ser Campiona del Món a la categoria de Newcomer Crystal, moltes felicitats per aquests bons resultats!

Parlem ara dels Catalans. Malgrat que la representació fou poc nombrosa, els resultats també són dignes de ser recordats, doncs a les categories que competeixen els nostres són força complicades. La Laura Domínguez no aconseguí passar a la final de Newcomer Adult, però ho provarà l’any vinent, en Pedro Gallardo quedà tercer a Silver Novice, en Mark Parent segon a Silver Intermig, la Gemma Golobardes tercera a Regal que es la màxima categoria en que pot ballar (vaja, que està a dalt de tot), en Miquel Menendez quart a Megastar (lloc molt meritori), però la sorpresa ens la donà a la categoria de Renegade, on assolí el primer lloc, essent el primer català que aconsegueix ser campió del món Renegade, també i junt amb la Llum Ramos de Mallorca aconseguiren ser campions del mon en Silver Intermig de ProAm (Ball de Parella), el incombustible Antoni Ruiz, aconseguí ser campió del món Gold Intermig, cal felicitar a tots ells per l’esforç i els èxits aconseguit.

Des que la LDA renuncià a organitzar un esdeveniment internacional dins els circuits siguin de la UCWDC o la WCDF, els competidors del nostre país han hagut d’espavilar-se per tal de poder anar al campionat del món, tan a l'hora d'entrenar els balls corresponents com en la d'haver de participar sempre en competicions estrangeres. No ens ha d’estranyar doncs que la recent creada associació BACDANCE torni al 2014 a organitzar un esdeveniment internacional puntuable pel campionat del món de la WCDF. Malgrat que la LDA ho qualifiqui de deslleial, el cert és que des de fa alguns anys la gent que vol competir a nivell internacional mai han estat recolzats per la pròpia organització de la LDA, ans el contrari, canviaren coreografies dins el circuit nacional diferents de les internacionals obligant als competidors a escollir entre una cosa o altre, o pitjor, haver d’aprendre’s moltes més coreografies per tal d’estar en ambdós competicions alhora. B.E.L.A. Andorra i BACDANCE porten amb bon peu als nostre ballarins a nivell internacional, felicitar-los per aquesta tasca que tants bons resultats ens es tan donant.

Comentaris

Entrades populars