Dusty Roads debuten amb nota a Terrassa

Font: Countrycat

Nivellàs. Delicatessen. La banda catalana Dusty Roads va oferir el seu concert de debut a un local aliè al món del Country, el Cafè de l'Aula, a la que es podria qualificar de capital del country català, Terrassa. Alguna cosa té aquesta ciutat vallesana que des de fa una pila d'anys impulsa diversos projectes amb la música country com a protagonista.

Dusty Roads la formen músics amb trajectòria seriosa i de nivell, gent que segons declaraven ahir mateix, inicien aquest projecte perquè en tenien ganes, perquè sentien que volien tirar-ho endavant i fer el què més els atrau:
Albert Sellers. Lead vocals, acoustic guitar
Aleix Garriga. Electric guitar, pedal steel
Xavi Vilà. Drums
Pol Cruells. Electric bass

El mateix Aleix Garriga (pedal steel, guitarra i banjo) ens comentava que el motivava especialment un projecte on pogués tocar a plaer temes que anys enrere havia sentit de la mà de mestres com en Joan Tortosa (l’iniciador de programes de música country a Catalunya l’any 1977 des de Ràdio-4, programes mítics com Country Club, Torçant l’agulla, Ruta 66 o Country Express). Doncs sense cap mena de dubte, l'Aleix i la resta de la banda ho han aconseguit. I de quina manera!

Ahir vam sentir música country com poques vegades hem sentit a Catalunya si no comptem artistes vinguts de fora amb les seves pròpies bandes. Tot és qüestió de gustos, és cert, però des del nostre punt de vista, tenir l'encert de poder comptar amb una pedal-steel guitar i de no abusar en excés de l'electricitat fa que la banda vagi un pas més enllà, que automàticament soni country fins i tot més enllà d'un possible repertori. Però és que, a més a més, en el cas dels Dusty Roads, el repertori no fa més que reforçar l'accent.

Començar un concert amb el refilar d'una pedal i les notes de "Tonight the bottle let me down" només pot dir una cosa: sou a Catalunya però podríeu ser a qualsevol local de l'altra banda de la bassa, entre barrets de cowboy, camperes i carreteres polsoses. Dusty Roads.

Van anar caient una pila de temes que desafortunadament no sentim tant sovint com molts voldríem a festes, concerts o trobades country. Tot arribarà, per això seguim treballant-hi! :-) Working man blues, Crazy arms, Act naturally, Heartaches by the number, Cold Cold Heart,...

No va faltar en una nit com la del 22 de novembre, un record pel tristament desaparegut Possum, George Jones, al qui precisament ahir se li retia un homenatge a Nashville amb un cartell d'autèntic luxe d'artistes country (tot i que hi faltava Billy Yates, incomprensiblement i injusta). L'Albert Sellers va citar el mestre Jones i va cantar a la perfecció el tema "Your heart turned left".


La banda destaca per la seva polivalència. Dels 4 integrants, fins a 3 d'ells van cantar en solitari un o altre tema. I amb nota. L'Albert havia estat cantant d'una de les millors bandes de covers ballables que han existit al nostre petit país, els . L'Aleix havia estat l'ànima del grup "Aleix Garriga i els Brocs" (també va tocar amb els Amos Moses). En Pol, en Pol Cruells, ha gravat en solitari recentment a banda de tocar amb Els Amics de les Arts. I el bateria, en Xavi Vila, ha tocat en altre bandes com ara els Codi Obert. I segur que encara ens deixem bagatge. Sigui com sigui, tota aquesta experiència va deixar-se notar al petit escenari del Cafè de l'Aula.

Tant de bo ben aviat els puguem degustar a qualsevol dels locals temàtics Country de Catalunya. Ei, o perquè no, en qualsevol trobada del país.

Teniu un recull d'imatges del concert a la galeria de Countrycat a Flickr.

Podeu sentir com sonen els Dusty Roads amb els temes que tenen penjats a Grooveshark.

I no deixeu de fer-vos-en seguidors a la seva pàgina de Facebook: https://www.facebook.com/dustyroads.cat

Els Dusty Roads completen un panorama musical català que guanya en diversitat, matisos i, sense cap mena de dubte, qualitat. Afortunadament tenim bandes per donar i per vendre. Unes enfocades directament al ball en línia dels balls més populars de cada moment, altres que es centren a tocar música country de diferents subestils i èpoques (ei, i que és 100% ballable igualment!), cadascuna té el seu públic i són necessàries. I des de Countrycat farem tot el que estigui a les nostres mans per donar-los suport i posar el nostre gra d'arena a que se'n puguin sortir i tirar endavant.

Comentaris

Entrades populars